reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciąża podczas urlopu wychowawczego

Witam, jestem an urlopie wychowawczym, planuje drugie dziecko i chce zapytac czy jezeli pojde na l4 to czy otrzymam pieniądze podczas ciazy? czy wystarczy ze zaniose l4, czy musze odczekac 30dni ze chce wrócic do pracy a nastepnie połoze zwolnienie? czy to wystarczy oby otzrmamc platne zwolnienie i potem urlop amcierzynski?

reklama
jestem an urlopie wychowawczym, planuje drugie dziecko i chce zapytac czy jezeli pojde na l4 to czy otrzymam pieniądze podczas ciazy?
Będąc na urlopie - nie.

czy wystarczy ze zaniose l4, czy musze odczekac 30dni ze chce wrócic do pracy a nastepnie połoze zwolnienie?
Musi pani najpierw przerwać urlop wychowawczy.Tryb opisany był na forum wielokrotnie, nawet dzisiaj.

czy to wystarczy oby otzrmamc platne zwolnienie i potem urlop amcierzynski?
Nie wiem co z urlopem macierzyńskim, bo nie wiem na podstawie jakiej umowy Pani pracuje.

dziękuje za odp:)
czy mam rozumieć, że jak zrezygnuje z urlopu wychowawczego, tzn złożę pismo, że chcę powrócić do pracy, odczekam 30 dni, i z pierwszym dniem rozpoczęcia pracy dam l4 to dostanę pieniążki za zwolnienie chorobowe? bo kilka osób mi mówiło, żę tak i dlatego tak pytam, bo chce jednoznacznie wiedzieć. (zasady jak przerwać urlop wychowawczy opanowałam).
jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas określony do 2017 roku.
pozdrawiam

Do góry