reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Olasec to prawda że wystarczy tylko raz :) ja w tamtej ciąży też nie podejrzewałam, bo sexy były tylko raz i to w 11 dc. A że zawsze miałam dłuższy cykl to nie sądziłam że to może być to. A jednak było ;) więc trzymam kciuki :)

reklama
Wyniki trombofili
1504785722-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

I ja tak zaszłam w ciążę - w 8 dniu cyklu (lub 9) przy cyklach 30-dniowych. Nawet się nie spodziewałam, że mogę tak zajść - a starania miałam odłożone do kolejnego miesiąca ze względu na urlop (ale już na urlopie alkohol mi nie smakował).

@mfifi04 To chyba masz to samo co @Funia90 - także metyle na pewno musisz brać.

@roxie123 Już nie użalaj się tak nad sobą, 37 to ja bym nawet do stanu podgorączkowego nie zaliczyła :p Weź pod uwagę, że w takim stanie łatwiej o ciążę, więc działaj :D Mamy nie biorą wolnego :*

@Funia90 A mąż płaci za Ciebie ZUS? Bo jeśli nie, to uważajcie - bo mogą żądać składek za poprzednie okresy wraz z odsetkami (np. jak jakiś miły klient doniesie, że go obsługiwałaś lub do kogoś trafi faktura podpisana przez Ciebie). Aż nie mogę uwierzyć, że już połowa ciąży za Tobą!
A co do chłopów - to ja bym nie liczyła na nagłą zmianę nawyków jak się dziecko pojawi. Wg mnie zwykle jest jeszcze gorzej, więc warto od razu mówić czego się od nich oczekuje.

@kari21 Ja też z niewierzących. Jakiś czas temu miałam taki stan - od lekarza rodzinnego dostałam tabletki na lepszy humor - i chyba pomogło.

@...Margotka9022... ale Ci dobrze,ze rozwiaza ciaze szybciej[emoji4]plec najmniej wazna,wazne ,ze zdrowe[emoji5]ale wiadomo ciekawosc pewnie jest

@Olasec to teraz trzeba bedzie odliczac do testowania[emoji4]

@Frezja_1 jak tam u Ciebie?[emoji4]

@roxie123 idz lepiej nim to przejdzie w cos powazniejszego[emoji4]

@mifif04 masz dokladnie to samo co ja.
Biore metyle,acard i clexane

@witch84 nie ,nie placimy.
Chyba bym ich zabila jakby sie o cos ode mnie upomnieli[emoji4]faktury podpisuje parafka [emoji4]mam nadzieje,ze nic sie nie przydarzy bo ja od tych dziadow tez nic nie chce[emoji4]
Mojemu ciagle mowie ale on mnie zlewa,6 lat mieszkamy razem i nic sie nie zmienilo ,wiec hmm moge zaczac plakac na nowo[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mfifi04 też przed chwilą przyszły mi wyniki i mam identycznie jak Ty czyli i @Funia90 :/ Co teraz iść z tym do ginekologa czy szukać jakiegoś genetyka czy co? no bo ta mutacja MTHFR no to wiadomo że trzeba brać tą drugą wersję kwasu ale co oznacza ta mutacja PAI-1?

@mfifi04 też przed chwilą przyszły mi wyniki i mam identycznie jak Ty czyli i @Funia90 :/ Co teraz iść z tym do ginekologa czy szukać jakiegoś genetyka czy co? no bo ta mutacja MTHFR no to wiadomo że trzeba brać tą drugą wersję kwasu ale co oznacza ta mutacja PAI-1?
Ja narazie czekam jeszcze za kariotypem. Potem do gin zobacze co powie. Czy bedzie potrzebna konsultacja genetyka

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 faceci są w stanie się zmienić. Tylko muszą tego chcieć a my musimy zrobić tak aby chcieli... u mnie to niestety była tragiczna sytuacja. M w sumie mnie uratowal 20 miesięcy temu od śmierci i to tak dosłownie. Wtedy jeszcze nie dotarło niestety... dopiero jak zmienił pracę i jest na stałe w domu to dotarło ile stracił przez ta swoją pracę na wyjazdach... ale to sam do tego dojrzał. Ja tylko go przekonałam do zmiany pracy. Zajęło mi to dwa lata ale ważne że się udało

@mfifi04 @madzia0902 że tak powiem , witajcie w klubie ;p większość ma tutaj do czynienia z mthfr , wiecie teraz co robić ... wszystko na krzepliwość od lekarza i zbadać homocysteine , pewnie też musicie się wyposażyć w folian i wit grupy B . Nie martwcie się z tym można donosić ciążę , mamy tutaj przykłady :) ja mam tylko jedną z nich i dostałam żelazny zestaw

Kurde ale nie raz robiłam badanie krzepliwości krwi i zawsze było w normie :/ A to teraz mam odstawić zwykły kwas foliowy dopóki nie będę miała tej metylowej wersji?

reklama
@madzia0902 @mififi04 wlansie homocysteine sprawdzcie.
Moj lekarz chcial zaswiadczenie od genetyka zeby bez skrupulow dawac mi clexane na refundacje.
Ps ja tez mam krzepliwosc w normie zawsze ale jednak genetycznie jestesmy obciazone i to chodzi o jakies mikro zakrzepy
Nie powinno sie przy mthfr w ogole brac zwyklego kwasu.

@AgaB33 ojej wspolczuje kochana[emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry