K
Katijah
Gość
Aż się boję co mi lekarz powie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hey a co dostałaś na brak kirow implantacyjnych?powiem Ci co u mnie wyszło nie tak, a mam dziecko 10 letnie ... i 3 poronienia na koncie. Nieprawidłowa krzywa insulinowa, mimo że na czczo wszystko ok, wysokie komórki NK, silnie dodatnie ANA, brak KIRów implantacyjnych no i oczywiście mutacje V2, PAI i MTHFR. Zapytałam immunologa jak to możliwe, że z tymi KIRami donosiłam dziecko bez leków ... na to nie ma wytłumaczenia, tak się zdarza. Co dokładnie było przyczyną poronień niewiadomo, dostałam wagon leków na wszystko i pomogło.
Accofil od pozytywnego hcg do końca 9 tygodnia.Hey a co dostałaś na brak kirow implantacyjnych?
Mi brakuje 2/3 kirow implantacyjnych, w tym tego najważniejszego i mam od mojej immunolozki granocyty przepisane od pozytywnego testu.
Jeszcze nie mam dzieci i 2 poronienia.
Może jak już zobaczy dziecię w szpitalu to się ogarnie zanim wrócicie do domuJa mam 3 dni
Dziękuję, też będę to brać, ale chyba do 14 tc. Niestety po ostatnim poronieniu w maju jeszcze nie udało nam się zajść. W marcu będę miała laparoskopie, może po tym się ruszy troszkę.Accofil od pozytywnego hcg do końca 9 tygodnia.
Tak właśnie tworzę sobie listę tych badań.Nie wiem, czy Ciebie może to dotyczyć, skoro masz niestety problemy na poziomie pękania pęcherzyków, ale może zbadaj komórki nk/immunofenotyp, zeby mieć cały zestaw? U mnie wyszły wysokie komórki NK i moja ginekolog była pozytywnie zaskoczona, ze udało mi się w miarę szybko zajść w ciąże przy wyniku prawie 20%, gdzie norma w okresie starań i ciąży to 10-12%. Nie znam się na tym, ale jedynie to mi przyszło do głowy.
Właśnie nie jestem stymulowana. Pani doktor uważa że skoro pęcherzyki same rosną do takich wartości to nie ma sensu ich pobudzać. Dostaję tylko zastrzyki na pęknięcie. Jak narazie kilka razy ovitrelle i przedwczoraj wieczorem pierwszy raz pregnyl. Natomiast nic szczególnego nie czuję po tych zastrzykach.Ja miałam kiedyś taki kłopot.
Tyle ze u mnie dodatkowo słabo odpowiadałam na stymulacje. A jakim lekiem byłas / jesteś stymulowana?
czasami to zależy od leku.
Mogę polecić dr niedbała- wykowska, w zielonce. Dodatkowo pracuje w klinice niepłodności wiec ona już będzie wiedziała jak dalej Cie poprowadzić.
Może będzie inseminacja potrzebna.
ANA 2 i komórki NK na pewno warto. Komórki NK chyba można zrobić same albo w pakiecie wtedy to się nazywa immunofenotyp albo test IMK. Ważne żeby je robić w drugiej połowie cyklu tak 7 dni po owulacji. Z d dimerami nie pomogę, bo dopiero w ciąży miałam kontrolowane. KIRy musiałby zinterpretować immunolog, więc najlepiej skonsultować z dobrym lekarzem czy je robić.Tak właśnie tworzę sobie listę tych badań.
Na pewno zrobię amh, przeciwciała przeciwplemnikowe, komorki NK ( nie wiem czy tak się nazywa to badanie).
Dziewczyny pomóżcie nie wiem czy robić i co to jest a kojarzę że czasami o tym pisałyście, Ana2, dimery, kiry? Robić, nie robić co to jest? I co jeszcze?
Chcę już iść z kompletem badań do jakieś specjalisty od niepłodności. Chociażby dla swojego spokoju świętego.
Tak właśnie tworzę sobie listę tych badań.
Na pewno zrobię amh, przeciwciała przeciwplemnikowe, komorki NK ( nie wiem czy tak się nazywa to badanie).
Dziewczyny pomóżcie nie wiem czy robić i co to jest a kojarzę że czasami o tym pisałyście, Ana2, dimery, kiry? Robić, nie robić co to jest? I co jeszcze?
Chcę już iść z kompletem badań do jakieś specjalisty od niepłodności. Chociażby dla swojego spokoju świętego.