reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witch oj biedulko zdrówka życzę.
Ja pamiętam jak siostra cioteczna męża karmiła piersią synka nie wiem ile miał latek, ale podchodził do niej i sobie jej pierś wyciągał i pił mleko.

reklama
anik. A co się dzieje na wrześniówkach?

ONA1227 Moja dwójka wyrosła na MM. Mimo że próbowałam, to nie potrafiłam się przekonać do karmienia piersią. Póki miałam pokarm to starałam się chociaż trochę pokarmić. Jednak bardzo mi ciążyło karmienie piersią...

A tak BTW dla mnie karmienie 3-latka piersią nie jest normalne... Byłam na naukach przedmałżeńskich a kobieta która je prowadziła "karmiła" prawie 5-latkę... To jest chyba potrzeba kobiet, a nie dziecka... Ja tego nie potrafię zrozumieć.

No i w końcu i mnie dzieciaki zaraziły... Prawie nie pamiętam dwóch ostatni dni. Jakaś grypa mnie dopadła. Temperatura 40,5 a leki przeciwgorączkowe zbijały do 38,5-39 (paracetamol, ibuprofen, pyralgina). Teraz boli mnie gardło, ale na szczęście temperatura nie rośnie powyżej 38...
Pisała, że usunie ciążę bo na USG wyszło, że będzie chłopiec. Ze bije się po brzuchu żeby "to" wykurzyc itp. Az mi się ciśnienie podniosło.
Zdrówka Ci życzę! Ja trzeci dzień czuje się taka rozbita, gardło mnie pobolewa, głowa. W dodatku jestem niewyspana bo Krzysiu jeszcze kaszle ale jest poprawa.
Krzysia tez karmilam mm. Miałam początkowo mało pokarmu, potem też położna twierdziła, że za mało. Za małe brodawki itp. A mnie mleko lało się z piersi... teraz drugie będę chciała jednak cycowac. Mam nadzieje, ze uda się i szybko zajść w ciążę i karmić piersią :)

To pewnie jakaś prowokacja - bo raczej nikt by takich rzeczy na forum ogólnodostępnym nie pisał. Nie przejmuj się.

Najgorsze jest to, że moje maluchy też jeszcze nie do końca zdrowe i muszę się nimi zająć. A nawet bajki im nie przeczytam, bo mówić nie dam rady... Wczoraj na szczęście wsparła mnie babcia (druga co pilnowała dzieci w zeszłym tygodniu też się pochorowała). A tu 20 się zbliża i podatki trzeba rozliczyć... Nie wiem jak to ogarnąć :(

Witch na ból gardła polecam tabletki do ssania Tymianek i podbial. Ssałam je 5-7 razy w ciagu doby tak jak kazala mi dr no i odzyskalam glos :)
Zdrówka Ci życzę :*

ONA jeśli widzisz ze Malutka jest głodna to ja dokarmiaj smialo. Najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko ;)

Dla mnie też jest trochę chore karmienie piersią 3 letniego dziecka. Męża siostra karmiła do 4 lat. Masakra. Wywalala cyca nawet przy stole.
Ja nigdy przy nikim nie karmilam. Dla mnie to jest coś intymnego. Jak już byłam zmuszona nakarmić gdzieś np.w przychodni to szłam w ustronne miejsce i sie odwracalam tak żeby nikt nic nie widział.
Karmię już rok no i czas już to zakończyć. Już byliśmy na dobrej drodze, w dzien Nikos nie ciągnął cyca tylko w nocy....no ale teraz przez chorobę jak nie chciał nic jeść to wróciłam do kp. Od dziś znowu zaczęliśmy odstawianie.

Czesc dziewczynki :) czytam Was codziennie i podziwiam zdjecia maluchow ale nie pisalam bo nic ciekawego sie nie dzieje w sumie, wymienilismy z mezem meble w salonie na takie bardziej praktyczne zeby miec wiecej miejsca na chowanie klamotow a pozniej na ciuchy maluszka :)

Sluchajcie czy jest mozliwe zebym juz czula ruchy maluszka? Bo kilka razy dziennie cos mnie tak delikatnie mizia na dole brzucha, takie to niby laskotanie a niby nie, nie wiem jak to opisac nawet. Czy moze sobie wmawiam a to tylko cos w jelitach gra? Prosze doswiadczone mamy o opinie :)

ONA1227 U mnie po cc po kilku dniach plamienie się wyciszyło, ale na krótko. Łącznie trwało ok 6 tygodni. Jednak jakby to krwawienie/plamienie nie pojawiło się w najbliższych dniach, to udałabym się do lekarza - albo przynajmniej zadzwoniła.

gloria6 Ja osobiście w czucie ruchów w tym okresie ciąży nie wierzę. Jednak często słyszę, że dziewczyny już czują ruchy. Moim zdaniem będą to jelita - zmieniają teraz położenie, stąd i odczucia inne. Ale mogę się mylić. Ja podobne odczucia miałam na przełomie 14/15tc, ale takie prawdziwe ruchy czułam ok 20tc.

Ja dziś dziewczynki przezylam horror o 13.40 dostaje telefon ze szkoły ze córka wpadła pod samochód ze mam przyjechać bo zaraz będzie pogotowie .
Na szczęście nie ma jakiś dużych obrażeń stluczona ręka i nóżka zrobiono jej w szpitalu rendgen i USG brzuszka parę godz obserwacji i juz jesteśmy w domu ale co przezylam po tym telefonie to nawet sobie niewyobrazacie :sad:

A wszystko dlatego ze pewnemu panu strasznie spieszylo się do pracy i musiał wyminac przed pasami busa który zabierał dzieci ze szkoly najgorsze w tym jest to ze sam ma.dwójkę małych dzieci które też chodzą do tej szkoły chociażby dlatego go nie rozumiem jego zachowania równie dobrze.mogło by to być jego dziecko dzieki Bogu skończyło się na stluczeniach za co bardzo Bogu dziękuje nie wyobrazam.sobie jak bu było inaczej :-(

reklama
A jak twoje plany :happy:
O ile dobrze pamiętam tez jakieś SA hehe :rolleyes2:
:) u mnie to tak - niestety @ przyszła, wiec teraz 3dc, ale ok, miałam sie poprzedni cykl wstrzymać bo nowa praca, wiec w sumie ok (choć i tak mi było smutno, ze @ przyszła). Teraz zaczął sie ostatni cykl z szansa na rok 2016, takze mam ogromna nadzieje ze sie teraz uda :) moze moja Julka chciała miec urodziny w miesiącu jak mamusia (i babcia), i wróci do mnie wlasnie w grudniu!! :) taki jest plan!
A jeszcze jutro zaopatrze sie w witaminki dla męża - fertilman. Troche późno, bo powinien brać od 3 miesięcy zeby cały cykl produkcji plemniorow je odżywiał, ale trudno. Odżywia sie choć troche, bo w tym cyklu zachodzimy!! :)

Do góry