reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
może to dziwny okres po prostu taki pierwszy :) jak się nie mylę to chyba ciut inaczej będzie to.wygladac po poronieniu samoistnym, inaczej po tabletkach a inaczej po lyzeczkowaniu. to teoria a praktyka mówi, że każda z nas jest inna i jej organizm inaczej będzie to przechodził i reagował:) dziękuję
Podobno ważny jest też poziom prolaktyny. U mnie, w 3 dniu plamienia był na poziomie 57, a jak jest powyżej 50 to można mieć problem, żeby dostać okres... Lekarka poleciła mi brać ziołowe tabletki castagnus. W 3 dniu tego prawdziwego okresu poziom spadł do 39, więc mogło tak być, że ta prolaktyna blokowała... Po ciazy ona musi zacząć spadać, ale u każdego w innym tempie...

No dobra a powiedzcie mi zatem muszę odłożyć starania? Jak to z tym

Wtrące się 😉 według mnie na początku lepiej pójść do lekarza niech zobaczy wyniki i zobaczysz czy będzie skłonny dać heparynę jeśli nie warto albo zmienić lekarza albo pójść do genetyka. W tym przypadku wstrzymałabym się jeden cykl póki nie ogarniesz leków 😉

Podobno ważny jest też poziom prolaktyny. U mnie, w 3 dniu plamienia był na poziomie 57, a jak jest powyżej 50 to można mieć problem, żeby dostać okres... Lekarka poleciła mi brać ziołowe tabletki castagnus. W 3 dniu tego prawdziwego okresu poziom spadł do 39, więc mogło tak być, że ta prolaktyna blokowała... Po ciazy ona musi zacząć spadać, ale u każdego w innym tempie...
dobrze wiedzieć:) dziękuję

Wtrące się 😉 według mnie na początku lepiej pójść do lekarza niech zobaczy wyniki i zobaczysz czy będzie skłonny dać heparynę jeśli nie warto albo zmienić lekarza albo pójść do genetyka. W tym przypadku wstrzymałabym się jeden cykl póki nie ogarniesz leków 😉

Może warto poczekać na wizytę u lekarza ? Będziesz obstawiona lekami i wtedy zaczniesz działać na spokojnie n
Tak tak, wizytę mam 2 lutego czekam na nią. Narazie jestem przed pierwszą @ ale chodziło mi o to czy trzeba odczekać aż leki będą działać czy można zacząć działać od razu z lekami...

Wiecie co człowiek póki nie dotknie go osobiście coś uważa inaczej. My mieliśmy spróbować zajść w ciążę dając sobie rok, jeśli by się nie udało to tak ma być poprostu i nie badamy się ani nic . Udało się w 2 cs, niestety poroniłam a teraz robimy wszystko czego nie chcieliśmy 😂😂czyli badamy się.... Ot takie życie

Mam pytanie odnośnie badania komórek NK.
Pisalyscie że najlepiej wykonać badanie w drugiej fazie cyklu, po owulacji.
Czy w takim razie należy odłożyć starania ? Czy ewentualne zapłodnienie może zaburzyć wyniki ?
Wolę dopytać bo to dość drogie badanie, nie chciałabym go źle wykonać ☺️

reklama
Do góry