reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

reklama
Ok, no to w takim razie muszę kupić test owulacyjny przy następnej owulacji i sprawdzać
Mi te testy się kompletnie nie sprawdziły. Lepiej jak byś poszła do ginekologa i sprawdziła czy owulacja występuje. Bo testy nie pokażą czy pękł pęcherzyk. :) Ja dzięki monitoringowi u gina dowiedziałam sie, że w ogóle nie mam owulacji 😅

w dni płodne miałam śluz z domieszką krwi co to mogło oznaczać?
Że miałaś śluz z domieszką krwi 🤷‍♀️
Ani śluz ani testy owulacyjne nie są wyznacznikiem 100% wystąpienia owulacji. Albo umów się do ginekologa na monitoring, albo przestań się przejmować śluzem płodnym i uprawiajcie seks przez cały cykl co 2-3 dni.

reklama
Dwa/trzy cykle bym chodziła do ginekologa. Jak długie masz cykle? Jeśli 28-33dc. To bym chodziła do ginekologa 10-12dc. I 15-16dc. I 20-21dc. Znaczy ja bym tak zrobiła jeśli podejrzewasz u siebie owulacje w okolicy 18 dnia. Jednego cyklu owulacja jest np. W 12dc. A w innym 16dc. Nie ma reguły. Dlatego bym zrobiła monitoring czy na pewno owulujesz. A i meza/partnera bym wysłała na badanie nasienia.

Do góry