reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

:-)Wogóle babki wszystkiego najlepszego w dniu kobiet
maureen dzięki nie mam się źle, walcze ze zgagą i trochę mam problem z chodzeniem czasem bo mała naprawdę jest nisko i mam wrażenie, że wyskoczy. Jesteś bliżej niż ja:-D ale ty to weteranka;-)
kingusia trzymaj się tam jakoś:happy2:

reklama
Wiecie co Dziewczyny, nie wiem co z tym suwaczkiem, próbowałam go przestawić i nic :baffled:
Albo ja taka ciemna masa jestem :-) W summie to jakoś około 50 dni zostało :tak:

Vanilka,

ja mam termin na 2 maja :tak: A z Amelką tez chodziłam w ciąży z wielkim brzuchem w największe upały, bo rodziłam 2 sierpnia, a wtedy lipiec był cieplutki.. Ale spokojnie dasz radę :tak:

kamilalopez,

no skąd :-) Karm ile chcesz i jak długo możesz ( no może bez przesady, ostatnio widziałam program o kobicie, która karmiła 2 córki jednocześnie z obu piersi !! - jedna miała 2 latka, a druga... 5 lat :baffled: )

ropucha,

jeśli wszystko jest w porządku z mamusią i dzidziusiem to wypuszczają po 24 h do domku :tak:

Karis,

ja teraz też mam zgagę i pomaga mi Gaviscon, jest ogólnie dostępny w sklepach ;-)

Życzę Wam spokojnej nocy,
mój A. mnie rozwalił dziś dzień kobiet a on dzwoni do mnie, czy wieczorem chce lodówki obejrzeć:happy2:
tak tylko o tym marzyłam:baffled: ten jego wrodzony romantyzm mnie rozwala! No ale kwiaty przyniósł to mu wybaczam:-D
maureen ja to jestem taka strachliwa z braniem czegokolwiek no ale może spróbuje, ciekawe czy mi sprzedadzą, bo kumpeli w ciązy to ostatnio nawet magnezu nie sprzedali:confused:

Wciągniemy jeszcze smażone banany. a co niech będzie kalorycznie i do spanka:-)
dobranoc

Karis78 ubawiłam się z tych lodówek:-D, no ale cóż tak to jest często z facetami:sorry2:. Mój kiedyś chciał mi dać pieniądze na imieniny, żebym sobie prezent kupiła no bo przecież ja najlepiej wiem co mi się podoba:sorry2:. Tymczasem dobranoc

Ropucha,Maureen ja mam kolezanki ktore rano rodzily a wieczorem juz z maluszkami w domu byly-bo ogolnie to mowia ze musisz zostac minimum 6 godzin w szpitalu po porodzie.
Mamunia no ja tez takich dzieci raczej nie znam i jak mowie komus ze moja tak spi to sa bardzo zdziwieni zawsze:-)
Karis to moze Twoja mala tez bedzie miala duzo wloskow jak mowia ze jak sie ma zgage to znaczy ze wlosy rosna:-D A co do lodowek-tacy sa faceci:-D
Maureen to jest naprawde przesada ale ta kobieta to jeszcze nic bo ja widzialam reportarz o kobiecie ktora karmi piersia 8 letnia corke:szok::szok::szok::szok:i twierdzi ze to dziecko powinno zadecydowac kiedy ma przestac:szok: MojaWyspa.co.uk: Tu i Teraz - Karmiła piersią 8-letnią córkę
Ropucha bardzo zabawne i to tylko faceci potrafia wpasc na pomysl dania pieniedzy zeby sobie samemu kupic prezent:-DMusialas sie niezle ubawic

Milej nocki

Ostatnia edycja:
Wpadłam, żeby się przywitać i pożyczyć Wam miłego dnia:-)
Dziiaj mam wizytę u położnej, zobaczymy jak wielkość mojego brzuszka:-( trochę się denerwuję...
kamilalopez no z tymi 8mioma latami to trochę przesada:happy2: Ja też chce karmić tak długo jak będę mogła napewno powyżej 6 miesięcy.Alana karmiłam do 8mego miesiąca i bo wtedy miałam wypadek samochodowy i muiałam być na silnych lekach. A tu zobaczymy;-)
ropucha pomysł niezły z tą kasą:happy2:, no właśnie tylko faceci takie rzeczy mogą wymyślać:-D Tak się wczoraj zastanawiałam czy się tym przejmować czy po prostu śmiać, bo to nieudolność chłopska.
pozdrawiam

Dzien dobry:-)
Dzis jakos pochmurno na dworze i zimno wiec siedzimy w domku.Moje szczescie w koncu usnelo pol godzinki temu a nie spala od okolo 8.30.Odkad tak super mi nocki przesypia-ma problem ze spaniem w dzien.
Karis nie denerwuj sie napewno wszystko jest w porzadku:tak:
A co do karmienia piersia to ja zamierzam karmic mniej wiecej rok,zobaczymy jak to wyjdzie w praniu;-)
Daj znac co tam u poloznej:-)

Dzień dobry :-)

karis78,

zawsze możesz kupić w jakimś sklepie samoobsługowym, np. w Bootsie ;-) A mnie ten specyfik poleciła midwife :tak:
Z lodówkami - niezłe :-D daj znać jak tam po wizycie u położnej ;-)

kamilalopez,

nie mogłam patrzeć na to, jak ta wielka dziewucha przystawiała się tej matce do cyca :szok: Dla mnie to nienormalne i wcale nie w zgodzie z naturą, bo nawet zwierzęta piją mleko matki tylko w okresie " szczenięctwa ".. Pani ma chyba coś nie po kolei...

Gdzie reszta mamuś ?;-)

Kingusia,

jak tam Twoje samopoczucie dziś kochana, lepiej troszkę ?

reklama
Witajcie
Ja mam chwilkę odpoczynku. Nawet co nieco pośpię w nocy, średnio co 2-3 godz budzi się na karmienie. Najgorsze, że mi zmasakrowała ciutkę sutki. Wydaje mi się, że dobrze ja dostawiam, ale one nie maja się kiedy wyleczyć :baffled: Te nakładki na sutki są jakieś duże i mała nie może ich złapać. Dziewczyny jak to zrobić żeby je wyleczyć bo chcę karmić piersią ale ten ból jest dobijający :-(

Co do zgagi w ciąży ja miałam przeokrutną i u mnie się sprawdziło bo wyszedł włochacz. Położne się śmiały bo jak parłam to nie mówiły "widzę główkę tylko" "widzę włosy, pełno włosów" :laugh2:

kingusia jak tam u ciebie? Bo ja jestem nie na bierząco teraz. Nadrobię jak ogarnę to wszystko

Pozdrawiam wszystkie mamusie i te z brzuszkami i te z maluszkami

Do góry