reklama
kb.karola90
Fanka BB :)
Oj @roki_1991 majówka 2 lata temu...Zosia miala sie urodzic 9.05 takze tak jak mowisz mimo pieknej pogody w sercu byl tylko zal i smutek...nie pamietam co wtedy robiłam, moze dlatego że bylam na psychotropach...a w zeszlym roku mimo fatalnej pogody w moim sercu grzalo tropikalne słońce ten czas z Antkiem to moje nowe życie...często dziękuję mu za to ze jest i mowie mu wtedy ze jest calym moim życiem, ze gdyby go nie bylo, mnie rowniez by nie było...przed chwilą się przebudził i przed odlozeniem go do łóżeczka pomyslalam ze czasem nie wierze jeszcze w to ze jest mi dane byc mamą tak fantastycznego chłopca...Ja miałam niby termin na maj, ale Wiki zrobiła psikusa i trzeba ją było szybko z brzuszka ewakuować i też uważa że kwietniowe dzieci są super charakterki mają, Ale są kochane!!
@kb.karola90 Też pamiętam majówkę. Pogoda beznadziejna, zimno, deszczowo i wiatr, a w moim sercu radość, ogromna radość, wdzięczność i spełnienie największego marzenia świata. i choć początek był ciężki, to macierzynstwo to najcudowniejszy czas. A dwa lata wcześniej, w majówkę była piękna pogoda - słonko, ciepło, A w sercu żal, smutek, rozpacz i niedowierzanie, miliony pytań dlaczego, przeżywałam pierwsza stratę maleństwa... byłam 4 dni po zabiegu i nie chciało mi się żyć
Dziewczyny, walczcie. Proszę was, walczcie, bo nagroda jest ogromna A tyle tu przykładów ze szczęśliwymi zakonczeniami!!!!
I tak jak mowi @roki_1991 walczcie dziewczyny bo naprawdę warto...ja.mimo naprawde bardzo trudnej ciąży nie żałuję ani jednej sekundy i gdybym miala zrobic to jeszcze raz dla Antosia to zrobilabym to bez zastanowienia. I mimo ze czasem jestem naprawde zmęczona a Tosiek dokazuje to spojrzy na mnie tymi błękitnym oczami, uśmiechnie sie tym obłednym uśmiechem z dwoma zabkami i wyciągnie te cudowne rączki w moja strone i co...i mam juz sily gory dla niego przenosić...
Takaja123
@kb.karola90 @nnat. Dobra data bo ja wtedy też obchodze urodziny także Antos zrobił prezent ciotce, może Zuzia będzie kolejna
nnat.
I jak, faktycznie te Zuzie są takie charakterne? [emoji16]U nas też od początku z pierwszą córką było że Zuzanna.
przy drugiej większy problem.
Maz chciał Laurę, ja Małgorzatę i drogą kompromisu jest Gabriela [emoji6]
Roki przypomnij mi w którym tc Ty urodziłas??Ja miałam niby termin na maj, ale Wiki zrobiła psikusa i trzeba ją było szybko z brzuszka ewakuować i też uważa że kwietniowe dzieci są super charakterki mają, Ale są kochane!!
@kb.karola90 Też pamiętam majówkę. Pogoda beznadziejna, zimno, deszczowo i wiatr, a w moim sercu radość, ogromna radość, wdzięczność i spełnienie największego marzenia świata. i choć początek był ciężki, to macierzynstwo to najcudowniejszy czas. A dwa lata wcześniej, w majówkę była piękna pogoda - słonko, ciepło, A w sercu żal, smutek, rozpacz i niedowierzanie, miliony pytań dlaczego, przeżywałam pierwsza stratę maleństwa... byłam 4 dni po zabiegu i nie chciało mi się żyć
Dziewczyny, walczcie. Proszę was, walczcie, bo nagroda jest ogromna A tyle tu przykładów ze szczęśliwymi zakonczeniami!!!!
Ty miałaś taka majówkę, a my święta Wielkanocne...
Zrób koniecznie badania, jeśli masz takie podejrzenia. A jak starania?? :*Mi się chyba plamienie rozkręca co prawda jest go mniej niż miesiąc temu, ale jest i nie ustaje. Od kilku dni mam straszne zawroty głowy. Jak tylko wstanę, to muszę usiąść na chwile. Pewnie mam znów anemię
Ooooo, to muszę z Zuzią pogawędki na ten temat sobie uciąć chyba [emoji16] niech rozwazy ta opcje [emoji16]@kb.karola90 @nnat. Dobra data bo ja wtedy też obchodze urodziny także Antos zrobił prezent ciotce, może Zuzia będzie kolejna
Madlein
Dziewczyny ja tak tylko o tej wyprawce wspomnę i ubrankach. Ja także miałam kupione same na 62, bo młody miał być wielki. Faktycznie urodził się z wagą 3770g ale mierzył 54cm i okazało się, że nie mam żadnego ubranka które by na niego pasowało. Moja mama na szybko biegała i za miliony monet kupowała bodziaki i śpioszki na rozmiar 56. Resztą poratowała mnie koleżanka, to nic że większość była w kolorystyce dla dziewczynki W każdym bądź razie dopiero po pierwszym miesiącu zaczęłam młodego ubierać w rozmiar 62. Warto mieć ze dwie/trzy pary mniejszych śpioszków i bodziaków tak na w razie w...
kb.karola90
No to uwaga Antek z waga 4750g i miarą 58cm też przez jakieś 2-3 tygodnie nosił rozmiar 56 bo w 62 sie topił. Pamiętam ze mialam tego tak mało ze pralka chodziła co chwilęDziewczyny ja tak tylko o tej wyprawce wspomnę i ubrankach. Ja także miałam kupione same na 62, bo młody miał być wielki. Faktycznie urodził się z wagą 3770g ale mierzył 54cm i okazało się, że nie mam żadnego ubranka które by na niego pasowało. Moja mama na szybko biegała i za miliony monet kupowała bodziaki i śpioszki na rozmiar 56. Resztą poratowała mnie koleżanka, to nic że większość była w kolorystyce dla dziewczynki W każdym bądź razie dopiero po pierwszym miesiącu zaczęłam młodego ubierać w rozmiar 62. Warto mieć ze dwie/trzy pary mniejszych śpioszków i bodziaków tak na w razie w...
Jivka
Moderator
Dziewczyny ja tak tylko o tej wyprawce wspomnę i ubrankach. Ja także miałam kupione same na 62, bo młody miał być wielki. Faktycznie urodził się z wagą 3770g ale mierzył 54cm i okazało się, że nie mam żadnego ubranka które by na niego pasowało. Moja mama na szybko biegała i za miliony monet kupowała bodziaki i śpioszki na rozmiar 56. Resztą poratowała mnie koleżanka, to nic że większość była w kolorystyce dla dziewczynki [emoji23] W każdym bądź razie dopiero po pierwszym miesiącu zaczęłam młodego ubierać w rozmiar 62. Warto mieć ze dwie/trzy pary mniejszych śpioszków i bodziaków tak na w razie w...
Bo tak jak pisałam tutaj nie chodzi o miarę o wagę dziecka ale o długość nóg [emoji16] Moja starsza urodzona 3980 i 56cm w ogóle nie nosiła 56 bo nogi były za krótkie [emoji16] A młodsza 3600 i 55cm nosiła przez miesiąc...No to uwaga Antek z waga 4750g i miarą 58cm też przez jakieś 2-3 tygodnie nosił rozmiar 56 bo w 62 sie topił. Pamiętam ze mialam tego tak mało ze pralka chodziła co chwilę
I starsza do tej pory ma rozmiar spodni większy niż bluzek [emoji4]
nnat.
Karola, @roki_1991, wy dwie przecież w kwietniu urodzilyscie, dopiero jakoś to do mnie dotarło [emoji85][emoji23] podpowiedzcie mi coś jeśli chodzi o ubranie maluszków co wam się przydało, a co nie... Czy jakaś listę mialyscie do skompletowania wyprawki dla dzieciaczkow? Wczoraj szukałam czegokolwiek, jakiejkolwiek podpowiedzi i sama nie wiem co kupić [emoji23]No to uwaga Antek z waga 4750g i miarą 58cm też przez jakieś 2-3 tygodnie nosił rozmiar 56 bo w 62 sie topił. Pamiętam ze mialam tego tak mało ze pralka chodziła co chwilę
Karola miałaś mało ubranek w rozmiarze 56, ale co dla Ciebie znaczy malo? [emoji16] Żebym jakiś punkt odniesienia miała [emoji16]
Ostatnia edycja:
coco07
Karola, @roli1991, wy dwie przecież w kwietniu urodzilyscie, dopiero jakoś to do mnie dotarło [emoji85][emoji23] podpowiedzcie mi coś jeśli chodzi o ubranie maluszków co wam się przydało, a co nie... Czy jakaś listę mialyscie do skompletowania wyprawki dla dzieciaczkow? Wczoraj szukałam czegokolwiek, jakiejkolwiek podpowiedzi i sama nie wiem co kupić [emoji23]
Karola miałaś mało ubranek w rozmiarze 56, ale co dla Ciebie znaczy malo? [emoji16] Żebym jakiś punkt odniesienia miała [emoji16]
Kochana, a nie jesteś na kwietniowkach? Takie fora przyszłych mam są bardzo przydatne można się dowiedzieć dużo rzeczy, dziewczyny dzielą się właśnie doświadczeniem co się sprawdza a co nie, a tematy wyprawkowe sa omawiane praktycznie każdego dnia [emoji847]
reklama
nnat.
Jestem, jestem, ale... [emoji16] Jakoś tam nie nadążam za wszystkimi tematami, poza tym nasze dziewczyny mają już to za sobą, a my na kwietniowych sobie na razie gdybac możemy co się może nadać a co nie. Inna kwestia, że mniejszość do mnie przemawia bardziej, jak mam być szczera [emoji12]Kochana, a nie jesteś na kwietniowkach? Takie fora przyszłych mam są bardzo przydatne można się dowiedzieć dużo rzeczy, dziewczyny dzielą się właśnie doświadczeniem co się sprawdza a co nie, a tematy wyprawkowe sa omawiane praktycznie każdego dnia [emoji847]