reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

a bajeczko pytałam się Ciebie czy Ty normalnie rodzisz czy chcesz we wodzie? już nie pamiętam - skleroza :crazy:
początkowo chciałam rodzić w wodzie ale jak się dowiedziałam, że znieczulenia nie można w basenie to chyba jednak nie chcę. Ja jestem za duża panikara i jednak wolę mieć w razie co opcję ze znieczuleniem... :-pMoże nie będę brała znieczulenia, ale sama świadomość, że mogę krzyczeć o epidural to jakoś mnie uspokaja :sorry:

pixi no właśnie wiem, że nie myją tu maluszka. Podobno dobrze jest jak dziecko wchłonie trochę tej mazi, tak tu tłumaczyli w szpitalu...

reklama
no gaz można, nie wiem co do innych.... Niby epiduaralu nie można w wodzie.... A ja się tak cholernie boję bólu, że wolę mieć w razie czego ten epidural. Mała jak napiera na szyjkę to mnie to bardzo boli, a co dopiero poród... jeeejku czemu to jest tak skonstruowane, że takie dziecko musi się pchać przez tak małą dziurkę:baffled::eek:

no gaz można, nie wiem co do innych.... Niby epiduaralu nie można w wodzie.... A ja się tak cholernie boję bólu, że wolę mieć w razie czego ten epidural. Mała jak napiera na szyjkę to mnie to bardzo boli, a co dopiero poród... jeeejku czemu to jest tak skonstruowane, że takie dziecko musi się pchać przez tak małą dziurkę:baffled::eek:

Hmm słyszałam, że epidural nie jest dobry... ale tyle co ludzi to tyle opinii. Ponoć później bardzo boli w tym miejscu po porodzie ... .
Ale na szczęście tutaj nie nacinają , nie mają takiej zasady jak w PL , żeby sobie ułatwiać , wolą pomóc człowiekowi ,żeby później nie bolało u jeszcze zabawa z tymi szwami to normalne w PL.
No wiesz ta dziurka się tak rozszerza, że można tam całą pięść wsadzić :-D:-D:-D

jak już będziesz miała tą kruszynkę na brzuszku to o wszystkim zapomnisz:tak:

Hmm słyszałam, że epidural nie jest dobry... ale tyle co ludzi to tyle opinii. Ponoć później bardzo boli w tym miejscu po porodzie ... .
Ale na szczęście tutaj nie nacinają , nie mają takiej zasady jak w PL , żeby sobie ułatwiać , wolą pomóc człowiekowi ,żeby później nie bolało u jeszcze zabawa z tymi szwami to normalne w PL.
No wiesz ta dziurka się tak rozszerza, że można tam całą pięść wsadzić :-D:-D:-D

kingusia powiem Ci ,ze ja jak chodzilam w pierwszej ciazy to juz na koncowce myslalam ,zeby tylko urodzic ..co tam porod ..ja i znieczulenie po co mi to ..dam rade ..
tylko czlowiek jak poczuje ten bol inaczej zaczyna myslec .
Ale z czasem czlowiek nabiera doswiadczenia ..wiec napewno jak bedziesz w drugiej ciazy to inaczej bedziesz podchodzic do pewnych spraw ..typu ceasrka ,znieczulenia, czy nacinanie krocza i tysiac innych spraw;-)
zycze Ci oczywsicei jak najmniej bolesnego porodu :tak:

bajeczka w wodzie tez jest zawsze taka opcja,że jesli nie mozesz znieśc bólu i chcesz epidural to Ci go dadzą,tyle,że wtedy wychodzisz z wody i rodzisz normalnie,także bez obaw,czasami warto spróbowac...;-)

Witajcie!
pandorka- wielkie gratulacje dla Ciebie i buziaki dla Filipka:-)!

Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z faktu, że tutaj nacinanie krocza stosuje się sporadycznie, dzięki temu mając za sobą 2 porody nigdy nie byłam szyta, bo sama nie popękałam (chociaż Domis ważył 4,100kg.). Zoo także miałam podane 2 razy, tyle, że przy drugim porodzie na nic się zdało:no: i nie miałam po nim żadnych dolegliwosci. Pępuszek także przemywałam tylko czystą wodą i obydwu chłopcom odpadł w siódmej dobie:tak:.
Jestem jednak zdania, że opinii i rad warto posłuchać, a i tak każda mama wie co jest najlepsze dla niej i dla dzieciątka;-):-).
No brzuchatki trzymam za Was mocno kciuki:happy:.
Medio, Myleene- gdzie się podziewacie? Skrobnijcie chociaż, czy wszystko u Was w porządku.

reklama
Do góry