reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? Poroniłam 15 sierpnia. Poronienie samoistnie całkowite, na usg nie było jeszcze nic widać. Mamy zamiar z mężem starać się jak najszybciej o kolejną ciąże. Martwi mnie tylko mój cukier na temat którego lekarze w szpitalu nic nie wspomnieli oprócz notatki w karcie wpisu,, cukrzyca? '' pierwszy wynik to 107 (nie byłam na czczo, ponieważ trafiłam na izbę z plamieniem prosto z wesela koleżanki) drugi wynik 96 na czczo pobrany w szpitalu kilka dni później już w trakcie krwanienia. Poradzicie coś?
Wątpię że to cukrzyca. Chociaż do pewności zrób krzywą , ja w ciąży miałam wyniki z glukozy około 98 i cukrzycy nie było, a badanie tez na czczo

reklama
Dziewczyny u mnie dzisiaj 4+2 tc i już zaczynają się problemy :( miałam dzisiaj delikatne plamienie. Najpierw śluz zarozowiony a później taki pomarańczowy wodnisty. Ale teraz wszystko ustalo. Dzwoniłam do lekarza i kazał brać duphastoni i zrobić betę.
Beta z dziś 6264 przy normie
3-4 tydz 500-10000
4-5 tydz 1000- 50 000
Co o tym sądzicie??

@kb.karola90 Niestety pojedynczy wynik nic nie powie. Powinnaś zbadać przyrost po 48h. Ale wynik jest już dość wysoki - przy takiej becie pęcherzyk już powinien być widoczny na USG. Więc może jak coś Ciebie niepokoi, to umów się na wizytę? A być może za 48h jak osiągnie ok. 10.000, to nawet bijące serduszko będzie widoczne.
@Totois30 No chłopak jest ogarnięty przez naszą medycynę ;-) Po wzmożonym napięciu mięśniowym prawie śladu nie ma. Pozostało mu tylko napięcie w okolicach aparatu mowy, ale nad tym pracuje już logopeda. A z diagnozy, to ma papierek, że ma autyzm (bo na inne dolegliwości, nie przysługują terapie np. logopedyczna). Ale jakieś objawy autyzmu miał/ma, ale nie jest to typowy autystyk zamknięty w swoim świecie. Układ pokarmowy dojrzał - tylko jak za dużo mleka się napije, to wychodzi mu alergia w postaci suchych plam jak przy AZS - w łokciach, na nadgarstkach i za uszami. Nie jest źle ;-)

Dziewczyny u mnie dzisiaj 4+2 tc i już zaczynają się problemy :( miałam dzisiaj delikatne plamienie. Najpierw śluz zarozowiony a później taki pomarańczowy wodnisty. Ale teraz wszystko ustalo. Dzwoniłam do lekarza i kazał brać duphastoni i zrobić betę.
Beta z dziś 6264 przy normie
3-4 tydz 500-10000
4-5 tydz 1000- 50 000
Co o tym sądzicie??
Ja mialam jednorazowe plamienie w4+6 i lekarz kazał zwiększyć duphaston do 3x1 dzis mam 11+3 wiec moze to nic powaznego zwieksz dupchaston i staraj sie jak najwięcej wypoczywac .

@kb.karola90 Niestety pojedynczy wynik nic nie powie. Powinnaś zbadać przyrost po 48h. Ale wynik jest już dość wysoki - przy takiej becie pęcherzyk już powinien być widoczny na USG. Więc może jak coś Ciebie niepokoi, to umów się na wizytę? A być może za 48h jak osiągnie ok. 10.000, to nawet bijące serduszko będzie widoczne.
@Totois30 No chłopak jest ogarnięty przez naszą medycynę ;-) Po wzmożonym napięciu mięśniowym prawie śladu nie ma. Pozostało mu tylko napięcie w okolicach aparatu mowy, ale nad tym pracuje już logopeda. A z diagnozy, to ma papierek, że ma autyzm (bo na inne dolegliwości, nie przysługują terapie np. logopedyczna). Ale jakieś objawy autyzmu miał/ma, ale nie jest to typowy autystyk zamknięty w swoim świecie. Układ pokarmowy dojrzał - tylko jak za dużo mleka się napije, to wychodzi mu alergia w postaci suchych plam jak przy AZS - w łokciach, na nadgarstkach i za uszami. Nie jest źle ;-)
Powtórzę betę we wtorek. Tak jak pisałam lekarz kazał brać duphaston. Kazał mi przyjść we wtorek za tydzień (28.08). Powiedział ze mam się uspokoić bo takie rzeczy się zdarzają i jeśli się to nie nasili to raczej to o niczym świadczyć nie będzie. Oczywiście mam przyjść dopiero tego 28 jeśli beta będzie ok i nic nie będzie się działo

A jak u Ciebie wyglądało to plamienie, pamiętasz?? Ja wcześniej nie brałam duphastonu, dopiero dzisiaj wzięłam.
Na papierze mialam krew żywa .przestraszyłam sie ze juz po wszystkim caly wieczor lezalam rano jeszcze mialam jakies brązowe plamienie .U lekarza jak byłam to powiedzial mi ze szanse są 50/50 lezalam i bralam duphaston mialam pojawic sie za tydzien i jaka byłam szczesliwa jak przyszłam i po usg powiedzial ze jest serduszko :) Trzymam kciuki zeby u Ciebie też było dobrze

Na papierze mialam krew żywa .przestraszyłam sie ze juz po wszystkim caly wieczor lezalam rano jeszcze mialam jakies brązowe plamienie .U lekarza jak byłam to powiedzial mi ze szanse są 50/50 lezalam i bralam duphaston mialam pojawic sie za tydzien i jaka byłam szczesliwa jak przyszłam i po usg powiedzial ze jest serduszko :) Trzymam kciuki zeby u Ciebie też było dobrze
U mnie nie.było krwi. Mam nadzieje ze to dobry znak

reklama
Do góry