reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Gratuluję i życzę, żeby wszystko przebiegło już bez żadnych komplikacji🫶

Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak detektor tętna – pewnie jeszcze niedawno pomyślałabym, że to szaleństwo🙈 A teraz jestem Ci wdzięczna za tę wskazówkę. Jeśli uda mi się zajść w kolejną ciążę, to pewnie sama sobie taki sprzęt sprawię, żeby nie odchodzić od zmysłów. Z ciekawości – od którego tygodnia można się tym posługiwać?

I jeszcze jedno. W tej pierwszej ciąży często miałaś USG? Pytam, bo piszesz, że od początku ciąża rozwijała się wolniej. Ja miałam pierwsze USG w 7. tygodniu i wszystko wyglądało w porządku, było widać pracujące serduszko. Po 3 tygodniach było już po wszystkim.

Gratuluję! ☺️ Piszesz, że ciąże rozwijały się wolniej – skąd to wiesz?

Moje pierwsze USG wykazało zarodek 0,5 cm i akcję serca. Bardzo możliwe, że niedługo po tym badaniu doszło do obumarcia, bo 3 tygodnie później w szpitalu oszacowali wielkość zarodka na nieco ponad 2 mm i wiek na 5 tydzień, ale zaznaczyli, że mogły zajść już jakieś zmiany wsteczne.

Do góry