reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 najpewniejsza jest Permentyna ale to chemia dlatego my pryskamy podwórko i np. Ubranie idąc do lasu czy sprzątać za płotem jak zarosnie. Dzis byly takie porządki. Niech mnie ktoś nawet zlinczuje ale póki się trawy paliło to tego nie było tyle. Permanentna jest niezawodna. Tato przetestowal będąc na grzybach. Łaził po nim kleszcz i nagle zaczął się pięknie zwijać i trup. Na ubraniu to do 6tyg działa. Jak nie prane.
Olejki eteryczne szybciej wietrzeja i trzeba często skropić ale też tragedii nie ma. W zeszłym roku to mało co komarów nas pogryzlo. Myślę że ten pakiet daję radę. Można zrobić naturalny oprysk z wrotyczu ale to trochę śmierdzi.
Ogólnie borelioza jest przenoszona nie tylko przez kleszcze ale i przez meszki, końskie muchy i komary. Ja już się oduczylam jedzenia prosto z krzaka bo jeśli osika owoce chora mysz to też można się zarazić.
Ja mam trochę bzika na tym punkcie ale ta choroba powoli robi z ludzi kaleki i mimo ze niby nie zabija bezpośrednio to może wpłynąć tak na organizm że człowiek ma zawał lub inne rzeczy.
Moja ciocia w wieku 36lat miala zawal. Od tamtej pory siada jej wszystko. Po 15latach wpadli że to borelioza. Szkoda gadać. W mojej okolicy ostatnio tyle osób zdiagnozowano że dmucham na zimne. Moja bratanica w środku miasta na placu zabaw w samym środku betonowego osiedla miała na czole kleszcza. Także przestało to być leśne zagrożenie, one są wszędzie

reklama
Dzięki kochane, ale wiem, że nic nie będzie- tak jak w zeszlym cyklu. Takie przeczucie jakies mam. Z moim mlodym jal bylam w ciazy to od razu wiedzialam...

Ja już uważam odkąd pojechaliśmy na grzyby i przywiozłam jednego na bluzie na suwak. Wtedy mnie nie użarł, ale dwa dni później zarzuciłam tę bluzę jak szłam do pracy rano, bo chłodno i wtedy przelazł. Jeszcze cholernik obok cycka się wbił (a tu trzeba lekarzowi pokazać)Wykręciłam go, bo na swoim kocurze się nauczyłam. Jakieś niewielkie zaczerwienienie się zrobiło. Na szczęście lekarz był kobietą...która musiała się upewnić i wezwała dwóch kolegów. Cudnie. Na wszelki wypadek dostałam antybiotyk. Badanie nie wykazało choroby. Jednak stracha miałam i nie polecam. Brrr...

Rany jak ja się tych kleszczy boje.. u mnie teść choruje i co chwila jakieś badania bo źle się czuje a tu za przeproszeniem tylko takie małe gowno ugryzło
Mój Karol tez miał przy brodawce

Ps a tak wogole to test negatyw wiec jeszcze trochę się pobawimy :)

Rany jak ja się tych kleszczy boje.. u mnie teść choruje i co chwila jakieś badania bo źle się czuje a tu za przeproszeniem tylko takie małe gowno ugryzło
Mój Karol tez miał przy brodawce

Ps a tak wogole to test negatyw wiec jeszcze trochę się pobawimy :)

Eh szkoda, że tej córy nie bedzie :( bawcie się dalej:)

Ps. Co Ty robisz o tej porze, że nie śpisz?

@nafoczka a @ przyszła czy jeszcze?

@martakratka spokojnie do tego aż przyjdzie @ lub nie. Ja jak byłam w trakcie starań to wydawało mi się co miesiąc że się udało. Także wiesz... mi test dzień po terminie @ nawet nie wyszedł.

Dzieckiem byłam po krzakach się latało i nigdy nic takiego nie przywlekłam. A niespełna roczny syn kolegi na podwórku złapał gdy leżał w wózku. Jak??? Teraz to jest najgorszy czas bo rodzą się młode a larwy wyglądają jak ziarnka piachu naprawdę ciężko wypatrzyć takiego osobnika na sobie bo wygląda jak krostka. Siedzą w mchu głównie pod drzewami lisciastymi więc przysiadywanie w oparciu o pień drzewa lepiej sobie odpuścić. Latem atakuje nimfa to już ma ciemne ubarwienie. Pamiętajcie że one nie wchodzą wyżej niż 1,5m chyba że ptak go na drzewie zostawi. Te już lubią ludzi chociaż wolą dzieci jak już. Ale jeżdżą głównie na myszach chociaż jeleniem nie pogardza. A potem jest już forma duża jesienią.
Od permenentyny pada wszystko. My to nawet strych pryskamy.
Znowu się rozpisalam :-) jednak uważam że kapmania reklamowa typu uważajcie bo kleszcze są jest do bani. Powinni je opryskac lub wykształcić lekarzy co robić bo mało który chce antybiotyk przepisać. A już na pewno powinni informować czym sie chronić. Jest jeszcze Bioinsektal który już nie jest tak chemiczny więc spokojnie możesz dziecko popsikac. No i te olejki eteryczne:cytrynowy, lawenda, mięta.

@AgaB33 musze na spokojnie przeczytac w domu i pokupuje co trzeba i rodzinie porozdaje..to jest paskuda straszna.. @martakratka ponoc kazda ciaza inna:) ja objawy dopiero 2 dni po spoznieniu@ tez bylam pewna ze nic. Na spokojnie:*:*:*
dzis piekna pogoda: ):):) na spacery!

reklama
Do góry