reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to na pewno z powodu tej długiej przerwy taki wynik wysoki. Sprawdź jutro po krótszej przerwie i zobaczysz ;)

Haha, to się Kochana zbieraj, bo zostało ci nie całe 12h :p no chyba że cie zaskoczy jak Kasię wczoraj ;)

Potwierdzam. Jeśli przepływy byłyby złe to od razu byłoby cc. U mnie tak było. Byłam w szpitalu bo tętno małej wyszło bardzo wysokie. W czwartek na ktg wyszło wysokie tętno ale usg I przepływy dobre. Moja gin pozwoliła iść do domu i kazała wrócić następnego dnia. Pojechalam już spakowana. W piątek to samo - na ktg wysokie tętno ale usg w porządku. Zostałam na oddziale. Miałam jeszcze 3 ktg I raz wychodziło wysokie tętno, raz w normie. W sobotę rano usg na którym lekarka (mloda) probowala 40 minut sprawdzić przepływy. Ja już tam odpływałam bo nie da się tyle.lezec na plecach w 38tc. W końcu powiedziała że przepływy są nie tak i idzie skonsultować z lekarzem. Było tuż po 10.00. Zaraz do mojej sali przyszedł lekarz że jest zagrożenie życia i że jeśli się zgadzam to robią cc. O 11.06 mała była na świecie, a tylko dlatego tak "długo" że pół godziny czekaliśmy aż anestezjolog skończy poprzednia operacje i przyjdzie do mnie (to bała sobota wielkanocna wiec mniej osób na dyzurze)
Fajnie by było 😃
@mohaaa mało czasu Ci na maj zostało [emoji1787]

Do kogo się umówiłaś?
A do kogo w luxmedzie poszłaś??? Właśnie ja przy kolejnej ciąży też się zastanawiam czy wracać do P bo jednak u niego bez problemu wszystkie leki na tarczyce, na immunologie więc nie muszę latać po innych lekarzach. A nie wiem jak by było u innych ginekologów.
Byłam u Sławomira Matkowskiego. Bardzo fajny lekarz, szkoda tylko ze prawie 2h obsuwy :D
@Paula919191 z jednej strony fajnie tak jak mówisz, z drugiej np. Heparyny on mi nie wypisuje z kodem, wiec płace 100% 😐 będziemy się martwić jak będą kolejne ciąże :D

reklama
Fajnie by było 😃

Byłam u Sławomira Matkowskiego. Bardzo fajny lekarz, szkoda tylko ze prawie 2h obsuwy :D
@Paula919191 z jednej strony fajnie tak jak mówisz, z drugiej np. Heparyny on mi nie wypisuje z kodem, wiec płace 100% 😐 będziemy się martwić jak będą kolejne ciąże :D
Słuchaj wlasnie odpaliłam aplikacje luxmedu, tego lekarza o którym piszesz nie widzę na liście ginekologów ale zobacz kto jest! - nasz lekarz 🤣 i teraz ciekawa jestem czy gdybym do niego chodziła z luxmedu to byłoby takie samo podejscie jak prywatnie
Screenshot_2021-05-31-15-16-18-673_pl.luxmed.pp.jpg

Czy ktoś miał taki niski progesteron na początku ciąży a ciąża był zdrowa? Pomóżcie nie wiem co robić. Zwariuję a lekarz zadzwoni za 2,5 h

@Gonzi ten przyrost wygląda jak prawidłowy ale to jeszcze nic może nie znaczyć. To endometrium cienkie. Nie wiem co poradzić :( ja bym pewnie brała leki i np. duphaston ale o tym wszystkim musi decydować lekarz :(

Ja bym wzięła. W ostatecznym każe Ci odstawić. Beta przyrosła bardzo ładnie więc ja bym zaryzykowała
Dzięki. Poczekam te 2 h na telefon i mam nadzieję że Pan Doktor mnie podniesie na duchu bo był bardzo na nie. Nie wierzył w przyrost itp

Może warto w razie czego skonsultować się jeszcze z kims?
Nie chce Ci dawać nadziei żebyś później nie cierpiała bardziej.
Ja znam z tego forum przypadki bardzo krwawych ciąż i nieustających potopów, które teraz są zdrowymi dziećmi więc wszystko jest możliwe.
Natomiast Ty już niewiele możesz zrobić, albo ciąża jest zdrowa i przetrwa albo nie [emoji17]
Dzięki. Poczekam te 2 h na telefon i mam nadzieję że Pan Doktor mnie podniesie na duchu bo był bardzo na nie. Nie wierzył w przyrost itp

Słuchaj wlasnie odpaliłam aplikacje luxmedu, tego lekarza o którym piszesz nie widzę na liście ginekologów ale zobacz kto jest! - nasz lekarz 🤣 i teraz ciekawa jestem czy gdybym do niego chodziła z luxmedu to byłoby takie samo podejscie jak prywatnie
Zobacz załącznik 1277424
Haha, to prawda, od jakichś 2 miesięcy może pracuje w luxmed. Mi powiedział, ze na początku kobiety zaczęły do niego przychodzić w sprawie niepłodności do luxmed, a on im odpowiadał, ze tu nie leczy, tylko prywatnie. W luxmed ma za mało czasu na wizytę itd.
a co do tamtego gina, to moja koleżanka tez go dziś nie znalazła na liście, a potem zmieniła wyszukiwania i wybrała prowadzenie ciąży i wyskoczył

reklama
@Gonzi Poczekaj na ten telefon. Te 2 godziny już niewiele zmienią. Endometrium jest cienkie - to fakt (zazwyczaj w fazie folikularnej wynosi ok 8-9mm, a w fazie lutealnej nawet 15mm). ale gdzieś czytałam, że te 5mm to jest minimum, więc kto wie. Zerknij sobie na wątek: https://www.babyboom.pl/forum/temat/endometrium-w-ciazy.102998/
Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość. Progesteron też jak na ciążę jest niski.
Ja osobiście bym sobie nadziei nie robiła, ale gdzieś po cichu liczyła na cud :*

Do góry