reklama
Paulinax
Fanka BB :)
Dziękuję Wam Dziewczyny, że tak bardzo przejęłyście się mną :* Nie jedne koleżanki się tak nie przejmują, no, ale wiadomo, nikt nie zrozumie nas lepiej niż osoba, która przez to samo przeszła...
Zauważyłam, że jak szukam serduszka naszej Małej to od razu się rusza, może ją to denerwuje ?
Chciałam z Wami również się podzielić tym, że po zbadaniu wczoraj Jej serduszka, później poczułam takie 1 przesuwanie się , jakąś tam część ciałka Jej po prostu czułam, pewnie wiecie o co chodzi Strasznie to dziwne, ale jakie cudowne
Zauważyłam, że jak szukam serduszka naszej Małej to od razu się rusza, może ją to denerwuje ?
Chciałam z Wami również się podzielić tym, że po zbadaniu wczoraj Jej serduszka, później poczułam takie 1 przesuwanie się , jakąś tam część ciałka Jej po prostu czułam, pewnie wiecie o co chodzi Strasznie to dziwne, ale jakie cudowne
ivvonka
@Paulinax, niektóre dzieciaczki reagują tak na dotyk z zewnątrz - ruszają się bardziej, przesuwają. U mnie jest akurat odwrotnie. Jak zaczyna mi się brzuch ruszać i dotykam (bo to, kurczę, naprawdę fajne) to jest nagle cisza, podobnie jak na usg od około 30 tygodnia. Jakby zastanawiała się "a co to takie", wiać, kopnąć czy poczekać aż samo pójdzie.
muza_ton
@Paulinax ja tak.miałam z córcia. Wystarczyło rękę na brzuch położyć i już kopała. W nocy do męża przytulić się nie dało bo zaraz był bombardowany po plecach. Z Jasiem jest tak jak @ivvonka pisze, coś dużo wspólnego mają te nasze maluszki. Ale to może oznacza że będzie mniej nerwowy. Córcia to aż bordowa się robiła bo mleko miało być natentychmiast a nie mama jakieś wymiany pieluchy sobie wymyśliła.
Aneczka85_01
@monia_l to rzeczywiście tanio w tej aptece bo ja raz kupiłam po 32 a raz po 29 z groszami a wydawało mi się ze ceny leków na receptę wszędzie są jednakowe.
A tak dziewczyny poza tym to jutro wieczorem mam wizytę po dwóch tygodniach więc proszę trzymajcie kciuki!! W sobotę byłam u endokrynologa po prostu lekarz z powołania.Kontrola tarczycy za miesiąc na razie ok tylko oprócz badań podstawowych mam zrobić TRAb robiłyście może takie badanie?
I lekarz mówił żeby się nie stresować każdego dnia wyciągać z siebie co najlepsze!!! I tego się dziewczyny trzymajmy
Trab to badanie na obecność przeciwciał . Jeśli wykaże badanie ze są to znaczy ze choroba gravesa basedowa przy nadczynnosci tarczycy. Ja to mam ;(
Aneczka85_01
Cześć dziewczyny , pół dnia czytam to forum i myśle czy u mnie tez będzie szczęśliwy finał starań. Otóż staraliśmy się z mężem i dzidzie i pierwsza była cp. Usunięto prawy jajowod . Po tej ciąży wpadłam w nadczynność tarczycy także starania poszły na bok. Później mąż miał problem z nasieniem , za słabe były.. jak się unormowało wszystko to zaszłam w ciąże odrazu ale w 6 tc zarodek się nie rozwinął i miałam zabieg. Jestem dwa tygodnie po i myśle kiedy będzie można się starać . W czwartek mam wizytę u gin i obiecała ze da skierowanie na badania zeby uniknąć poronienia . Mówiła tez ze mam za gęsta krew i włączy mi acard. Strasznie się boje ze kolejna ciąża skończy się jak ta teraz . Bardzo chcemy dziecka . Problemów z owu nigdy nie miałam . Myśle jednak czy nie lepiej czymś wspomóc . Czy może moja owu jakaś nieprawidłowa była. Ah mam tyle pytań i tyle myśli ;(
Totois30
@Aneczka85_01 czesc przykro mi z powodu przejsc, zawsze balam sie cp:/ podobne doswiadczenie mam z Twoja druga ciaza, u mnie pierwsza 9tc, poronilam samoistnie ale i tak musialam miec zabieg..rowno po 4 tyg od zabiegu przyszla@ my czekalismy 2@ ale jak lekarz pozwoli to mozna juz sie starac po pierwszej gęsta krew? Na jakiej podstawie? Jesli tak to oprocz acard zalecona bylaby heparyna drobnoczateczkowa np clexane,ja biore profilaktyczna dawke 0.4( to sa zastrzyki) ale jesli lekarka podejdzie do Ciebie jak trzeba to na pewno zleci caly pakiet na zespol antyfosfolipidowy, to właśnie w sprawie "gestej" krwi. Badan jest sporo na sam zespol, liste znajdziesz na profilu @nafoczka tam jest sporo przydatnych badan, warto zbadac homocysteine, poziom kwasu foliowego, jesli te beda wyjda nie tak warto zbadac mutacje mthfr. Poziom d3 warto i przeciwciala tez znajdziesz na profilu nafoczka. Pewnie ze sie uda niektorym tu ddziewczynom po pierwszej@ po zabiegu
Co do wspomagania polecam siemie lniane no i duzo ruchu, sport
Co do wspomagania polecam siemie lniane no i duzo ruchu, sport
Aneczka85_01
reklama