reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny bierzcie która chce :) ale wolałabym mdłości nie przetrzymywać jeszcze 2 miesiące...

Martusia liczy się tylko tygodnie skończone, czyli 6 tydzień. A jakie badania chcesz robić? Test podwójny?

Anik z zabawami to nie mam wyjścia, muszę się bawić. Udaje mi się coś zrobić, jak się w coś wciągnie, ale ogólnie jest słabo.

Czarna dzięki za radę :) Kisiel już wypróbowany :) Ogólnie z deserami nie mam takiego problemu co z obiadami. Mam kilka sprawdzonych rzeczy, które Olkowi smakują, ale weny brak do nowości...

Sto lat Nikoś!!! :D

reklama
Aanniiaa dlaczego mówisz ze zawodzisz wszystkich dookoła??

Mamcia ja mam porządną nadwage przez tarczyce właśnie i pcos... Pół roku przed ciaza schudłam z Chodakowska.

Alza jak Ty się czujesz??

Wiecie?? Zapomniałam Wam powiedzieć. Pierwsze maleństwo i te które noszę teraz pod sercem mają taka sama date porodu!!! Pierwsze Serduszko poronilam w Wielkanoc 7 kwietnia 2012 roku, więc tych świat równie bardzo się boję :( Zawierzylam moja ciążę Bogu, nic mi się nie uda więcej zrobić... Udało mi się umówić na nfz do dobrego ginekologa :)

Laski jeszcze jedno, wg usg dzis 6t3d czyli tydzień 7 tak?? Powiedzcie mi kiedy najlepiej umówić się na badania prenatalne?

Będzie dobrze, zobaczysz! Nie martw się na zapas :-*
Co ćwiczyłaś z Chodakowską? Dużo udało Ci się zrzucić? Pytam, bo ja też ćwiczę, chcę zrzucić nieco przed kolejną ciążą, tylko jakoś póki co efektów nie widać :( Może za krótko... nie wiem, ja ćwiczę różnie - z Chodakowską, Mel B< czasami Tiffany a często z Rebeccą Louise...

Witam wieczorkiem :)

ja dziś miałam straszny dzień :( nic wielkiego się nie działo ale jakoś tak bardzo depresyjnie sie czuje , ehhh , może to pogoda .... i wszystko idzie jak po grudzie , nawet jak szyłam to co chwilkę coś prułam :(

Misia - Sto Lat dla Nikkosia :)

aanniiaa- wszystko się ułoży zobaczysz :) przyjdzie wiosna , więcej słonka to odrazu zachce się żyć i działać :)

mamcia - jak miło tak przeczytać troche miłyh słów i wiedzieć ze ktoś ciepło wspomina :) super

martusia - bedzie dobrze &&&&&

anik - ja też działam z Chodzią , ale efektów brak :( a jak myślę o kolejnej ciąży to trzeba by coś zrzucić, bo sporo zostało po poprzednich :(

wszystkie o porządkach świątecznych piszecie , a ja w tym roku mam olewke na sprzątanie , pichcenie i inne :( mój wymyślił sobie remont miesiąc temu i do tej pory mam zagruzowany korytarz - przedpokój , a wiadomo wszystko nosi się po reszcie pomieszczeń :( końca remontu nie widać , więc moje porządki będą po świąteczne :)

udanego wieczorku

a wiesz tak jeszcze pomyślałam że może bertha byłaby zainteresowana wcześniej przejąć te twoje nudności i nie tylko a ja później wezmę od niej , będziemy sobie tak przekazywały wzajemnie te ciążowe dolegliwości prosto z serca i być może przyniesie nam to jakies szczęście hehehe :-D
Bardzo chetnie! Poproszę i oddam potem w nienagannym stanie Renacie :D

Martusia badania prenatalne sie robi po 11 tygodniu a przed skonczonym 13t6d czyli najlepiej w 12. Na takie badania z reguly trzeba sie wczesniej umowic, ja dzwonilam bedac w 9tc i zlapalam ostatnie miejsce na tydzien ktory mnie interesowal. zrobilam wreszcie samo usg z ocena ryzyka bo pappa uwazam za strate pieniedzy. Chyba ze cie stac na te badania za 2-3tys gdzie probki krwi wysylaja do usa i dostajesz bardzo dokladne wyniki odnosnie downa i tych innych. Pytanie jest czy zdecydowalabys sie na aborcje gdyby odpukac cos wyszlo nie tak ? Ja nie , wiec robienie takich badan uznalam za bezcelowe.

Dzis mam gorszy dzien bo nie czuje laskotek malucha juz drugi dzien i brzuch mnie pobolewa po bokach. Mam nadzieje ze to jedynie znak rozciagajacej sie macicy. Nawet czekolade jadlam zeby pobudzic maluszka do jakiegos ruchu ale albo go nie czuje albo robi sobie dzien leniucha. Nawet nie chce myslec ze cos sie z nim dzieje zlego. Wizyta dopiero za tydzien :(

Gloria dzidzia będzie się więcej ruszać, jak Ty będziesz leżeć bez ruchu. Wszelkie chodzenie działa jak bujanie do snu i wtedy dzieci więcej śpią :) Poza tym takie słabe smyranie mogło być jak się skupiałaś na innych rzeczach i nie zwróciłaś na nie uwagi :) Głowa do góry :) Zaraz będziesz okładana takimi kopniakami, że jeszcze Ci się odechce ;)

Bertha to mam propozycję dla Ciebie ;) Bierz już teraz! Ja mam serdecznie dosyć! Właśnie zaliczyłam rzyganie żółcią, aż mi łzy poleciały :( Więc spiesz się, kto pierwszy, ten lepszy :D

Kifsi z facetami tak już jest... Mojego się nie mogę doprosić, żeby śmieci wyniósł, to wyobrażam sobie, jak wygląda u Ciebie kończenie remontu... Musisz to jakoś przetrwać, po wszystkim na pewno będzie ładnie :)

Co do ćwiczeń, to ja ćwiczyłam z takimi filmikami z yt 8 min abs, 8 min legs, 8 min buns, 8 min arms i 8 min stretch. Sposób ubioru osób tam ćwiczących jest od razu na poprawę humoru ;) Ale nie miałam problemu z wagą. No i biegałam po 4 km co drugi dzień. Teraz zawiązuję sadełko, biegam za dzieckiem :)

Angelstw Wysokich lotów ;) I Zdrowych Spokojnych Rodzinnych Świąt :)

Martusia będzie wszystko dobrze :) Trzymam mocno kciuki &&&&&&
Lekarze liczą skończone tygodnie. Czyli skoro u Ciebie jest 6t3d to dla nich jesteś w 6 tc.

U nas tez sprzatanie domu na swieta....ogarnelam swoje mieszkanie, teraz pomagam mojej mamie.

Aaa.....no i Nikos wczoraj skończył roczek :) Boziu jak to zlecialo :)

100 latek dla Nikosia niech rośnie zdrowo!

reklama
Cześć dziewczyny,
Gloria każda z nas ma gorsze dni, ja świrowałam w ostatni czwartek bo zaczęłam 7 tydz. wtedy zawsze coś złego się działo i przestałam mieć mdłości, a ja wróciły we wtorek wieczorem to pytałam dlaczego???
Z maluchem na pewno jest wszystko dobrze ;)

Kifsi jak 3 tyg temu trafiłam do szpitala to w mieszkaniu miałam remont, układane były nowe płytki, montowana szafa i meble kuchenne, jak po wypisie wróciłam do mieszkania i zobaczyłam wszędzie pudła i 2 cm warstwę białego pyłu płakać mi się chciało. Gdybym mogła to ogarnęłabym ten bałagan w 2 dni ale niestety byłam zdana na P, który sprzątał ratami bo się męczył, faceci :p Do tej pory jeszcze mi wyłazi ten biały pył :) Więc spokojnie, powolutku remont się skończy i dojdziesz do ładu ;)

Dziewczyny ja przed ciążą chodziłam 2,3 razy w tyg. na trampolinki, zabawa super a ilość spalonych kalorii wielka, ciałko ujędrnione, moja siostra w pół roku zrzuciła 8 kg :) serdecznie wam polecam.

Alza strasznie ci współczuję tych wymiotów, ja mam tylko mdłości a wymęczy mnie strasznie.

Ja dzisiaj mam wizytę o 15;45 trzymajcie kciuki.

Do góry