reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jest w normie, ale jeżeli czujesz niepokoj to wiecej odpoczywaj, lez, nie dzwigaj :-) kiedy masz kolejna wizyte? i wiadomo z czasem szyjka sie pomalu skraca :-)
Ja wiem ze jest w normie, ale na początku miałam 42 mm i cały czas później 41 i nagle 34 mm a to dopiero 25 tydzien .
Wizyta dopiero za 3 tygodnie. ..

reklama
@Paulinax 34mm to ladna norma. Mi gin mowil ze moze sie tak zmienic a moze teraz masz znow ok 40 mm, nie przejmuj sie jest ok:*
@andziaa1712 przeciwciala beta 2 swiadcza o problemie zakrzepowym- na to zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, dawke musi dobrac lekarz. Ana dodatnie ok ale nie wiadomo jakie, ana to mnostwo roznych przeciwcial najlepiej zrobic profil ana3 i tam sa rozpisane poszczegolne przeciwcialo i ktore sa aktywne. Ja mam anty ro 52. Nie ma czegos takiego jak zbicie przciwcial:/ mozna je tylko uspic sterydem choc moje sa klinicznie niejasne, na razie wiadomo ze miedzy 16-24 tc moga przenikac do lozyska i zaklocac prace serduszka i prowadzic do bloku serca, co tydzien jezdze do wawy na badania przeplywow i w kolejny wt bede miala ostatnia wizyte i bedzie po ryzyku:) moja ciaza jest bez sterydu, za to z clexane 0.4(profilaktycznie) acard i luteina

Ostatnia edycja:
@Paulinax 34mm to ladna norma. Mi gin mowil ze moze sie tak zmienic a moze teraz masz znow ok 40 mm, nie przejmuj sie jest ok:*
@andziaa1712 przeciwciala beta 2 swiadcza o problemie zakrzepowym- na to zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, dawke musi dobrac lekarz. Ana dodatnie ok ale nie wiadomo jakie, ana to mnostwo roznych przeciwcial najlepiej zrobic profil ana3 i tam sa rozpisane poszczegolne przeciwcialo i ktore sa aktywne. Ja mam anty ro 52. Nie ma czegos takiego jak zbicie przciwcial:/ mozna je tylko uspic sterydem choc moje sa klinicznie niejasne, na razie wiadomo ze miedzy 16-24 tc moga przenikac do lozyska i zaklocac prace serduszka i prowadzic do bloku serca, co tydzien jezdze do wawy na badania przeplywow i w kolejny wt bede miala ostatnia wizyte i bedzie po ryzyku:) moja ciaza jest bez sterydu, za to z clexane 0.4(profilaktycznie) acard i luteina
Kochana wiem, że to jest całkiem ok, ale ponoc to tez sygnal jakiś jak się skraca ... eh ja nie wiem, czy ja przesadzam, czy lekarz to zbagatelizowal

Dla pocieszenia -Nasza Księżniczka :)

Załączniki

• 20180810_215135-1.jpg
    20180810_215135-1.jpg
    727,5 KB · Wyświetleń: 105
@martakratka dzięki. Jest w miarę. Dzisiaj to nawet bardzo w miarę, bo się ochłodziło. :)

@Paulinax spokojnie, ta szyjka może się zmieniać, jesteś w normie. Lekarza zapytaj przy następnej wizycie, a w ogóle to ja ostatnio robię tak, że jak teraz z gabinetu wychodzę po wizycie, to nie od razu do domku tylko siadam w spokojnym miejscu i te opisy czytam. Czasem jeszcze w gabinecie: normalnie biorę do ręki ostatnie i świeże i porównuję (jak mi recepty wypisują, skierowania czy zwolnienie) i jak coś mnie niepokoi to albo na bieżąco, albo wchodzę drugi raz dopytać. Polecam, głowa spokojniejsza. Dla lekarzy to wszystko jest oczywiste i czasem nam nie mówią, dla nas niekoniecznie oczywiste.

@martakratka dzięki. Jest w miarę. Dzisiaj to nawet bardzo w miarę, bo się ochłodziło. :)

@Paulinax spokojnie, ta szyjka może się zmieniać, jesteś w normie. Lekarza zapytaj przy następnej wizycie, a w ogóle to ja ostatnio robię tak, że jak teraz z gabinetu wychodzę po wizycie, to nie od razu do domku tylko siadam w spokojnym miejscu i te opisy czytam. Czasem jeszcze w gabinecie: normalnie biorę do ręki ostatnie i świeże i porównuję (jak mi recepty wypisują, skierowania czy zwolnienie) i jak coś mnie niepokoi to albo na bieżąco, albo wchodzę drugi raz dopytać. Polecam, głowa spokojniejsza. Dla lekarzy to wszystko jest oczywiste i czasem nam nie mówią, dla nas niekoniecznie oczywiste.
Iwonka, a ktory to u Ciebie tydzien?

W profilu rozszerzonym nie stwierdzono żadnej choroby auto oprócz Hashimoto. A to istnieje jeszcze jakiś inny profil ANA? Ja już sie z tym pogubiłam. Beta 2 niby lekko podwyższone natomiast przeciwciała antykardiolipidiwe- ujemne. :( już nie wspomne o braku owulacji od poronienia :(

reklama

To jak w banku, że będę pytać i chyba nawet w pon do niego zadzwonię :)
a co u Ciebie? :)

Do góry