Nadzieja_31
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, mam pytanie jaki magnez polecacie na twardnienie brzucha? Aspargin, Magnezin Comfort czy może Magne B6? Będę wdzięczna za Wasze opinie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi genetyk zaleciła jeśli wynik będzie powyżej 8: Composita Mama/Prenatal Uno oraz dołączyć zmetylowaną postać kwasu foliowego (FOLIAN 0,4 mg/dobę firmy Solgar, Swanson lub innej dostępnej).Ja pregna start przyjmowałam i ładnie miałam homocysteine i kwas foliowy, chociaż gin i endo zalecali femibion 0 teraz się na niego przerzuciłam
Aspargin większość znajomych brała.Cześć dziewczyny, mam pytanie jaki magnez polecacie na twardnienie brzucha? Aspargin, Magnezin Comfort czy może Magne B6? Będę wdzięczna za Wasze opinie
Ja biorę magneB6 i działa. Raz nie wzięłam to sie spinal brzuch, ale wzięłam potem 4 tabletki i przeszloCześć dziewczyny, mam pytanie jaki magnez polecacie na twardnienie brzucha? Aspargin, Magnezin Comfort czy może Magne B6? Będę wdzięczna za Wasze opinie
Z tym prenatalem bym uważała bo ma dwie formy kwasu foliowego i na pewno nie pomoze zbic homocysteinyMi genetyk zaleciła jeśli wynik będzie powyżej 8: Composita Mama/Prenatal Uno oraz dołączyć zmetylowaną postać kwasu foliowego (FOLIAN 0,4 mg/dobę firmy Solgar, Swanson lub innej dostępnej).
Który lekarz zna się na suplementach bardziej niż dziewczyny na forum?Ja biorę magneB6 i działa. Raz nie wzięłam to sie spinal brzuch, ale wzięłam potem 4 tabletki i przeszlo
Z tym prenatalem bym uważała bo ma dwie formy kwasu foliowego i na pewno nie pomoze zbic homocysteiny
To zależy... Jeśli sam magnez, to magne b6. Jeśli tracisz też potas, to aspargin. A możesz brać obydwa. Ja brałam obydwaCześć dziewczyny, mam pytanie jaki magnez polecacie na twardnienie brzucha? Aspargin, Magnezin Comfort czy może Magne B6? Będę wdzięczna za Wasze opinie [emoji6]
czyli Fembion 0 i Folian Solagar można zawsze nie tylko jak homocysteina powyżej 6, tak?Mi genetyk zaleciła jeśli wynik będzie powyżej 8: Composita Mama/Prenatal Uno oraz dołączyć zmetylowaną postać kwasu foliowego (FOLIAN 0,4 mg/dobę firmy Solgar, Swanson lub innej dostępnej).
Mi powiedziała, ze jeśli poniżej 8 homocysteina to wystarczy Composita Mama lub Prenatal Uno, bo to znaczy ze organizm sobie radziczyli Fembion 0 i Folian Solagar można zawsze nie tylko jak homocysteina powyżej 6, tak?
Ja nie przyjmuje magnezu, ale nie jestem w ciąży, staram się jeść orzechy.Od początku brałam Magnezin Comfort jak zalecił lekarz, na wizycie jakieś półtora tygodnia temu zgłosiłam mu, że brzuch mi się mocno napina. Wtedy zalecił Aspargin, brałam go ponad tydzień i niestety odniosłam wrażenie, że nie czuje się po nim za dobrze i do tego brzuch nadal robił się twardy, co zgłosiłam na piątkowej wizycie. Lekarz polecił żebym wróciła do Magnezinu Comfort ale wczoraj w nocy łapał mnie skórcz w nodze, dziś w ciągu dnia brzuch też jakby mocniej twardniał i zastanawiam się czy nie powinnam magnez zmienić. Większość dnia leżę, odpoczywam, nie przemęczaj się. Zobaczę jak minie mi dzisiejsza noc. Dlatego orientacyjnie pytałam jaki magnez Wy przyjmujecie i tak oczywiście zamierzam to skonsultować z lekarzem.