reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cień cienia klasycznie:)

okej dzięki , czeli nie za dużo wiadomo 😔u mnie pierwsza ciąża po 8 miesiącach biochem , po kolejnych 6 znowu biochem na takim samym etapie praktycznie dlatego pytam 😔

reklama
okej dzięki , czeli nie za dużo wiadomo 😔u mnie pierwsza ciąża po 8 miesiącach biochem , po kolejnych 6 znowu biochem na takim samym etapie praktycznie dlatego pytam 😔

Ginekolog mówił,że mogę mieć za niski progesteron ale z kolei nie powiedział kiedy go zbadać 🙄 czy jak znajdę w ciążę czy w czasie owu ,w który DC? Nic nie poradził. Chyba go zmienię.
Nie spinam się też bo chciałabym drugie dziecko a mój mąż mówi ,że też by chciał/cieszyłby się ale jakoś specjalnie się nie stara a sama go sobie nie zrobię 😒😆 rozmawiałem z nim i dajemy sobie jeszcze trochę czasu,parę mc i robimy badania- jesteśmy w trakcie budowy to go też stresuje,zawraca głowę także to będzie wyzwanie ,żeby wysłać go na badanie nasienia bo "wiecznie nie miał czasu"

Ginekolog mówił,że mogę mieć za niski progesteron ale z kolei nie powiedział kiedy go zbadać 🙄 czy jak znajdę w ciążę czy w czasie owu ,w który DC? Nic nie poradził. Chyba go zmienię.
Nie spinam się też bo chciałabym drugie dziecko a mój mąż mówi ,że też by chciał/cieszyłby się ale jakoś specjalnie się nie stara a sama go sobie nie zrobię 😒😆 rozmawiałem z nim i dajemy sobie jeszcze trochę czasu,parę mc i robimy badania- jesteśmy w trakcie budowy to go też stresuje,zawraca głowę także to będzie wyzwanie ,żeby wysłać go na badanie nasienia bo "wiecznie nie miał czasu"
musiałabym podpytać na grupie starczkowej , z tego co dziewczyny pisały to żeby potwierdzić/ wykluczyć niedomoge to trzeba zbadać 3 dni pod rząd , chyba zacząć od 7 dni po potwierdzeniu owulacji . Z tym że ja nie jestem pewna więc lepiej podpytać

Jak ja się starałam 4 lata temu to zalecenia były tu na forum, by zrobic 7 dpo, żeby potwierdzić, czy owulacja była i jaki jest poziom progesteronu.
Jeśli ginekolog podejrzewa niedomoge lutealna, to zazwyczaj zapisuje duphaston, który zaczyna się brać jakoś 2 dpo i bierze 12 dni. Potem się robi test 14 dpo, jak negatywny to się odstawia duphaston, a jak pozytywny, to bierze dalej. :)
Tak było "za moich czasów" 😆

Chyba czas dokończyć historię trochę ku przestrodze... Po pozytywnej becie dostalam okres, dość obfity z z małymi skrzepami. Uzalam to jako okres. Po tym okresie czułam się świetnie, żadnego bólu żadnego krwawienia gorączki nic. Natomiast przy owulacji, ulac według kalendarza niczym niepotwierdzonej. Dostałam bólu lewego jajnika, trochę mocniejszego ale po lekach przeszedł, natomiast tkliwy ból pozostał..

Wczoraj podczas jazdy samochodem złapał mnie taki ból, że zaczęlo mi się robic słabo, gorąco i zimno jednocześnie, zaczęłam się trząść, ręce mi cierpły.. zadzwoniłam po siostrę i męża, dali mi wody, troszkę się polepszyło. Jednak uznali, że warto odwiedzić szpital, ja byłam sceptycznie nastawiona bo ból był taki znośny. No cóż... Pojechaliśmy.. ciąża pozamaciczna, dokladnie jajowodowa, jajowód który pękł, a krw lała się do brzucha. Operacja w ciągu godziny, jak na mój stan wyglądałam dobrze i czułam się też ok. A jednak ok nie bylo. Nie bądźcie głupie jak ja, i nie wierzcie sobie.. wolicie to sprawdzić 3 razy niż wcale i otrzeć się o śmierć. Człowiek uczy się na błędach a wy uczcie się na moich. Dzięki laski i pozdawiam🥰🌼

Człowiek pojęcia nie ma ,że dzieje się coś złego - a ponoć jak dmuchamy na zimne to przesadzamy ehhh Ważne ,że się udało wyjść z tego 🍀🌈 zdrówka życzę ♥️

Do góry