reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

reklama
Nie wiem czy kilka dni po odstwnieniu... ale w pierwszym cyklu. W senie miałam krwawienie z odstawienia i kolejniej miesiączki już nie dostałam.

Nie wiem czy kilka dni po odstwnieniu... ale w pierwszym cyklu. W senie miałam krwawienie z odstawienia i kolejniej miesiączki już nie dostałam.
Dziękuję za odpowiedź 😀
Właśnie ja nie miałam za dużo okazji, bo mój mąż pracuje zagranicą i niby wiem, ze nic z tego a dalej się łudzę 😞 a kochaliśmy się tydzień po odstawieniu tabletek

Chyba jak się chce za bardzo to też nie dobrze
ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, ze w poprzedniej ciąży kiedy rok się starałam, przechodziłam wszystkie etapy, przez strach, myślenie o tym 24/7, a nawet obojętność i żadne z tych rzeczy nie sprawiło, że zaszłam w ciążę, po prostu trafiliśmy w końcu idealnie w owulację, a dodam że cały ten rok starania się, nawet nie robiłam testów owu, po prostu staraliśmy się regularnie i co miało być to miało ;)

Dziękuję za odpowiedź 😀
Właśnie ja nie miałam za dużo okazji, bo mój mąż pracuje zagranicą i niby wiem, ze nic z tego a dalej się łudzę 😞 a kochaliśmy się tydzień po odstawieniu tabletek
Tydzień po odstawieniu to chyba troszkę mało czasu, to wszytko zależy od Twoich jajników kiedy zaczną znów pracę😉
mnie ginekolog zapewniał że po tabletkach do pół roku należy dać sobie czas a po tym czasie można zacząć się martwić...

Hej dziewczyny 🙂
Czy któraś z Was zaszła w ciążę kilka dni po odstawieniu tabletek ?

Pytanie co rozumiesz przez tydzień po odstawieniu. Ja zaszłam w pierwszym cyklu starań. Tylko że to było jakby typowo tzn. tabletki się skończyły, przyszło krwawienie z odstawienia i po prostu kolejnych tabletek już nie brałam. "Okres" się skończyły i jakoś koło 20 dnia cyklu zaszłam w ciążę.

Więc w teorii to było pewnie koło 20-30 dni po odstawieniu, ale nadal w 1cs.

reklama
Przerwałam w połowie blistra, wzięłam 10 tabletkę i 11 już nie miałam jak bo pojechaliśmy na Mazury na tydzień i właśnie nie brałam przez ten czas a współżyliśmy bez zabezpieczenia

Do góry