reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 dopiero 25.05;) ale zleci:) @monia_l no to powinno byc git, nue powinno byc problemow z płodnościa @Tutti_frutti_by-Iga decyzja nalezy do Ciebie. Ja nabralam innego podejscia do lekarzy ktorzy kiedys zamiast szukac przyczyny porannych sztywnien dłoni skierowali mnie na zabieg nacinania sciegien bo mysleli ze mam zapalenie pochewek ścięgnistych a po nich reka nie bylaby do konca sprawna. Teraz nigdy nie bede zdawac sie na opinie 1 lekarza. Chodze do 3 specjalistow jednoczescie i razem z artykulami naukowymi w internecie i sensownymi forami wyrabiam sobie jakas opinie. Po prostu lekarze nie troszcza sie o nas tak jak nam sie wydaje. Ale to jest moje stanowisko i kazdy ma prawo do innego. Ja zrobilam sporo badan , wiekszosc to wyniki negatywne ale to tez wyniki, chcialam wiedziec co i jak.duzo czytalam na forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. Teoretycznie mnie to nie dotyczy, mam za soba 1 poronienie ale tak juz mam ze chce wiedziec co i jak. @porcelana a w jakim celu bierzesz acard? Ja jak sie dowiedzialam ze jestem oczyszczona, poszlam dopiero po pierwszym@. Luteine od okresu? Przeciez ona blokuje owulacje. Jesli lekarze nie tlumacza to warto chociaz posledzic inne watki albo poszukac w necie zeby wiedziec co sie bierze, po co i jak to dziala.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja już jestem całkiem załamana ...3 dawki ręki artloleku na wywołanie i nie rozkręca się za bardzo ...trochę wyszło skrzepów i szyjka się troszkę otworzyła ale to jeszcze nie to . Ileż można czekać wspomnę że to moja druga próba ostatnio dostałam 4 dawki ...
Ja miałam wywołany oxytocyną bo tabletki na nic się zdały

@porcelana,
pierwsza wizyta po miesiączce, gdyby jednak coś się działo typu silne bóle brzucha, nieustające krwawienie to wcześniej.
Leki i suplementy. Moim zdaniem femibion lub po prostu kwas foliowy. Luteina i Duphaston wtedy, jeśli jest niski progesteron. Musiałbyś to zbadać. No i bezwzględnie po owulacji. Ilość ustala lekarz. To hormony. Acard też bym ustaliła z lekarzem.
A tak naprawdę to nie brałabym acardu i hormonów a bardzo pilnowała bety i jeśli byłaby ciąża to bym ruszyła po receptę lub wykupiła ją wcześniej, żeby mieć zestaw i dawkowanie w razie ciąży. To też do ustalenia z lekarzem.

Mi lekarz zalecił pierwszą wizytę 4 tygodnie po zabiegu do tego czasu witaminki tylko.. wypada to wprawdzie w sobotę,ale wizytę mam jutro. Strasznie się boje co mi powie:( Dodatkowo znowu od paru dni mam zgagę i dziwne bóle kręgosłupa, macicy.. a beta dziś 21,6 a tydzień temu w poniedziałek 96..
@martakratka Fajnie, że w końcu rzeczowy lekarz i fasolka tak sobie rośnie :)
@kasiula222 steaszstr Ci współczuję, że tyle to wszystko trwa:( Życzę Ci dużo wytrwałości :*

@Marika92 tak, tak, mama i brzuch mają leżeć, bo są duże. Maksiu jest malutki to on ma taryfę ulgową i może sobie poskakać w środku. :)

@witch84 no też się bardzo cieszę. Już się robi ostatnie genetyczne. Te mikromacierze. Trzech lekarzy mi je zalecało. Koszt: masakra, ale niech będzie. Czekanie od 3-7 dni. Oczywiście w moich naiwnych wyliczankach to wychodzi w piątek 3 i pół dnia i mają już być. ;)
Połówkowe trochę się przesunie i będzie popołówkowe, niestety, ale już pójdę na nie do drugiego lekarza z kompletem dokumentów 28 maja. Pewnie jeszcze zrobię badania krwi i moczu, żeby były bieżące. Co tam się robi z tych zwykłych oprócz zakaźnych?
morfologia, mocz, glukoza, TSH, FT4, FT3, AST, ALT, CRP. Coś jeszcze?

@nafoczka jak tam, kochana? Ubita ta gorączka? Lepiej coś?
Niesety mija 3 doby i zaraz wstaje i wioze go do szpitala. Teraz tak spuchl ze lewo oddycha :(

@nafoczka bardzo mi przykro [emoji17] mam nadzieje ze M poczuje się lepiej.

@martakratka ciesze się ze trafiłaś na super lekarza i ze fasolka ma się dobrze.

Właśnie zrobiłam test innej firmy i biel totalna... wczoraj znalazłam jeszcze jeden test owulacyjny i na nim wyszła blada kreska... a słyszałam ze podobno test owulacyjny wykrywa wczesną ciąże... już nie wiem co myśleć.

@jagoda87 biel totalna?? Łot? Ajajaj no bez bety jak bez ręki no to chyba pozostaje cierpliwie czekac :/ @nafoczka powodzenia wam:*

Bardzo mi przykro dziewczyny po zabiegu ze macie bole. Mnie to w ogole nie spotkalo, mysle ze warto to zawsze konsultowac z lekarzem:*

reklama
@jagoda87 trzeba poczekać spokojnie (dobry żart, wiem) do niedzieli. Testy owulacyjne nie są miarodajne, niestety. Ja kiedyś tak zrobiłam z ciekawości czy coś wyjdzie. Wyszła blada kreska, ale to nie była ciąża.

@nafoczka, :-( :( A może to jest reakcja na składnik jakiegoś leku. Moja mama miała coś podobnego ( gorączka, bóle, puchnięcie) po uczuleniu na zwykły lek bez recepty, który kupila na nadmierne zatrzymywanie wody w organiźmie. W szpitalu okazało się, że ogólnie z tabletkami musi uważać, bo są w nich składniki, na które tak reaguje.

Do góry