reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza jesteś zbawieniem na tym forum :) Muszę jakoś przetrwać do poniedziałku do wizyty u gin.
Może masz jakieś sprawdzone domowe sposoby na złagodzenie bólu (bo to nie świąd tylko juz bol)?

Mamcia ...przykre to bardzo :( Nawet nie potrafię sobie wyobrazić....nawet nie chce. Najgorsze co może być to śmierć własnego dziecka :( echhh....

reklama
Witam wszystkie i każda z osobna :happy2:

mamcia2014

No straszne to wszystko ludzie obok nas przeżywają nie raz straszne tragedie u mojej siostry po sąsiedzku utopił się syn e dniu swojej pierwszej komunii św poszli z kuzynami nad staw i wpadł a ze oni nie umieli pływać pobiegli po kogoś dorosłego ale było już za późno chłopca pochowali w stroju komunijnym matka do dziś się leczy psychiatrycznie a ojciec po 2 miesiącach odebrał sobie życie to było ich jedyne dziecko . . .

Alza, a jak taka nienaganna higiena wygląda? :) bo mycie zębów po każdym posiłkui plukanie jakimis pierdolami to wiem, cos wiecej?
Mani tez myje zabki ale jest to ekspresowe mycie bo kiedys lubila jak jej sie szczoteczka smyra, tak teraz nie bardzo...:/ i dodatkowo przemywam jej gazikiem z woda dziaselka... tylko co zrobic jak czasem zasypia przy karmieniu (butli) ? :/

Ja dziewczyny teraz od 3 tygodni jezdze do centrum zdrowia dziecka, co sie napatrze na te biedne chore dzieci to moje... brak slow... dziekowac trzeba Bogu za zdrowe dzieci!

tak masz racje dziekowac Bogu trzeba właśnie za takie sprawy .... i prosić go tylko i wyłącznie o zdrowqie dla siebie i bliskich nam osob a nawet chociażby tak jak mówisz takich innych biednych dzieci który od małego musza się zmagac z roznymi przypadłościami

MashaFre a ile Mania ma miesięcy i zębów? Co do teorii mycia zębów u dzieci to bardzo zrewidowałam swoją wiedzę po doznaniach praktycznych. Większość zaleceń książkowych jest wykonalnych chyba tylko u nieprzytomnych ... Co do mycia u dorosłych to pewnie Was zaskoczę :) Mycie pastą i szczoteczką w zupełności wystarcza. Płyny, jakieś duperele, nawet nici, są w dużej mierze tylko chwytem marketingowym, stratą pieniędzy i czasu. Płyn się nadaje u osób, które nie mogą umyć zębów, np. po zabiegach chirurgicznych. Ale daje to tyle co wietrzenie. Nie mówię o płynach specjalistycznych, ale one się nadają tylko w konkretnych przypadkach i nie pomogą każdemu. Zamiast nici polecam szczoteczki butelkowe i tym osobom, którym wchodzi jedzenie. Najważniejsze to dobrze dobrać rozmiar. Często jedna osoba potrzebuje kilku rozmiarów. Od razu dodam, że szczoteczki butelkowe dostępne w marketach nadają się do przetkania sitka w maszynce do mielenia, na pewno nie nadają się do zębów. No i najważniejsze to technika szczotkowania. Oczywiście szczoteczka najprostsza, często najtańsza, bez gumowych włosków, cross Action, kółeczek i innych. Myje włosie szczoteczki tylko i wyłącznie. Główka powinna być jak najmniejsza, 3-3,5 cm, włoski równe, ewentualnie na końcu troszkę dłuższe. Twardość zawsze średnia. Pasta- im bardziej rozreklamowana, tym gorsza. Ja polecałam zawsze i będę polecać elmex. Jest łagodny, delikatny dla błony śluzowej. Inne pasty są tak żrące i ścierne, co wszyscy odczytują jako efekt odświeżenia... Ja nie wiem, czy pasta musi wypalić pół ryja, żeby dać uczucie świeżości? No i technika mycia. Metoda roll sprawdzi się w większości przypadków. Możecie sobie wygooglować. Nacisk szczoteczki na zęby też powinien być duży, na pewno nie wytrą się od prawidłowego mycia. No i czas. Ja myję zęby średnio 10 min i uważam, że jest to czas niezbędny, żeby zrobić to dokładnie. Mycie zębów jest procesem zero-jedynkowym. Jak zęby są umyte trochę, to nadal są nieumyte.

Pfff... Ale się rozpisałam ;) Jeszcze dodam, że mycie po każdym posiłku uważam za błąd. No i guma do żucia tylko kilka minutek, absolutnie nie więcej.

MisiaMonisia ale chodzi o grzyba tam gdzie myślę?

mamcia2014
Z tego co wiem to wnioski SA u nas juz dostępne ale składa się je od kwietnia można je tez przeslac przez internet ale wydaje mi się ze bardziej wiarygodna metoda jest po prostu pójść i wiedzieć na 100% ze wszystko jest poprawnie wypełnione podobno tych kartek będzie tam.sporo no jak zresztą wiadomo biurokracja jest wszędzie ja skaldalam wniosek na przedszkole malej i musialam wypełnić 6 stron A4 po prostu jakaś paranoja żeby przyjąć dziecko do przedszkola u nas trzeba nawet napisać o zarobkach rodziców i przynieść zaświadczenie o dochodach z urzędu skarbowego :errr::crazy:kto to wymyślił .... Pewnie pani Szydło tak jak.zmiana ze 6 latki juz do szkoły nie muszą iść

Hej!
Chyba zbliża się pierwszy okres po poronieniu. Zaczęłam plamic na brązowo. Nigdy tak nie miałam, jak już to przy końcu miesiączki nie na początku... zobaczę co się z tego rozkręci w każdym razie. Brzuch czuje lekko napuchniety...
Chęci na cokolwiek nie mam (na ćwiczenia tym bardziej) ale trzeba się będzie zebrać i chociaż coś lekkiego dzisiaj bo wczoraj przez gorączkę opuscilam.

Hej!
Chyba zbliża się pierwszy okres po poronieniu. Zaczęłam plamic na brązowo. Nigdy tak nie miałam, jak już to przy końcu miesiączki nie na początku... zobaczę co się z tego rozkręci w każdym razie. Brzuch czuje lekko napuchniety...
Chęci na cokolwiek nie mam (na ćwiczenia tym bardziej) ale trzeba się będzie zebrać i chociaż coś lekkiego dzisiaj bo wczoraj przez gorączkę opuscilam.

Który to będzie w twoim przypadku tydzień juz po poronieniu ?

reklama
Do góry