G
gość _199
Gość
Dlatego ja usunęłam fejsa, pomogło dojść do siebie po stracieSzkoda gadać.. i jeszcze przeglądasz fb i insta i same zostanę mama jestem w ciąży HELP me!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dlatego ja usunęłam fejsa, pomogło dojść do siebie po stracieSzkoda gadać.. i jeszcze przeglądasz fb i insta i same zostanę mama jestem w ciąży HELP me!!!!!
Szkoda gadaćDlatego ja usunęłam fejsa, pomogło dojść do siebie po stracie
@Charlotte21 z tego co pamietam miała wlewyByłam u immunologa. Mam komórki NK na poziomie 19.3 %.
I tu mam pytanie. Immunolog nie wprowadza mi sterydu mówiąc że w okresie pandemii to zbyt niebezpieczne. Zaleca same wlewy z intralipidu co 3- 4 tygodnie. 100 ml, 20 %. Ktoś się tak leczył na obniżenie NK? Działa? Martwię się że bez sterydu będzie ciężko albo znów stracę ciążę. Jestem na etapie przygotowań do rozpoczęcia starań. Jaki jest koszt wlewów? Jestem z Bydgoszczy. Wiecie gdzie tu można je wykonać? Póki co znalazłam tylko w cenniku invicty że 800 zł [emoji2356]
@Agnieszka_1988
Hej. Mialam bardzo podobny wynik. Ciężko mi powiedzieć czy tylko wlewy bez sterydu zadziałają. Druga stracona ciaza byla na wlewach i sterydach ale byla wada genetyczna i było od początku przypuszczenie ze ciaza nie rozwija się prawidłowo. [emoji849] wlewy kosztują w klinikach 400 zł za całą dawkę. Połowa-analogicznie -200zl. Na początku mialam xala dawkę co 2 tygodnie. Potem co 3 tygodnie i pod koniec polowe dawki co 3 tygodnie. Jakoś tak. [emoji848] jak bylam juz w 38 tc to akurat pandemia weszła i obostrzenia i mój dr tez mi mówił że dobrze zr jestem na takim etapie ciazy bo by mi teraz nie przepisała sterydu. [emoji2955][emoji2368]
Ja trzecia ciaze z której mam corke mialam na całym pakiecie: wlewy, sterydu, acard, heparyna.
Jak mogę jeszcze rozwiać wątpliwości to pisz śmiało.
Edit. Można załatwić wlewy za mniejsze pieniądze u siebie w domu. Nawet pielęgniarki ogłaszają się na forach ze mogą podłączyć kroplówki. To jest sol fizjologiczna a inttslipid to wyciag z soi. Ja się balam i bylo mnie stać na tamten czas i bulam w klinice.