reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem już po badaniach prenatnalnych :) odetchnęłam narazie bo wszystko wygląda dobrze, przyziemność 1,2 , kość nosowa widoczna, ogólnie wszystko jak trzeba,lekarka nie ma zastrzeżeń. Maluch ma już 6cm 😁 teraz około tydzień muszę czekać na pappa ale mam nadzieję że to tylko formalność. Uff... A oto moje maleństwo :)

Załączniki

• IMG_20200211_132009.jpg
    IMG_20200211_132009.jpg
    967,3 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Jestem już po badaniach prenatnalnych :) odetchnęłam narazie bo wszystko wygląda dobrze, przyziemność 1,2 , kość nosowa widoczna, ogólnie wszystko jak trzeba,lekarka nie ma zastrzeżeń. Maluch ma już 6cm 😁 teraz około tydzień muszę czekać na pappa ale mam nadzieję że to tylko formalność. Uff... A oto moje maleństwo :)
Super! :)

@monika1708 To dobry znak. To ja bym poczekała do jutra i jak się rozkręci, to z wizytą u lekarza poczekałabym na zakończenie krwawienia. A jeśli nic się nie będzie działo, to od razu bym się zapisała,

@Sandra094 Nie wiem w sumie jaką informację chciałabyś uzyskać. Organizm nie działa jak robot, natura potrafi zaskoczyć, a raz jak jakiś czas anomalie w czasie trwania czy intensywności @ mogą się zdarzyć. Zwłaszcza że miałaś pewnie chwilę wcześniej spory wysiłek fizyczny. Jeśli podejrzewasz, że możesz być w ciąży - to zrób test.
PS. Ja to chyba wyrodna matka jestem, bo moje dzieci nigdy w macu nie były.... Już wolę zabrać je do pizzeri :p
Moja starsza pierwszy raz była w mc jak miała 5 lat [emoji85] Ale powiem Ci ze oprócz nuggetsów wybiera marchewki zamiast frytek i owocki w woreczku [emoji2368] Coli nigdy nie miała w ustach, jest chyba jedynym dzieckiem co do happy meala bierze wodę [emoji14] Wszystko jest dla ludzi - z umiarem, kilka razy w roku zdarza nam się zgrzeszyć [emoji4]
Jestem już po badaniach prenatnalnych :) odetchnęłam narazie bo wszystko wygląda dobrze, przyziemność 1,2 , kość nosowa widoczna, ogólnie wszystko jak trzeba,lekarka nie ma zastrzeżeń. Maluch ma już 6cm [emoji16] teraz około tydzień muszę czekać na pappa ale mam nadzieję że to tylko formalność. Uff... A oto moje maleństwo :)
Bardzo się cieszę [emoji7][emoji7] Czekamy na wyniki pappa [emoji4]
U mnie trochę namieszały, bo jak wszystko były pod granicą i niestety do końca ciąży gdzieś ten strach był i żałowałam ze nie robiłam nifty. Najważniejsze że usg wychodzi dobrze [emoji4]

Szczerze to chciałam się dowiedzieć tylko czy ktoś miał taką sytuację.

Ja wolałam iść do restauracji albo właśnie do pizzerii, ale akurat wtedy nie byłyśmy same tylko ze znajomymi i tak wyszło. Moja córka nic tam nie zjadła tylko poszła spać bo była zmęczona hehe. Ogólnie ona nie przepada za tym jedzeniem :)
@monika1708 To dobry znak. To ja bym poczekała do jutra i jak się rozkręci, to z wizytą u lekarza poczekałabym na zakończenie krwawienia. A jeśli nic się nie będzie działo, to od razu bym się zapisała,

@Sandra094 Nie wiem w sumie jaką informację chciałabyś uzyskać. Organizm nie działa jak robot, natura potrafi zaskoczyć, a raz jak jakiś czas anomalie w czasie trwania czy intensywności @ mogą się zdarzyć. Zwłaszcza że miałaś pewnie chwilę wcześniej spory wysiłek fizyczny. Jeśli podejrzewasz, że możesz być w ciąży - to zrób test.
PS. Ja to chyba wyrodna matka jestem, bo moje dzieci nigdy w macu nie były.... Już wolę zabrać je do pizzeri :p

U mnie jest zawsze szansa na ciążę :) ale nie chce robić testu tak wcześnie, bo boję się że znów zobaczę 2 kreski, a radość będzie trwała tylko tydzień....
Jeśli jest szansa na ciszę to może było to plamienie implantacyjne? :)
Poczekaj kilka dni i jeśli @ się nie pojawi, to zrób test ciążowy :) Bardzo różny :)
Na początku susza, potem bezbarwny lub mleczny, gesty. :)

Nie panikuj, każda ciąża jest inna :) dopóki śluz nie ma podejrzanej barwy, albo nie jest podbarwiony krwią, nie przejmowałabym się tym.
A internetów nie czytaj, bo zwariujesz, serio [emoji12] wiem z własnego doświadczenia, ja już miałam w ciąży niewydolność nerek, silna anemie, saczenie wód płodowych..... [emoji2356] Oczywiście to wszystko zasługa internetów, a nic takiego miejsca nie miało. Kiedy wizyta? :)

reklama
Do góry