reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny :) ja Was czytam na bieżąco, bynajmniej się staram, ale nie zawsze wychodzi ;) pisać intensywnie nie pisze, bo i nie ma o czym... ciągle coś, jak nie urok to s*aczka za przeproszeniem :/

O tak! Dziewczynki są super, ja moją Manie to mam ochotę czasem 150 razy dziennie przebierać hihi :) takie to wszystko słodkie i piękne :) oczywiście wg gustu ;)

A co u Nas? Po wizycie u onkologa - narazie nie robimy z tym czymś na główce nic - czekamy... wg niego to tez torbiel, mamy kolejną wizyte z usg w sierpniu i wtedy będziemy decydować co dalej, porownywac wielkość itp... jeśli zauważymy, że się zaogni, zaczerwieni, będzie ją bolało, natychmiast do szpitala i pewnie od razu cięcie. . Chociaz w głębi ducha modle się o to, żeby nic takiego nie miało miejsca...

Poza tym, wczoraj miałyśmy wizyte u kardiologa... przy porodzie nie zamknął się Mani jakiś otwór w serduszku i miałyśmy to.sprawdzić, niestety nadal otwór drozny i jutro znowu jedziemy na echo serca...
A dzis jeszcze byłyśmy u pediatry w przychodni, bo mi kaszle i ma lekką gorączkę, wiec siedzimy w domu w taką piękna pogodę :/

Alza, oby jak najszybciej minęły wymioty! Olu to na pewno slodziaczek :)
Pisałaś z MisiaMonisia o dużych imprezach, my wlasnie w koncu chcemy ochrzcic Nasza Manke i planowaliśmy malutkie chrzciny (dziadkowie + chrzestni) ale wyszło jak wyszło i będzie ok 20 osob - i robimy w domu... Tez będę sama ogarniala, tzn.przy pomocy Mamy, mam nadzieje jakoś pójdzie... chociaz wiem ze jak się przygotuje wszystko to i tak non stop kuchnia mnie czeka :/

Trzymam kciuki za staraczki &&&& :)

reklama
Anglestw to super, że Jasio taki dzielny podróżnik:-) a z którego lotniska lecieliście?

Mashafre pewnie mówisz o przewodzie "botala". Dość często się to zdarza, że się nie domyka. Trzymam kciuki żebyście unikneli operacji.

MashaFre jak Ty przebierasz Manię tyle razy dziennie? U mnie to jest istna jazda bez trzymanki. Żołądek mnie boli na samą myśl.
Ta torbiel może sama się wchłonie?
Chrzest to nie lada wyzwanie. My robiliśmy w restauracji, gości było mnóstwo. A ile Mania ma miesięcy?

Olasec nie, mowie o droznym otworze owalnym czyli PFO a nie przewodzie Botalla czyli PDA... ale mam nadzieje, ze to nic powaznego... podobno u 20%ludzi sie nie domyka :(

Alza, z tym przebieranie to był żart :)
Mania ma skończone 8 miesiecy, zaraz bedzie 9 bo juz 11 kwietnia :)
a torbiel może się chyba zwapniec, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. ..:/

Cześć,
Alza jaki torcik pieczesz?
Ja dzisiaj o 13:30 mam w pracy rozmowę z dyrektorem o moim dalszym rozwoju w firmie, jak przyjmował mnie do pracy to twierdził, że ciąża nie pozbawi mnie pracy i stanowisko będzie na mnie czekało, mam nadzieję, że nie zmienił zdania.

Magdalena to są zawsze trudne tematy. Pracownica boi się, że straci pracę a pracodawca - że będzie z niego wysysać ostatnie grosze. Osobiście uważam, że w przypadku ciąży pracownik powinien mieć potrącone z pensji składki przez te pierwsze 3 miesiące. Wtedy żaden szef by się nie buntował na słowo ciąża.

Robię tort czarny las :D Pierwszy raz w życiu :) Robiłam już takie babeczki, ale torta nigdy. Blaty już wczoraj upiekłam, dzisiaj zrobiłam frużelunę wiśniową. Czekam, aż wystygnie, później tylko bita śmietana i gotowe :)

Alza po cichu liczę, że lekarz pozwoli mi wrócić do pracy po 12 tyg jeżeli wszystko będzie dobrze. Nie jestem przyzwyczajona do siedzenia w domu.

Uwielbiam czarny las, ciemny biszkopt + wiśnie i bita śmietana = pychotka, daj przepis :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry