reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jagodko co ja bym dala za ciąże bez objawow, zwłaszcza mdlosci... w ostatniej ciazy mi daly za bardzo popalic

W ogole dziewczyny jakos stracilam zapal do dzialania... dzis 14 dc (cykle mam 27 dniowe) i nie mialam jeszcze skoku temperatury, jajnik nie dokucza, nie mam sluzu, a szyjka jest nisko. W poprzednim cyklu, w ktorym sie nie staralismy to mialam takie piekne objawy owu, wszystkie na raz.
My się co prawda w tym cyklu nie staramy bo mąż 300km dalej ale też jakiś taki inny niż do tej pory.
Nigdy specjalnie nie monitorowanym tego ale w dni płodne miałam dużo iagnavego śluzu a teraz prawie w ogóle a teraz 19dc i od kilku dni juz jest gesty i biały...

reklama
@patuśka, Z prolaktyną to jest chyba tak, że ma na nią wpływ wiele czynników zewnętrznych: nadmierny stres, wysiłek. Jeśli chcesz mieć miarodajny wynik to warto powtórzyć badanie np. dwóch dniach pierwszej fazy cyklu. Myślę, że nie wyjdą jakieś szalone różnice.

@roki_1991 co tam u Ciebie?

@jagoda87 uruchamiam kciuki. Objawy mogą być lub nie. I jedno i drugie jest prawidłowe.

Coś Ci powiem.... Ja w cyklu w którym zaszlam w ciążę z której mam Misie nie miałam żadnych objawów... Nawet testy owy mi nie wyszły a zawsze wychodziły. Później okazało się że owulacja była ale bardzo późno - wtedy już testów nie robiłam. Więc uszy do góry Kochana :-)
Dziekuje, podnosisz na duchu :)
Moze powinnam przestac narzekac, bo zaczynam mocno czuc podbrzusze.
Prolaktyne robisz normalnie z krwi. Zbadaj sobie od razu z progesteronem. Progesteron się bada najlepiej 7 dni po owulacji
Dziekuje :* trzeba na czczo??
My się co prawda w tym cyklu nie staramy bo mąż 300km dalej ale też jakiś taki inny niż do tej pory.
Nigdy specjalnie nie monitorowanym tego ale w dni płodne miałam dużo iagnavego śluzu a teraz prawie w ogóle a teraz 19dc i od kilku dni juz jest gesty i biały...
To jeszcze chwila, bedzie okres, a potem kolejny cykl, kiedy mozna dzialac :) właśnie ja tez mam taki kremowy i strasznie go malo.
@patuśka, Z prolaktyną to jest chyba tak, że ma na nią wpływ wiele czynników zewnętrznych: nadmierny stres, wysiłek. Jeśli chcesz mieć miarodajny wynik to warto powtórzyć badanie np. dwóch dniach pierwszej fazy cyklu. Myślę, że nie wyjdą jakieś szalone różnice.

@roki_1991 co tam u Ciebie?

@jagoda87 uruchamiam kciuki. Objawy mogą być lub nie. I jedno i drugie jest prawidłowe.
Ano wlasnie. Ale nawet jesli duzo czynnikow na nia wplywa, to jesli bedzie bardzo wysoka to i tak trzeba bedzie cos z tym zrobic. I tak mnie kluc beda, to nie zaszkodzi zrobic przy okazji i miec z glowy.

@patuśka prolaktyne robi się 3-5 dzień cyklu. Dwa dni wcześniej zero seksu, unikać pocierania sutek, wysiłku fizycznego, stresu. Trzeba się wyspać i zrelaksować. Badanie robi się na czczo.

@jagoda87 trzymam mocno kciuki. Będzie piękny przyrost i silna fasolka. Inaczej być nie może.

@roki_1991 co słychać ciekawego. My to jesteśmy chyba.przed testowaniem co nie?? :-)

Mnie dziś bardzo nogi bolą. Od kolan w dół. Jakbym nie wiem co robiła a tu posprzątać trzeba. M z córcią malują pokój Jasia :-)

@muza_ton Ty masz leżeć i pachnieć.
Co do nóg to dramat Twój podzielam. Zawsze je tak lubiłam, a teraz no masakra. Napuchły, bolą. Jak rano wstaję albo w nocy wstaję (bo pęcherz już nie ten sam) to pierwsza myśl: kto mi szpilek do kapci nawciskał.

Kochane !
6.05 dostałam krwawienia po poronieniu - Pani ginekolog powiedziała że w okresie do następnej miesiączki trzeba uważać z ciążą bo poronienie może się ponowić - natomiast po kolejnym krwawieniu daje zielone światło (często wtedy ciąże są dużo silniejsze). Po 46 dniach (21.06) dostałam normalny okres ( wcześniej miałam dość długie cykle ok 30-31 dni) i zaczęliśmy starania. zgodnie z moimi wcześniejszymi cyklami obliczyłam że na początku tego tygodnia powinna dostać okres, do dziś nie ma - zrobiłam wczoraj test kreska wyszła blada ale widoczna wyraźnie, ok kilku dni mdli mnie cały czas i pobolewa podbrzusze więc poszłam zrobić bete a ona wykazała tylko 80... attachFull881348 według norm z labolatorium to powyżej 13 jest wczesna ciąża ale następne widełki to 1500 - 23000 na 4-5 tydzień. Boję się że to strasznie mało attachFull881350 wiem wiem w piątek pójdę powtórzyć liczy się przyrost ale proszę powiedźcie czy któraś zaczynała od tak niskiego pułapu ? w ciąży poronionej miałam 1600 na pierwszej becie ale potem malała attachFull881349

Załączniki

• upload_2018-7-25_13-42-4.png
    upload_2018-7-25_13-42-4.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 71
    124 bajtów · Wyświetleń: 65
    124 bajtów · Wyświetleń: 62
Kochane !
6.05 dostałam krwawienia po poronieniu - Pani ginekolog powiedziała że w okresie do następnej miesiączki trzeba uważać z ciążą bo poronienie może się ponowić - natomiast po kolejnym krwawieniu daje zielone światło (często wtedy ciąże są dużo silniejsze). Po 46 dniach (21.06) dostałam normalny okres ( wcześniej miałam dość długie cykle ok 30-31 dni) i zaczęliśmy starania. zgodnie z moimi wcześniejszymi cyklami obliczyłam że na początku tego tygodnia powinna dostać okres, do dziś nie ma - zrobiłam wczoraj test kreska wyszła blada ale widoczna wyraźnie, ok kilku dni mdli mnie cały czas i pobolewa podbrzusze więc poszłam zrobić bete a ona wykazała tylko 80... attachFull881348 według norm z labolatorium to powyżej 13 jest wczesna ciąża ale następne widełki to 1500 - 23000 na 4-5 tydzień. Boję się że to strasznie mało attachFull881350 wiem wiem w piątek pójdę powtórzyć liczy się przyrost ale proszę powiedźcie czy któraś zaczynała od tak niskiego pułapu ? w ciąży poronionej miałam 1600 na pierwszej becie ale potem malała attachFull881349
Ja zaczynalam z beta 32... 2 dni pozniej 460 a poten juz ok 1500 na tym skończyłam badania. Te 32 mialan 2 dni przed planowana miesiaczka. Syn rozwijal sie super, cala ciaza tez. Gdyby nie nagly porod z niewiadomej do konca przyczyny w 23tc , to bylabym juz w 29tc...
Takze mysle ze Twoja beta to jak najbardziej moze byc ciaza ;)

Kochane !

Nie martw się ważny jest przyrost! Zobaczysz ze będzie wszystko dobrze [emoji6] powtórz po 48h i będziesz już spokojniejsza. Trzymam mocno kciuki!

reklama
@ivvonka no w sumie zgadzam się z Tobą co nie zmienia faktu że w sobotę mam mieć gości i muszę rozplanowac wszystko tak aby chata jakoś wyglądała. Jutro z M do lekarza na kontrolę po zabiegu, zejdzie pół dnia. W piątek do swojej pracy na chwilę jechać muszę i wyregulować gaz mojej emerytce. Też zejdzie no i jak zostawię wszystko na koniec to nie ma szans się wyrobić. M na szczęście może stać to maluje, opatrunki często wymieniamy i działa. Wszystko się tak nałożyło. Leżę pod wentylatorem teraz. Tak do 15 i małymi kroczkami coś trzeba robić. A wiesz że cały sierpień ma być taka pogoda? Wykonczy nas.

Do góry