Gonzi
Fanka BB :)
Właśnie te Ana2 chcę zrobić na pewno. Kojarzę że dużo dziewczyn poleca zrobić od razu Ana2. Więc pewnie tak też zrobię. No i te NK też zrobię na pewno.Napierw ANA, jeśli wyjdą dodatnie to potem ANA 2 i 3. Komórki NK w drugiej fazie cyklu.
KIRy bym zrobiła, do tego z genetycznych to na pewno mutacje odpowiedzialne za krzepliwość (jeśli je zrobiłaś to monitorowałabym d-dimery dopiero w ewentualnej ciazy).
Do tego na pewno drożność, histeroskopie albo laparoskopie diagnostyczna o ile jeszcze nie miałaś, ale to Zrobiłabym na samym końcu, jak już będziesz miała wszystkie leki i plan działania.
Histeroskopię miałam w październiku bo we wrześniu na usg pokazał się polip. Laparoskopii i droznosci moja doktor mowi ze nie ma sensu bo skoro raz zaszlam w ciaze rok temu ( ktora poronilam) to ze wszystko tam jest ok
Co do tych zwiazanych z krzepliwoscia to o jakich myslisz? Mialam pakiet na trombofilie wyszlo mthfr i pai. Od pozytywnego testu mam dostac acard i heparyne. ( wiekszosc z Was acard bierze przy staraniach - w czym pomaga? Moja sie upiera ze dopiero od testu i nie wiem czemu tak).
No i mialam te przeciwcila 4 badane na zespol antyfosfolipidowy no antykoagulant tocznia. Przeciwciala jedne wyszly dodatnie wiec teraz powtarzam po 3 miesiacach badania. Na poczatku lutego ide do hematologa jak będę miec wyniki juz powtorzonych badan.
Nie znam się na tych kirach ani d dimerach moze ktos cos?