reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża/Poród - chłopiec czy dziewczynka. Obalamy teorię!

@Mamafasolki tak zauwazylam :) cóż się dziwić, naczytały się internetu a co za tym idzie zdobyły wiedzę w zakresie medycyny [emoji23]

@Lu_cy moj Oliwier tez z lewego jajnika :D moje dwa Aniołki to tez byli chłopcy i tez z owulacji z lewej strony bo prawą miałam niedrożną

reklama
@Mamafasolki tak zauwazylam :) cóż się dziwić, naczytały się internetu a co za tym idzie zdobyły wiedzę w zakresie medycyny [emoji23]

@Lu_cy moj Oliwier tez z lewego jajnika :D moje dwa Aniołki to tez byli chłopcy i tez z owulacji z lewej strony bo prawą miałam niedrożną
Jakie to polskie [emoji23][emoji23]
Ja w tej pierwszej poronionej nawet nie zauważyłam owulacji. Chociaż z lewego boli bardziej, nie wiem czemu. Ważne, że mamy zdrowych synów ze zdrowego jajeczka [emoji16] w chińskim kalendarzu też mi syn wyszedł, myślę że to jest najbardziej wiarygodna metoda [emoji23]

A skąd wiecie, jak to zostało powiedziane?;)
Może są jakieś badania, że do prawego do dłuższa droga ;) niż do lewego? A mamaginekolog to chyba ostatnio poszła mocno w branżę sprzedaży ;)

A z innej beczki - a jak to z teorią kalendarza chińskiego;)?
W takim razie poproszę o jakieś dowody potwierdzające tą teorię. Ja się chętnie dokształcę i przyznam lekarzowi rację.

Bo póki co "ładunek" płci zależy tylko od plemnika.

Jak widać czasami internet jest lepszym źródłem wiedzy, niż niektórzy lekarze.

Ale każdy wierzy w ci chce.

Skoro nie chcecie sobie zadać trudu, żeby chociaż sprawdzić to już jest wasza sprawa. Dla mnie możecie sobie nawet i wierzyć, że płeć dziecka zależy od tego czy w czasie stosunku na parapecie siedzi gołąb. Szkoda tylko, że powtarzacie takie brednie na forum, a potem czytają to inne kobiety.

W takim razie poproszę o jakieś dowody potwierdzające tą teorię. Ja się chętnie dokształcę i przyznam lekarzowi rację.

Bo póki co "ładunek" płci zależy tylko od plemnika.
No chyba nie jest to takie proste jak na pozór się wydaje;) jak znajdę, to wrzucę, ale więcej dziewczynek rodzi się w strefach np. wojny, więc zakłada się, że chłopcy potrzebują dobrej diety, wysokokalorycznej. Kobiety, które piją dużo kawy, częściej rodzą chłopców. Uważa się, że chyba niedobory magnezu i wapnia - chłopiec;) oczywiście, możesz nie pić kawy, jeść mało, kochać się przed owulacją i mieć chłopca, bo to badania porównawcze.

Pozdrawiam;)

No chyba nie jest to takie proste jak na pozór się wydaje;) jak znajdę, to wrzucę, ale więcej dziewczynek rodzi się w strefach np. wojny, więc zakłada się, że chłopcy potrzebują dobrej diety, wysokokalorycznej. Kobiety, które piją dużo kawy, częściej rodzą chłopców. Uważa się, że chyba niedobory magnezu i wapnia - chłopiec;) oczywiście, możesz nie pić kawy, jeść mało, kochać się przed owulacją i mieć chłopca, bo to badania porównawcze.

Pozdrawiam;)
Wiesz co, jeżeli coś np. dieta działa u jednego, a u drugiego nie, to nie jest regułą i nie możesz uznać tego za "metodę" na zaplanowanie płci. Są mężczyźni, którzy mogą spłodzić tylko daną płeć bo mają więcej plemników z daną parą chromosomów oraz kobiety, których organizm z jakiś powodów "donosi" tylko ciążę danej płci. Nie zmienia to jednak faktu, że jajnik z którego aktualnie kobieta owuluje nie ma znaczenia. W komórce jajowej są dwa takie same chromosomy XX, za to w plemnikach może być zarówno X jak i Y. Płeć to sprawa genetyki i nie ma się na nią wpływu. Przynajmniej w przypadku naturalnego poczęcia.

Wiesz co, jeżeli coś np. dieta działa u jednego, a u drugiego nie, to nie jest regułą i nie możesz uznać tego za "metodę" na zaplanowanie płci. Są mężczyźni, którzy mogą spłodzić tylko daną płeć bo mają więcej plemników z daną parą chromosomów oraz kobiety, których organizm z jakiś powodów "donosi" tylko ciążę danej płci. Nie zmienia to jednak faktu, że jajnik z którego aktualnie kobieta owuluje nie ma znaczenia. W komórce jajowej są dwa takie same chromosomy XX, za to w plemnikach może być zarówno X jak i Y. Płeć to sprawa genetyki i nie ma się na nią wpływu. Przynajmniej w przypadku naturalnego poczęcia.
Ja nigdzie nie napisałam, że to metoda, tylko co widać w badaniach.

A skąd wiecie, jak to zostało powiedziane?;)
Może są jakieś badania, że do prawego do dłuższa droga ;) niż do lewego? A mamaginekolog to chyba ostatnio poszła mocno w branżę sprzedaży ;)

A z innej beczki - a jak to z teorią kalendarza chińskiego;)?
Z kalendarzem chińskim Mi się sprawdziły dwie pierwsze panny, a trzeci miał byc chłopiec ,a wyszła dziewuszka z ostatniego usg 😊

reklama
Do góry