Agnes4312
Moderator
Może uda ci się znaleźć ginekologa-endokrynologa.czyli wybór jest ? Możesz się zdecydować na swojego lekarza diabetologa ? No ja też tego nie rozumiem poniekąd dlaczego już wyłączył metformine skoro tak naprawdę nigdy nie wiadomo ,który cykl będzie tym,w którym się uda. Chyba poszukam diabetologa konkretnego nie endokrynologa nie to i to tylko diabetologa . No i włączę dietę,bo przyznam,że sobie popuscilam ;/ Narazie drugi cykl bezoowocny,ale też nie zawsze możemy się starać,bo męża nie ma codziennie w domu
Tak w skrócie: wysokie cukry i insulina obniża jakość jajeczka.
Biorąc metformine, normujesz cukier i jajeczko jest lepszej jakości
Ja brałam metformine 2 lata i do 12 tc.
A to czy zdecydujesz się na poradnie diabetologiczna przy szpitalu czy zwykłego diabetologa to oczywiście twoja decyzja. Nikt cie nie zmusi, żebyś jeździła do poradni.
Po prostu mając problemy PRZED ciążą i jeśli będziesz w ciąży też miała cukrzycę, to lepiej prowadzić u lekarzy, którzy na codzień zajmują się takimi przypadkami
I jeszcze co do porodu w szpitalu z III stopniem.
Cukrzyca przed i w trakcie ciąży to większe ryzyko wad rozwojowych dziecka. Zaraz po porodzie dziecko może mieć hipoglikemie i wtedy natychmiast trzeba mu pomóc. Dlatego potrzebny jest specjalistyczny szpital