reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dziękuje dziewczyny :-)

można je odróżnić, bo jednak są inne, Marta ma bardziej okrągłą buźkę, dłuższe włoski, no i ogólnie są inne, nawet z charakteru. Wiem,że na zdjęciach trudno to pokazać, tym bardziej jak się ruszają ;-)

są słodkie jak cukiereczki, bo mamusia miała w ciąży cukrzycę ;-) ... rany - wiecie jak mi wszystko smakuje? można jeść co się chce ... no prawie :-)

Byłam na rozmowie. Powiem Wam, że mimo min dyrekcji, jakoś ten cały stres zszedł ze mnie.
Dowiedziałam się, że mam nie wracać do pracy, bo 18 lat już nie mam. No i wypytała mnie o wszystko, ze szczegółami.
Pewnie, żeby mieć o czym plotkować. Ale za dużo się nie dowiedziała.

Gotadora, dziękuje Ci za zdjęcia specjalnie dla mnie.
Maluszki przesłodkie. I jakie grzeczniutkie. Faktycznie, bardzo podobne do Ciebie.
A teraz mogę się na nie napatrzeć do woli. Tylko chyba musisz je obwiązać czerwoną wstążką, żeby przypadkiem ich nikt nie zauroczył :-)

Cześć Dziewczyny

Witam nowe koleżanki na forum, jak miło patrzeć jak wciąż przybywa nowych ciążaróweczek :tak:

Agapl dziękuję, że pytasz. Bioderko naprawiamy zakładając rozwórkę ;-) na szczęście mały nie protestuje jak mu ją zakładam i musi w niej leżeć dlatego tak ważne jest jak najszybsze zdiagnozowanie i leczenie bo jak dziecko malutkie to tak bardzo nie cierpi jak dzieciątko większe np. 3 miesięczne , które już chce się przekręcać a rozwórka niestety blokuje ruchy.

Gotadora cudowne maluszki, do schrupania.

Pozdrowienia
oto mój miesięczny synek
P1020914.jpgP1030010.jpg

Załączniki

• P1020914.jpg
    P1020914.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 66
  • P1030010.jpg
    P1030010.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
madzialenak świetny jest Twój synek:-) widzę, że kolory smoczka ma dobrane do ubranek:-)

Dziewczyny, genialne te Wasze dzieciaczki, aż nie mogę się doczekać marca, jak już synek będzie na świecie:-)

lawendowy
dobrze, że już masz to za sobą. Czekam z Tobą na Twoją wizytę, która zbliża się wielkimi krokami:tak:

Aleksandretta :-D rzeczywiście smoczki pasują do ubranek, nawet nie zauważyłam, niestety one małego uspakajają więc muszę mu dawać :-) co tam później będę odzwyczajać ;-)
Zobaczysz jak szybko zleci Ci druga połowa ciąży, mi minęło w mig, nawet nie wiem kiedy:tak:

[FONT=&quot]gotadora dzięki. Moja siostra czytała jakiś artykuł w Newsweeku i tam się wypowiadała jakaś żona posła z PIS której męża szykanowali w partii za to że urodziły im się dzieci z in vitro i tego typu absurdy i że musiała prosić w szpitalu o usunięcie tych informacji z książeczek zdrowia dzieci, więc chciałam się upewnić. Pytam tak tylko z ciekawości, absolutnie nie mam zamiaru w szpitalu niczego ukrywać, też jestem z tego dumna. A Tobie raz jeszcze kochana gratuluję dwóch cudów głodomorków! Mój mąż oszalał jak je zobaczył [/FONT];-)

[FONT=&quot]MoonDust przykro mi że tak się wszystko skończyło ale zostań z nami koniecznie, na tym forum się nawzajem bardzo skutecznie zarażamy [/FONT]:tak:

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]madzialenak JAKIE CUDO!! Jak na niego patrzę to już mi się marzy żeby mój Maksiu był na świecie![/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]A ja byłam dziś w pracy podpisać dokumenty na talony na święta, wszyscy mnie wyściskali ale kazali uciekać bo dzieciaki w żłobie poprzeziębiane… Posiedziałam trochę u kierowniczki która wycałowała moje zdjęcie usg!! Ale się uśmiałam, cieszę się że mam takich wspaniałych ludzi w pracy którzy cieszą się szczerze razem ze mną. Dziewczyny z grupy przeszły ze mną wiele, w tym 5 nieudanych IUI gdzie po każdej wyłam po kątach a one robiły wszystko żeby mnie wesprzeć, więc teraz tym bardziej przeżywają wszystko razem ze mną[/FONT]
[FONT=&quot]A pózniej już było mniej przyjemnie bo POSZŁAM DO DENTYSTY[/FONT]:szok:[FONT=&quot] Weszłam z nadzieją że wszystko ok ale niestety, trzy ząbki do leczenia…Dentystka od razu zaproponowała mi znieczulenie widząc moją reakcję, powiedziała że taki stres w ciąży nie jest wskazany a znieczulenia nie da mocnego. No i przeżyłam chociaż wytrzymywanie z otwartymi ustami graniczyło z cudem tak potwornie mnie mdliło![/FONT]
Kurcze tak z innej beczki, znów mam chyba problem z pęcherzem (a może dlatego że piję tyle moczopędnej pokrzywy)ale znów po 5 razy wstaje w nocy jak na początku ciąży i czuję momentami taki dziwny dyskomfort w podbrzuszu jakbym miała tak jakiś kamyk! Może to normalne, nie wiem, zrobię chyba znów badanie moczu...

[FONT=&quot] [/FONT]

madzialenak pierwsza połowa mi szybko zleciała - nie mogę uwierzyć, że to już 19 tc! Także pewnie druga połowa też zleci, tak jak piszesz. Ja właśnie myślę nad tym smoczkiem. Sylwia kiedyś zamieściła sporo informacji na ten temat. Ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu. Jeśli to ma w jakiś sposób uspokajać dziecko, to pewnie też będę stosować.

Maja
fajnie, że masz takie koleżanki w pracy. Ja też muszę wybrać się do dentysty na kontrolę. Drugi trymestr to dobry czas na leczenie zębów, jeśli jest potrzeba:tak: Będziesz chodzić do szkoły rodzenia? Wybrałaś już szpital, w którym chcesz rodzić?

reklama
Do góry