reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Iwix jeśli podoba Ci się rozdrobnienie tego imienia a samo imię za staromodne to może Leon, mi osobiście bardzo się podoba Leon, niestety w mojej rodzinie już wykorzystane więc dla mnie odpada :-)

reklama
Martaha Wiem o tym ale wiesz jak to czasami jest jak nie można albo się nie chce zajść to wtedy zycie płata nam figle ;) . Ja już raz zaszłam z bardO wysokim tsh i niestety nie utrzymałam ciaży ale wtedy nie byłam świadoma że choruje na tarczyce to było moje drugie poronienie !!!;(

Leoś super! :) ale byłabym za imieniem Leon właśnie, nie Leonard :)

Moja przyjaciółka teraz jest w ciąży z Synkiem i będzie się nazywał Stefan :-)

A Mania dziś kończy pół roczku! Ale zleciało... ♥

Masha dużo zdrówka dla Mani :*
Niestety czas leci nieubłaganie :(
U Nas za 11 dni 10 miesięcy !! :rolleyes:
Niebawem skończy mi się macierzyński. Miałam iść szukać pracy ale nie idę. Zarejestruje się w Urzędzie Pracy i będę pobierala zasilek dla bezrobotnych.
Jeszcze karmię piersią....no i Nikos przed każdą drzemka lubi się napić mleczka. Chciałabym Go jeszcze pokarmic przez jakiś czas.
No i za bardzo nie mam Go z kim zostawić w domu. Moja mama nie ma zdrowia, teście mają 70 lat więc mają już swój wiek. A jak mam wziąć jakąś opiekunkę i jej zapłacić to wyjdzie to samo jak będę siedziała w domu na zasiłku.

Cześć dziewczyny :happy2: nie nadrobię - nie ma szans. Widziałam tylko, że angelstw wznowiła staranka - &&&&&&&&&&&&&&&& kochana. Za ok. 30 min.idę szykować kąpiel dla niuni, więc tak szybciutko.
Kaja rośnie jak na drożdżach - waży już 5 kg. Niestety nie na moim mleczku, bo z każdym dniem, w natłoku zajęć przy Kai, miałam go coraz mniej i zrezygnowałam ze ściągania :-( :(teraz walczymy z alergią pokarmową - testujemy 2 mleko i jest już poprawa, wysypka prawie zniknęła z buźki. A propos kolek, to Kaja się pręży i napina, ale w konsekwencji daje radę sama i puszcza moc bączków, więc nie ma tragedii.

No i muszę lecieć, bo mnie "woła" :-p Spróbuję jeszcze dzisiaj zajrzeć jak już odpaliłam komputer :rolleyes2: Pozdrawiam Was wszystkie gorąco :-*

podejście nr 2...
Generalnie już troszkę się nauczyłyśmy razem funkcjonować:tak:wiadomo, zdarzają się odchyły od normy, ale już radzę sobie coraz lepiej. Niunia coraz większa, uśmiecha się prześlicznie (ale jeszcze nie udało mi się uchwycić tego na zdjęciu :-p- za to dużo dziwnych, śmiesznych min), zaczyna wydawać z siebie jakieś dźwięki - pewnie niedługo zacznie gugać ;-) ;), więc staram się rozmawiać z nią coraz więcej :-D

Dziewczyny, jak Wam się udawało utrzymać stałą porę kąpania? Ja nie potrafię. Kaja je z różnymi odstępami ( co 2, 3, 4 a w nocy czasem się zdarzy nawet co 5 godzin) a to powoduje, że każdego dnia inaczej i nie mogę ustawić jednej pory kąpania :baffled:

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie dziewczyny:)
Ja już po kontroli u lekarza,lekarz powiedział że już wszystko się wygoiło,ale niestety powiedział że o kolejne dziecko mamy się starać dopiero za dwa,trzy miesiące,ale ja już bym chciała być w ciąży:frown:
Mam do was pytanie dziewczyny czy jeśli poroniłam pierwszy raz to muszę zrobić jakieś badania?
Pozdrawiam was wszystkie

OneMoreTime u mnie Michałek je kiedy chce ale mniej więcej co 2-2,5 h. Nie ma stałych godzin. Jesteśmy tylko na piersi i kąpanie mamy między 19-20. Często je np o 18:30 to wtedy kąpiel jest bliżej 20 i zawsze po kąpaniu jest cycuś i spanko.

Melduję się po wizycie:) Będzie synek na 100% :biggrin2: Waży już 300g i ma 16cm:tak: Szyjka którą tak się martwię długa 4cm i ładnie ukształtowana, ale... mam nisko łożysko, na tylnej ścianie i styka się prawie z ujściem szyjki ale jej nie zasłania. Mam nadzieję że się podniesie - będziemy sprawdzać za trzy tygodnie - trzymajcie kciuki proszę

Pozdrawiam was wszystkie!!!

reklama
OneMoreTime my na początku tez nie mieliśmy stałej pory kapieli. Bo różne były Pory karmienia i spania...Ale ogólnie kąpiel wypadala między 19:00 a 20:00. Teraz jest inaczej bo mniej spi w ciągu dnia. No i zazwyczaj sypia codziennie o tych samych godzinach więc kapiemy się o 19:00 zaraz po ostatniej drzemce.

Renia a ginekolog nie zlecił Ci żadnych badań? Mi moja gin zleciła toxo, cytomegalie i rozyczke. Ja dodatkowo od siebie zrobiłam prolaktyne i progesteron.
Jeśli nie chcesz tak długo czekać do kolejnych starań to zrób kilka podstawowych badań. Jeżeli będzie wszystko ok to nie musisz czekać.

Naala gratuluję siusiaka :D I trzymam kciuki za łożysko ;) &&&&&&&&&

Może któraś z Was mi podpowie....jak odzwyczaic Małego od cycusia?
Nikos nie chce pić mm (żadne mu nie smakuje), wczoraj podałam Mu mleko z kartonu 0,5%. To mu smakowało i wypił sporo. Ale i tak zaraz chciał cycusia. Jak Mu nie dam to jest ryk. Bez cycka nawet nie zasnie :/

Do góry