reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Za jakiś czas pewnie że dam mu coś do ręki. Ale nie teraz jak nie ogarnia jedzenia 🤷
u nas tez blw nie przeszło, chciał być karmiony, potem miał etap ze sam jadł rękami Np makaron z sosem, s potem sam wyrywał mi sztućce i sam uczył się jesc, widziałam to etap po etapie. Aż w końcu przyszedł dzień ze sam łyżeczka jogurt zjadł i ogólnie woli sztućce.
No chyba ze jest coś co lubi jesc paluszkiem np serek topiony 😂😂 a teraz ciesze się jak w ogóle je nie ważne w jakiej formie 😂

u nas tez blw nie przeszło, chciał być karmiony, potem miał etap ze sam jadł rękami Np makaron z sosem, s potem sam wyrywał mi sztućce i sam uczył się jesc, widziałam to etap po etapie. Aż w końcu przyszedł dzień ze sam łyżeczka jogurt zjadł i ogólnie woli sztućce.
No chyba ze jest coś co lubi jesc paluszkiem np serek topiony 😂😂 a teraz ciesze się jak w ogóle je nie ważne w jakiej formie 😂
Czyli nie muszę go karmić łyżeczką do osiemnastki 😜. Jest nadzieja dla Kajtka 😜. Dorośnie do takiego samodzielnego jedzenia więc nie przejmuje się wcale 🙂

Czyli nie muszę go karmić łyżeczką do osiemnastki 😜. Jest nadzieja dla Kajtka 😜. Dorośnie do takiego samodzielnego jedzenia więc nie przejmuje się wcale 🙂
dawałam mu tez jedzenie które jadł typowo sam, ale głównie w weekend kiedy mogłam być przy tym i mieć kontrole. No i te pierwsze samodzielne jedzenie sztućcami 😂🥰

Załączniki

• IMG_3367.jpeg
    IMG_3367.jpeg
    102,8 KB · Wyświetleń: 58
  • IMG_4314.jpeg
    IMG_4314.jpeg
    101,3 KB · Wyświetleń: 62
jedzenie rekami makaronu to wlasnie blw 😆
Chodzi glownie o to, zeby dziecko jadlo samo. Ja tez na poczatku karmilam lyzeczka, potem szybko dalam druga lyzeczke dziecku zeby sie papralo, a ja karmilam, pozwalam tez na pchanie palcow do jedzenia. Moja miala poltora roku jak juz jadla sama sztuccami, rzadko trzeba bylo jej pomagac

jedzenie rekami makaronu to wlasnie blw 😆
Chodzi glownie o to, zeby dziecko jadlo samo. Ja tez na poczatku karmilam lyzeczka, potem szybko dalam druga lyzeczke dziecku zeby sie papralo, a ja karmilam, pozwalam tez na pchanie palcow do jedzenia. Moja miala poltora roku jak juz jadla sama sztuccami, rzadko trzeba bylo jej pomagac
Ale to było później, najpierw go karmiłam łyżeczka. Potem on już chciał sam sobie wkładać do buzi w okolicach 9 miesiąca. To nie było od razu

@Magda1234 podziwiam Cię za tyle czasu w szpitalu wiadomo to dla dobra Twojego i maluszka ale to jakaś paranoja poszłaś na co innego a jeszcze taką wyboistą droga musisz iść bo covid załapałaś. Nie dość że człowiek martwi się o dzieciątko to jeszcze psychika Kleczy na to co się dzieje. Trzymaj się tam jakoś 😘

reklama
Do góry