reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja od piątku jestem w szpitalu, dostałam wczoraj tabletki poronne udalo się poronić pęcherzyk ale została kosmowka, dzisiaj dostałam kolejne tabletki ale obawiam się że jutro i tak będzie potrzebny zabieg ☹️
Nie martw się, też dostałam najpierw tabletki, wysłali mnie do domu i kazali przyjść następnego dnia i odrazu stwierdzili że się nie do końca oczyściło i tego samego dnia miałam zabieg. Niestety mojego lekarza tego dnia nie było w szpitalu, nie wiem co on by zarządził... Jestem dopiero 9dni po zabiegu i czekam na wizytę kontrolną w następnym tygodniu i co dr powie i decyzję o zielonym świetle :)

reklama
Cześć dziewczyny..🙂
Dawno mnie nie było.
po martwym urodzeniu córki(po INV) wyszło ze mam mutacje mthfr, Pai, Leyden- trombofilia, ana dodatnie 1:320 i do tego zespół antyfosfolipidowy.
Cytokiny tez rozjechane i stan zapalny.
Byłam wczoraj na jakiejś beznadziejnej wizycie gdzie w ogóle nie dostałam nic prócz supli j w dodatku kobieta wmawiała mi problem z cukrami a później okazało się ze się pomyliła i w sumie zamiast skupić się na tym co jest to ona PCOS itp)
Czy macie do polecenia w Warszawie lekarza ginekologa, który będzie dobrym fachowcem w takich trudnych przypadkach i takiego który wypisze mi imunosopresje? Np encorton?, którego zapewne będę potrzebowała, może do starań może dopiero w ciąży.
k ogoś takiego kto poprowadzi taka ciąże?

będę wdzięczna bo ciagle odbijam się od ściany 🥵

Ale całkowite oczyszczenie i poziom bety po poronieniu, to dwie różne kwestie. Możesz mieć wszystko w środeczku piękne (no i z tego co piszesz, to tak jest), ale beta spada dłużej (czasem jeszcze po pierwszej @ się utrzymuje na niskim poziomie). A który u Ciebie to był tc?
No i wciąż trzymam kciuki! :*
8+4 :) myślę, że mój pierwszy @ po poronieniu to raczej kwestia jakiś regulacji. Byłam ciekawa czy inni też mieli takie przypadki :) od lekarza słyszałam, że ponoć poziom hcg w większości przypadków zaczyna spadać po obumarciu zarodka :)
Już pisałam, że to nie jest ciąża test był negatywny :)

Właśnie mutacja MTHFR, przez którą występują niedoboru kwasu foliowego i witamin z gruby B, zwłaszcza B12. W naszym przypadku te witaminy są źle przyswajane i dlatego nie możemy brać ich w zwykłej formie tylko metylowej :)

No to zależy jaka kto ma homocysteine. Wiele organizmów sobie radzi z metylacja i przy odpowiednim poziomie homocysteiny i kwasu może brać np. mieszane formy czyli gotowe suple typu prenatal uno itp. Samo mthfr nie decyduje o tym, że nie mozna brać zwykłego kwasu foliowego.
Ja akurat nie mogę, bo mi homocysteina rośnie.

@doublimam Chyba nas się za dużo tu zrobiło, bo pewnie coś już mieszam. Więc może to nie Tobie chciałam odpisać?? Już teraz sama nie wiem. Za dużo stron do przejrzenia...

@Breath_less A badałaś komórki NK? Teraz dziewczyny piszą, że ze względu na Covida lekarze nie są tacy skłonni do wypisywania sterydu... Niestety w Warszawie z lekarzem nie pomogę

@doublimam Chyba nas się za dużo tu zrobiło, bo pewnie coś już mieszam. Więc może to nie Tobie chciałam odpisać?? Już teraz sama nie wiem. Za dużo stron do przejrzenia...

@Breath_less A badałaś komórki NK? Teraz dziewczyny piszą, że ze względu na Covida lekarze nie są tacy skłonni do wypisywania sterydu... Niestety w Warszawie z lekarzem nie pomogę
spoko :) Ty jesteś na etapie starania czy już po dobrej nowinie? :)

Nie badałam, ale podejrzewam, ze pewnie tez są wysoko. A te komórki nk to mogę zbadać w zwykłym labo? Czy lepiej zrobić imunofenotyp ?
a czemu pytasz, one coś mogą mieć na rZeczy?

reklama
OMG jaki słodziak 😍 nie mam pojęcia gdzie rodzic. Ty gdzie rodzilas w końcu? Bo nie pamietam. Czuje się dobrze, choc chyba gorzej niż w 1 trymestrze 😂
Haha nie mogę z tego! 😂 często słyszę, ze ktoś planuje mieć szybko drugie, ale rownie szybko mu przechodzi xD mój mąż już tez ciagle dopytuje w żartach kiedy staramy się o drugie 😅😅
Ja w wojewódzkim w Gdańsku, wolałabym w UCK ale tam tak ciężko się dostac że nawet nie próbowałam zwłaszcza że ja poszłam na wywołanie w 42tygodniu bo nic się nie działo, a tego dnia co poszłam do wojewódzkiego ze skierowaniem to dziewczyny które poszły do UCK były odsylane do innych szpitali bo tam oczywiście brak miejsc ;)
Dobrze ze tak fajnie znosisz ciążę, u mnie pierwszy trym koszmar był za to później jak młody Bóg 😁😁 szykujesz już powoli wyprawke? ;)

Do góry