reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja kojarzę że w 30tc powinno być ok 1.1
Niestety w internecie ciężko znaleźć normy. A jak z waga dziecka - mieści się w siatkach centylowych?

reklama
@Paulinax To podejrzewam, że jest to prawidłowy wynik. Jeśli przepływ jest zły, to występuje hipotrofia. A lekarz nic nie mówił? Właśnie spojrzałam na Twój suwaczek - mi na tym etapie rozpoczęła się akcja porodowa... A dzisiaj ten mój wcześniak jedzie na swój pierwszy turniej szachowy ;-)

Lekarz mówił ogólnie, że wszystko w porządku.
Na przeplywy, tylko powiedział, że tyle i tyle .
Po stracie mam tendencje do sprawdzania wszystkiego po prostu. ..

Baaardzo długo mnie tu nie było,ale za to przychodze z dobrymi wiadomościami
Po dwuch utraconych ciążach, znów mamy fasolke mam nadzieje że do trzech razy sztuka...
6.09 miałam ostatnią miesiączke i dokładnie 6.10 zrobiłam test bo piersi mnie tak bolały (masakrycznie) no i brzuch mnie bolał tak jak zawsze przed miesiączką ale doszło ciągnięcie w jajnikach więc już mnie coś tknęło żeby ten test zrobić i wyszły moje kochane, przecudowne dwie kreseczki od razu zaczełam brać duphason który został mi z poprzedniej ciąży dwa razy dziennie bo bałam sie strasznie że ten ból brzucha jak przed miesiączką może zwiastować coś złego... Jak najszybciej zarejstrowałam sie do gina. Stwierdził że macica jest rozpulchniona i rzeczywiście test sie nie mylił, kazał duphason brać dalej dwie dziennie (przestało mnie boleć po nich brzuch), dodatkowo zwiekszył dawkę foliku na 3 tabletki dziennie plus acard raz dziennie wieczorem. No i druga wizyta za dwa tygodnie od pierwszej czyli 23.10
Boje sie strasznie bo zbliża sie ten czas w którym zawsze traciłam ciąże....
Jeszcze nigdy chyba nie mogłam sie tak doczekać wizyty u gina jak Teraz. ...byle do końca października, wtedy będę sie czuła bezpieczniej.

reklama
Do góry