reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Pewnie że damy radę. Ja właśnie dzownilam do mojego gina i w poniedziałek mam przyjść na wizytę. Musi być teraz dobrze

😊 Staram się wyciszac bo teraz nie mam już wpływu na to
No ja też dzwoniłam. Kazał zrobić betę i powtórzyć po 48 h.
Robiłam betę tydzień temu. Wynik <2,3
Wtedy pewnie dopiero się coś działo Jeśli coś jest na rzeczy to bardzo wczesna ciąża by była.
@marsi89 czekam na info po wizycie od lekarza.
Jezuu dziewczyny siedzę w pracy ale mocniej mogę się skupić. Do poniedziałku oszaleje

No ja też dzwoniłam. Kazał zrobić betę i powtórzyć po 48 h.
Robiłam betę tydzień temu. Wynik <2,3
Wtedy pewnie dopiero się coś działo Jeśli coś jest na rzeczy to bardzo wczesna ciąża by była.
@marsi89 czekam na info po wizycie od lekarza.
Jezuu dziewczyny siedzę w pracy ale mocniej mogę się skupić. Do poniedziałku oszaleje
Ja już na ostatniej wizycie w grudniu pytałam mojego gina czy robić po teście pozytywnym betę a on że nie, niepotrzebny stres w moim wypadku. Tylko umówić się na najbliższy termin na wizytę. To będzie 5 tydzien. Nie wiem czy coś zobaczy ale bynajmniej heparynę przepisze. Nigdy nie byłam tak wcześnie na wizycie, zawsze w 8/9 tygodniu.
Nie wiem czemu niektórzy zlecają ta betę a inni nie. Mi raz lekarz zlecil jednorazowo zrobić(też bez sensu) i na podstawie tego powiedział żeby zjawić się za 2 tyg. Na wizycie.
Postaraj się skupić na pracy i nie myśleć tyle. Ja po prostu cieszę się chwilą

Dziewczyny sa kreseczki i to jakie. Cala aż się trzęsę. Niby wiedziałam że tak szybko pójdzie ale aż cała się trzęsę z nerwow.

Wiecie tak sobie pomyślałam może to ten czas, może to dziecko będzie takim prezentem pod choinkę, taka gwiazdka z nieba. W tamtym tygodniu skończyli robić nagrobek małej, łagodnie jej tam zrobiłam i czuję taki spokój z tego tytułu.
Super ❤️ Gratulacje będzie wszystko dobrze 🙂

Cześć :) jakiś czas temu pisałam o kilku biochemach z rzędu... Za Waszą radą szukam przyczyny i na początek zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidowy, poniżej wyniki. Z tego co widzę to wszystko jest w normie, chociaż nie bardzo rozumiem czemu ten antykoagulant toczniowy jest w sekundach, myślałam że to będzie jakaś wartość ale może tak ma być 🤷🏻‍♀️ W każdym razie muszę szukać dalej, dzisiaj zamówiłam z testdna test na trombofilię i to sprawdzę następne. Później może wymaz na clamydie i myco i ureaplazme. Myslicie że coś jeszcze jest ważne? Chyba w genetykę nie chce się jeszcze bawić...Zobacz załącznik 1384902
Antykoagulant nie jest pełny tak jak moi hematolodzy zlecają. Masz zbadany LA1, ale jeszcze bada się LA2 i ilorazy. Ja akurat mam zły LA2 i on przesądza o diagnozie dodatniego antykoagulantu tocznia.

Antykoagulant nie jest pełny tak jak moi hematolodzy zlecają. Masz zbadany LA1, ale jeszcze bada się LA2 i ilorazy. Ja akurat mam zły LA2 i on przesądza o diagnozie dodatniego antykoagulantu tocznia.
O kurde to nawet nie wiedziałam... W laboratorium też nic nie powiedzieli że są różne warianty 😥 czyli antykoagulant do ponownego sprawdzenia?

Dziewczyny sa kreseczki i to jakie. Cala aż się trzęsę. Niby wiedziałam że tak szybko pójdzie ale aż cała się trzęsę z nerwow.

Wiecie tak sobie pomyślałam może to ten czas, może to dziecko będzie takim prezentem pod choinkę, taka gwiazdka z nieba. W tamtym tygodniu skończyli robić nagrobek małej, łagodnie jej tam zrobiłam i czuję taki spokój z tego tytułu.
Cudownie ! 😊 Nie puszczam za Was kciuków ❤️

Najlepsze, że ja też trenowałam intensywnie i chciałam do czerwca zrealizować plan a tu niespodzianka. I się martwiłam.. jak to nie zrealizowałam jeszcze celu.
To się po prostu przesunie w czasie 😊

reklama
Taki był opis badania... Nie ma innego wariantu a tu jest tylko LA 🤷🏻‍♀️ to może jeszcze dojdzie jakiś wynik, bo niby mają 10 dni roboczych a dzisiaj jest 5... Bo serio to nie wiem jak miałabym wytłumaczyć co maja zrobić 😩

Załączniki

• IMG_20220331_141425.jpg
    IMG_20220331_141425.jpg
    308,5 KB · Wyświetleń: 61
Do góry