reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny kochane,dziekuje Wam bardzo za wszystkie slpwa ciepla i otuchy. Tyle w Was wsparcia....
Jesli chodzi o mnie to pierwsza ciaza byla z in vitro,w 7 tygodniu serduszko przestalo bic,druga ciaza nieplanowana wogole(przeciez ja nie moge miec dzieci),8 tydzien i serduszko przestalo bic. Bardzo nas to dobiło..... Ja nie pogodzilam sie ze strata mojego pierwszego kropusia a tutaj kolej a tragedia.....
Teraz narazie badan zarodka nie robimy....
Moze spotkam sie z fala krytyki z tego powodu,ale postanowilismy z mezem ze nie chcemy juz zachodzic w ciążę. Nie mamy sily by walczyc dalej i napewno nie chcemy ryzykować i znowu przezywac tragedi. Dlatego teraz zeby czasem natura znowu nie zadzialala bede sie zabezpieczac. Wiem,ze do niedawna marzylam o 2 kreskach na tescie ciazowym,ale najwyrazniej jestesmy zbyt slabi psychicznie by to przechodzic.
Teraz bedziemy czekac na badanie płci,chcemy pochpwac naszego drugiego kropusia bo nie moge sobie darowac,ze pierwsze malenstwo zostawilam w szpitalu. Mimo ze imie bedzie jednego kropka,ktorego plec bedziemy znali to w naszym serduchu beda oba aniołki. Tak samo wazne i tak samo mocno kochane....
Przykro mi. Jesli mialabys decydować sie na antykoncepcje hormonalna, to dobrze zastanów sie, czy mozesz ufac lekarzowi ws. ewentualnego ryzyka zakrzepicy, zeby nie narobic sobie wiecej nieszczescia.

reklama
@Margosia to tak jak ja. W rocznicę straty, w dzień dziecka, na wszystkich świętych... Albo po prostu jak czuje potrzebę porozmawiać z moimi Aniołkami
@annna1986 nikt się nie będzie śmiał. To wasza decyzja, która z resztą zawsze może ulec zmianę ;) dajcie sobie czas, bo teraz na pewno jest za szybko na starania. A zanim weźmiesz antykoncepcje to sprawdź sobie czy nie masz problemów zakrzepowych, tak jak @akcept pisze. Bo w przypadku mutacji pai1, czy v lieden antykoncepcja może powodować zator płucny. Zapytaj @Marika92 ona Ci dokładnie powie...

Ostatnia edycja:
@annna86 tak jak roki_1991 pisze... Niestety w przypadku bycia "szczęśliwym" posiadaczem tych mutacji istnieje bardzo duże ryzyko zatorowości.. Niestety doznałam tego na własnej skórze...

Poplakalam sie, ale wiesz to wiele daje jak bedziesz miala gdzie chodzic do swojego skarba. Ja ciesze sie, ze mam takie miejsce o ktore moge zadbac i gdzie inni moga go "odwiedzic". Duzo sily Ci zycze :*

Czy ktos powiedzial Ci o Twoich prawach jak ustalisz plec? Wiem, ze nie kazdy o nich wie.:*
Tak wiem,ze moge wziac urlop macierzynsKi i zasilek pogrzebowy. Ale zaraz po l4 chce wrocic do pracy

@muza_ton zmartwie cie takie 20-50 nic nie znacza. Dopiero 70-100 i to w miare regularne moga zapowiadac porod, ale nie musza. Mnie z takimi odeslali ze sxpitala do domu i kazali obserwowac. Po kilku godzinach sie skonczyly

reklama
Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowe zwiększają ryzyko powstania zakrzepicy żylnej - (choć chyba to nie jest do końca udowodnione) prawdopodobnie jest to związane z ich działaniem połączonym z czynnikiem genetycznym (i tu istotne byłoby wykonanie badań, o których dziewczyny wcześniej wspomniały).
Niemiarowość bicia serduszka mogła być związana np. z jakimś zatorem w przepływie pępowinowym.

Także jeśli chcesz stosować antykoncepcję - to albo jednoskładnikowa lub spirala progesteronowa lub miedziana. Możesz także wykonać badanie z krwi układu krzepnięcia - większość sieciówek ma na to pakiet (bodajże jest tam PT, wskaźnik pt, APTT i INR)

Do góry