reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny kiedy Wam się skończyły mdłości w ciąży? U mnie doszło do tego, że przyjmuje wszystkie płynne rzeczy tylko, nie jestem w stanie nic rzuć, od razu odruch wymiotny, pomagają mi zupy krem jedynie, albo ziemniaki które zrobię na puree, jestem w 9 tygodniu i zastanawiam się ile to potrwa 😭😭😭😭
Mi się nie skończyły 🙃 ani mdłości ani wymioty do samogr końca 🙃 w dniu porodu jeszcze rzygnelam 🙈 a w drugiej ciąży od połowy było lepiej, za to pierwsza połowa była znacząco gorsza. Ale dostałam lek xonvea i sądzę, że to on robił mega różnice. Kategoria a, można bezpiecznie brać w ciąży. Na te receptę.

reklama
Dziewczyny kiedy Wam się skończyły mdłości w ciąży? U mnie doszło do tego, że przyjmuje wszystkie płynne rzeczy tylko, nie jestem w stanie nic rzuć, od razu odruch wymiotny, pomagają mi zupy krem jedynie, albo ziemniaki które zrobię na puree, jestem w 9 tygodniu i zastanawiam się ile to potrwa 😭😭😭😭
U mnie trwaly do konca 4 miesiaca,pozniej zaczal sie katar ale taki ze wymiotowala i musialam brac steryd.Ciaza dla mnie to byla ma sa kra

duzo bierzesz progesteronu? Bo on to poteguje. Ok 11tyg mozna go juz odstawiac, wtedy tez samoistnie zaczynaja (zazwyczaj) mijać mdlosci i ok 12-13tc powinno byc juz lepiej. Jedz to co mdlosci nie powoduje i malo, a czesto. Mnie w obu ciazach meczyly mdlosci i zawroty glowy do 12tc a potem minelo jak reka odjal.

duzo bierzesz progesteronu? Bo on to poteguje. Ok 11tyg mozna go juz odstawiac, wtedy tez samoistnie zaczynaja (zazwyczaj) mijać mdlosci i ok 12-13tc powinno byc juz lepiej. Jedz to co mdlosci nie powoduje i malo, a czesto. Mnie w obu ciazach meczyly mdlosci i zawroty glowy do 12tc a potem minelo jak reka odjal.
Tak biorę bardzo dużo, w 12 tc doktor chce odstawić mi juz wszystkie leki , dziękuję Ci za odpowiedź ♡

Hej dziewczyny :) kiedy byłyście na pierwszym USG ? Lekarz z kliniki mówił że jak beta będzie powyżej 1000 to mam podjechać do lekarza by sprawdził czy jest pęcherzyk w macicy . Wizyta 5.08 umówiona .
Moja beta z dziś 1286 jest szansa że jutro lekarz zobaczy choć pęcherzyk ? Mam za sobą ciążę pozamaciczne więc chce się też upewnić czy jest okej i być spokojniejsza . Jutro mam podjechać do szpitala na USG .

Hej dziewczyny :) kiedy byłyście na pierwszym USG ? Lekarz z kliniki mówił że jak beta będzie powyżej 1000 to mam podjechać do lekarza by sprawdził czy jest pęcherzyk w macicy . Wizyta 5.08 umówiona .
Moja beta z dziś 1286 jest szansa że jutro lekarz zobaczy choć pęcherzyk ? Mam za sobą ciążę pozamaciczne więc chce się też upewnić czy jest okej i być spokojniejsza . Jutro mam podjechać do szpitala na USG .
Ja byłam dokładnie w 5+2 , ale nie badałam bety, był pecherzyk z ciałkiem żółtkowym, 12 dpt miałam betę prawie 800 , przy takiej becie będzie już maly pęcherzyk:)

Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było. Córka fajna, w przedszkolu ok. Byliśmy na Kracie, urodzona turystka. Zawsze wesoła i nic jej nie przeszkadza. Jeszcze wybieramy na na włóczęgę gdzieś w góry .
Muszę się pochwalić , mam syna licealistę. Dostał się do prawie najlepszego liceum w mieście, na mat-fiz. Za cholerę nie mogę namówić go na technikum na "programistę". Ale tak po cichutku serio jestem z niego mega dumna.
Ściskam i pozdrawiam.

Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było. Córka fajna, w przedszkolu ok. Byliśmy na Kracie, urodzona turystka. Zawsze wesoła i nic jej nie przeszkadza. Jeszcze wybieramy na na włóczęgę gdzieś w góry .
Muszę się pochwalić , mam syna licealistę. Dostał się do prawie najlepszego liceum w mieście, na mat-fiz. Za cholerę nie mogę namówić go na technikum na "programistę". Ale tak po cichutku serio jestem z niego mega dumna.
Ściskam i pozdrawiam.
Hej.Pochwal tego swojego licealiste mysle ze to bedzie dla niego bardzo wazne.Nie badz dumna "po cichutku" tylko mow to wszystkim zeby syn to wiedzial.
Ja mam syna chrzestnego😁 ktory w tym roku mial mature.Jaka jestem z niego dumna z jego wynikow z matury.Namawiam go na medycyne bo az zal z taka matura.On jest po liceum biologiczno-chemicznym.Ale on cjce na fizjoterapeute i to zaocznie.Coz jego wybor.Ale co sie go nachwale to moje.Rzadko sie zdarza w obecnych czasach chlopak z glowa na karku.Dlatego chwal swojego!!👍

Hej.Pochwal tego swojego licealiste mysle ze to bedzie dla niego bardzo wazne.Nie badz dumna "po cichutku" tylko mow to wszystkim zeby syn to wiedzial.
Ja mam syna chrzestnego😁 ktory w tym roku mial mature.Jaka jestem z niego dumna z jego wynikow z matury.Namawiam go na medycyne bo az zal z taka matura.On jest po liceum biologiczno-chemicznym.Ale on cjce na fizjoterapeute i to zaocznie.Coz jego wybor.Ale co sie go nachwale to moje.Rzadko sie zdarza w obecnych czasach chlopak z glowa na karku.Dlatego chwal swojego!!👍
Nie no pochwaliłam. Myślę teraz zacznie nowy etap. Z powodu matury to ja chyba zawału dostanę 🤪 całe szczęście jeszcze 4 lata. Z matmy i fizyki raczej sobie poradzi. Gorzej z j. polskim. Nawet nie myślałam że to wszystko takie stresujące.
Szkoda dobrej matury , fizjoterapia to ciężki zawód.

reklama
Ściskam i pozdrawiam.
fajnie, ze sie odezwalas :)
Syn ma racje - programistow zastepuje AI, mat-fiz mu die bardziej przyda, wiec podwojnie dumna badz, ze taki sprytny :)

Do góry