reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Martusia badania prenatalne sie robi po 11 tygodniu a przed skonczonym 13t6d czyli najlepiej w 12. Na takie badania z reguly trzeba sie wczesniej umowic, ja dzwonilam bedac w 9tc i zlapalam ostatnie miejsce na tydzien ktory mnie interesowal. zrobilam wreszcie samo usg z ocena ryzyka bo pappa uwazam za strate pieniedzy. Chyba ze cie stac na te badania za 2-3tys gdzie probki krwi wysylaja do usa i dostajesz bardzo dokladne wyniki odnosnie downa i tych innych. Pytanie jest czy zdecydowalabys sie na aborcje gdyby odpukac cos wyszlo nie tak ? Ja nie , wiec robienie takich badan uznalam za bezcelowe.

Dzis mam gorszy dzien bo nie czuje laskotek malucha juz drugi dzien i brzuch mnie pobolewa po bokach. Mam nadzieje ze to jedynie znak rozciagajacej sie macicy. Nawet czekolade jadlam zeby pobudzic maluszka do jakiegos ruchu ale albo go nie czuje albo robi sobie dzien leniucha. Nawet nie chce myslec ze cos sie z nim dzieje zlego. Wizyta dopiero za tydzien :(

tak juz juz wcześniej pisalam najpierw martwimy sie o utrzymanie ciąży do 12 tyg później o ruchy maluszka a jeszcze później o przebieg porodu....ale wszystko będzie,dobrze gloria chociaz sama bedac w trzeciej ciąży jezdzilam do lekarza jak tylko cos mniej mala sie ruszala tak to juz jest zawsze będziemy sie martwic ... Chyba taka normalna,kolej rzeczy tym bardziej na pewno wzmocnione te zamartwianie jest po poronieniu

reklama
magdalena26

&&&&&&& dla Ciebie i maluszka
tak wogole to pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i zycze milego dnia wszystkim i każdej z osobna :-)

Witam wieczorkiem :)

ja dziś miałam straszny dzień :( nic wielkiego się nie działo ale jakoś tak bardzo depresyjnie sie czuje , ehhh , może to pogoda .... i wszystko idzie jak po grudzie , nawet jak szyłam to co chwilkę coś prułam :(

Misia - Sto Lat dla Nikkosia :)

aanniiaa- wszystko się ułoży zobaczysz :) przyjdzie wiosna , więcej słonka to odrazu zachce się żyć i działać :)

mamcia - jak miło tak przeczytać troche miłyh słów i wiedzieć ze ktoś ciepło wspomina :) super

martusia - bedzie dobrze &&&&&

anik - ja też działam z Chodzią , ale efektów brak :( a jak myślę o kolejnej ciąży to trzeba by coś zrzucić, bo sporo zostało po poprzednich :(

wszystkie o porządkach świątecznych piszecie , a ja w tym roku mam olewke na sprzątanie , pichcenie i inne :( mój wymyślił sobie remont miesiąc temu i do tej pory mam zagruzowany korytarz - przedpokój , a wiadomo wszystko nosi się po reszcie pomieszczeń :( końca remontu nie widać , więc moje porządki będą po świąteczne :)

udanego wieczorku

kazdy z Nas ma nie raz gorszy dzien czasem nawet bez większego powodu ... A przy remoncie to tym bardziej jest to normalne ja kiedy maz,robil remont chodzilam bez przerwy zla i nerwowa na,każdym kroku kurz proch Ito zwariować szlo tym bardziej mając trójkę,dzieci które biegaly po domu a nie raz probowaly cos tacie pomoc wiecej bylo z tego problemow niż korzyści hehe

Renata ja poroniłam w 12 t.c. więc strachu jeszcze trochę mam... Po teście podwójnym odetchnę trochę.

W ogóle nie wiem, gdzie takie kolejki są na te badania prenatalne? Ja dzwoniłam w poniedziałek i bez problemu umówiłam się na 6 kwietnia w Łodzi.

Magdalena mdłości są straszne. Wolę tak jak jest teraz - mdłości po przebudzeniu i wieczorem, wymioty 1-4 razy dziennie. Wcześniej nie mogłam wyjść z kibla, bo albo mnie tak mdliło, że bałam się, że zaraz coś wyleci, albo rzucało mną od skurczów żołądka. Często nic nie wylatywało, ale bolało jak cholera :(

Coś się dziewczyny wymigujecie z chęci przejęcia mojej przypadłości ;)

Pocieszające, że chyba znalazłam coś na podwyższenie ciśnienia! :) Yerba mate zamówilam sobie przez Internet, ale jeszcze nie przyszła, za to znalazłam u mamy kawę zieloną :D Może coś z tego będzie :)

Ostatnia edycja:
Magdalena kciuki za wizytę &&&&& i czekamy na wieści :)

Ja dziś miałam wizytę kontrolną u mojej gin....bo byłam u niej w poniedziałek z ta moja przypadłością po antybiotykoterapii i dziś chciała zobaczyć czy leki które mi przepisała działają.
No i namawia mnie żebym zaszła w ciaze nawet szybciej niż w czerwcu/lipcu :p Zobaczymy jak to będzie :)

Alza ja tam dziękuję.... nie chce Twojego rzyganka :p Dwie ciaze były bez pawiowania więc trzecią tez chce taką ;)
A tak na poważnie to serio Ci współczuję :/ Wykończyć się idzie tym ciągłym wiszeniem nad kibelkiem....jeszcze najgorsze jak nie ma się czym wymiotować :/

Renata ja poroniłam w 12 t.c. więc strachu jeszcze trochę mam... Po teście podwójnym odetchnę trochę.

W ogóle nie wiem, gdzie takie kolejki są na te badania prenatalne? Ja dzwoniłam w poniedziałek i bez problemu umówiłam się na 6 kwietnia w Łodzi.

Magdalena mdłości są straszne. Wolę tak jak jest teraz - mdłości po przebudzeniu i wieczorem, wymioty 1-4 razy dziennie. Wcześniej nie mogłam wyjść z kibla, bo albo mnie tak mdliło, że bałam się, że zaraz coś wyleci, albo rzucało mną od skurczów żołądka. Często nic nie wylatywało, ale bolało jak cholera :(

Pocieszające, że chyba znalazłam coś na podwyższenie ciśnienia! :) Yerba mate zamówilam sobie przez Internet, ale jeszcze nie przyszła, za to znalazłam u mamy kawę zieloną :D Może coś z tego będzie :)

alzus

alza blizej niż dalej masz do tego 12tc będzie dobrze ... No ja się nie wymiguje od przejecia twoichpprzypadłości ale sama rozumiesz ze jeszcze za wczesnie:happy:

Renata no właśnie dlatego, że mam tak blisko, to się stresuję :( Ale rzygam koncertowo, to podnosi mnie trochę na duchu. Dzisiaj to w ogóle mam jakieś apogeum :/

MisiaMonisia to zaciagnij męża wieczorem na jakieś małe co nie co ;) może gin ma rację? ;)

Zielona kawa nie działa :/ Boli mnie głowa i chce mi się spać, chociaż na dworze piękne słońce... Dobrze, że Oluś dzisiaj w żłobku...

Hej
Przeczytałam co u Was,
U mnie nic nowego, siedzę z małą w domku, do przedszkola dziś i jutro nie chodzi. Zamówiłam zakupy w Tesco, dowiozą jutro. Zrobiłam na kolację roladki z szynki faszerowane w galarecie a na obiad dziś szaszłyki, ziemniaki i surówka z pory (ale to już moja starsza córka robiła :-)
A poza tym to nuuuuudaaaaaaaa......

reklama
Martusia badania prenatalne sie robi po 11 tygodniu a przed skonczonym 13t6d czyli najlepiej w 12. Na takie badania z reguly trzeba sie wczesniej umowic, ja dzwonilam bedac w 9tc i zlapalam ostatnie miejsce na tydzien ktory mnie interesowal. zrobilam wreszcie samo usg z ocena ryzyka bo pappa uwazam za strate pieniedzy. Chyba ze cie stac na te badania za 2-3tys gdzie probki krwi wysylaja do usa i dostajesz bardzo dokladne wyniki odnosnie downa i tych innych. Pytanie jest czy zdecydowalabys sie na aborcje gdyby odpukac cos wyszlo nie tak ? Ja nie , wiec robienie takich badan uznalam za bezcelowe.

Byłam na wizycie, na której ginekolog powiedział że to 6 tydzień czyli mam mówić że 7 tak??? W 10 tyg umowilam się na nfz do innego gina i stąd moje pytanie kiedy najlepiej umówić się na usg prenatalne... W 12 tyg wg gina czyli w 13 wg nas??? Żadnych badań nie chce.

Do góry