reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Bajeczka - dziwna ta położna , bo jak tam na dole swędzi to moga być drożdze , a to się inaczej leczy. Jak się martwisz to idź do GP, może lepszy Ci się trafi.
W sumie teraz to jest już spokój, ale wiem, że nie musi swędzieć a jednak jakieś bakterie mogą być... Bez sensu, że tu nie robią żadnych badań, wymazów przed porodem.
Kiedyś jeszcze przed ciążą byłam u GP z tym samym problemem to zapisał mi globulki i maść dostępne w aptece bez recepty bez żadnego badania. Opierał się tylko na moich opisach :baffled:

reklama
karis no wlasnie dzisiaj znajomy do nas przychodzi i troszke popija z m ,a ja hmmm bede chyba tlko jesc;-)

bajeczka czop odszedl dobry znak :tak:powinno cos sie ruszyc :happy2:

Maureen tutaj to chyba normalne ,ze czlowiek miewa depresje :baffled:ja tez co jakis czas tak mam :-(

Ide robic sernik -taki z paczki ;-)szybko zrobie :happy2:smaka mam ostatnio na ciasto i ciagle bym mogla frytki jesc ..cholera a to takie niezdrowe i tuczace :wściekła/y:

karis78 no właśnie dzwoniłam ostatnio do mamy i ma isc w przyszłym tyg spytac sie tego gina,który prowadził moją pierwszą ciążę dopóki nie przyjechałam tutaj.Ale wątpie czy będę brała tą aspiryne...minimalnie zmniejsza ryzyko wystapienia zatrucia ciążowego,a nikt tez nie daje mi gwarancji,że to zatrucie się powtórzy więc chyba nie ma co ryzykowac...
Vanilka mnie też ostatnio wzięło na pieczenie,też ostatnio robiłam sernik i frytki za mna chodzą bez przerwy,nie moge się opamiętac,przytyłam 2 kg w 2 dni!:-D Wczoraj robiłam pierogi ruskie,stałam 4 godz w kuchni,a potem łydki jak uda:-);-)

bajeczka to tylko czekać aż ci wody chlusną:-D
madzia23, vanilka ja teraz jestem w trakcie robienia szarlotki może wyjdzie:-D
kingusia co tam?
dobra lecę dalej

Jejku ale Wy ostatnio stron zapełniacie:-), super się czyta ale nie zostaje mi czasu na odpowiedzi:-D.
Martika, Olcia- Witajcie na forum:-)!
bajeczka- dla mnie 14 marzec to wyjątkowy dzień, bo wtedy nareszcie urodził się mój pierworodny, jednak mimo wszystko życzę Ci wczesniejszego porodu, no i przede wszystkim szybkiego:tak:, Tobie kingusia także:-).
Maureen- a Amelka daje Ci tak sterczeć przy garach i piec, bo ja też bardzo bym chciała ale przy moich maluchach ledwo mogę obiad ugotować, a i tak ciągle w czyms "pomagają":-D, a jeżeli już zajmą się czyms sami to po 30 min. dom wygląda jak po przejsciu huraganu:-).
Moje chłopaczki tez rozrabiają.
Pisz Kobietko jak poszła wizyta u specjalisty w sprawie zatok????

Bajeczka,

to chyba ten czop, ja nie powiem Ci na 100%, bo mnie nie odszedł w żadnej z poprzednich ciąż, ale z różnych opisów wygląda to mniej więcej tak, jak u Ciebie :tak: Więc chyba to znak, że coś się ruszyło :tak::-) Trzymam kciuki ;-)

Calineczkazbajki,

w tej ciąży akurat mam jedna położną ( chyba ze ma wolne tego dnia, co mam wizytę ), ale w poprzedniej miałam tak jak Ty - co wizyta, to jakaś inna, bardzo to denerwujące :baffled:

Vanilka,

ja piekłam dzisiaj biszkopt z kremem orzechowym, biorę go do klubu na cotygodniowe spotkanie, bo akurat dzisiaj wypadła moja kolej na pieczenie ;-) Ale żeby rodzinka nie była poszkodowana, to jutro muszę upiec coś w domu :-D Chyba zrobię ciasto ze śliwkami..

Karis,

a jak Twoja szarlotka ?;-)

Mamunia2,

zazwyczaj pieke jak mój M. jest w domu, bo przy Amelce to ciężko też cokolwiek zrobić w kuchni :baffled: Asystuje chętnie przez pierwsze 10 minut, potem już jej się nudzi..

Witam wieczorną porą,
maureen szarlotka wyszła i się wszyscy zajadają:tak: ale tobie nie dorównam bo ty szalejesz kobito:-D
to już uciekam bo w końcu trzeba trochę odpocząć - legnąć na kanapie:-) Tym bardziej, że dzięki znajomym którzy do nas wpadli to wszytko mam wysprzątane na wekeend:-p
dobranoc

Medio- no nareszcie się odezwałas:-), już się stęskniłam;-). Miałam wizytę we wtorek i pan doktor obejrzał sobie moj nosek i przegrody sondą, zapytał, czy miałam juz kiedys jakąs operację i niewiele mówiąc zapisał na 8 tyg. nowe sterydy i zabukował scan zatok, zaraz po nim mam mieć następną wizytę i wtedy dowiem się więcej. Tak, czy inaczej jeszcze parę tygodni potrwa zanim się czegos dowiem:tak:. A jak Twoje zatoki? Co porabiacie, jak chłopcy, no i czemu tak rzadko zaglądasz?

bajeczka- też myslę, że to czop, oby to był zwiastun:-).

reklama
Maureen- a co się stało z Twoim suwaczkiem, kurczę aż tyle to chyba przenosić nie chcesz?:))) Głowa do góry kochana, zobaczysz jeszcze kilka dni i wiosna zawita do nas na dobre i jestem pewna, że poczujesz się lepiej;)
Vanilka- ja mam tutaj kilka koleżanek z dziećmi, ale dwie mieszkają koło nas i to z nimi tak się trzymam, obje mają po dwoje dzieci, do tego moja siostra ze swoją "na razie" dwójką, 2 babcie, dziadek, ciocie i wójkowie i na urodzinki mamy pełną chatę:))).

Ostatnia edycja:
Do góry