reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ostatnia edycja:
reklama
Owieczko- tule i zapalam światełka (*)(*) dla Twoich córeczek , bardzo mi przykro z powodu tego co Cie spotkało ,zostań z nami w kupie raźniej sobie z tym poradzić ,napewno znajdziesz tu zrozumienie i wparcie.

dziewczynki jak tam Święta ?Jestem spragniona fajnych Świątecznych opowieści , bo u nas nie wesoło, pokłóciliśmy sie z tatą i nas wygonił :-(w Wigilję jak pojechaliśmy z prowiantem to miał do nas pretęsje ,że moja mama mu wysłała smsa Świątecznego do tego chyba sporo wypił , i wyszła draka, pierwszego dnia Świąt pojechaliśmy znowu i nas wyżucił kazał zabierać jedzenie i spadać , oboje mieliśmy przepłakane Święta niestety, jest coraz gorzej ,ale nie poddam sie i będe jeździć choćby na chwile ,ale zajrze w końcu jeszcze babcia tam mieszka .

Kłaczku - wow to już 10tc super trzymam mocno kciuki:tak: ,wiesz co Klakierek nie wytrzymał tej zimy , ugadałam sie już z mamą ,że w Święta go przywiozę bo on siedział w te mrozy w oborze i sie zgodziła,,ale jak pojechaliśmy w Wigilję to już było za późno:-( i teraz czuje sie winna, mogłam nie czekać tylko już dawno bez pytania go zabrać mama jakoś by przeżyła tę niespodziankę ,poprzysięgłam sobie ,że jeżeli w przyszłą zimę będą małe kotki to je zabiorę jak tylko sie ochłodzi, chociaż na czas zimy, ale zabiorę.

Aniunnia, fajna stronka. Dla nas to taki erzac scanu. Zaglądamy sobie jak się zmienia tydzień, (drugi raz w sumie) i patrzymy jak nam Pasożyt rośnie.
Czarna, jesteśmy dalej niż poprzednim razem. Nie zeby euforia, ale... Plus dzisiejsza rozmowa z Rajmundem i jego pewność że tym razem nie ma bata, MUSI być dobrze. Z jednej strony oddaje otuchy, z drugiej zaczynam mieć świadomość, ze jeśli znów coś nie wyjdzie, to ten facet jest bezbronny jak dzidzia bo znów wierzy.
Kobietko, przykro mi. Maluchy na mrozie nie mają szans, a jesienne mioty i bez tego są słabsze od wiosennych. Nie bardzo rozumem postawę właścicieli kociaka - moi dziadkowie mieszkali na wsi, gdzie zwierzaki były po prostu gospodarskie, ale jak przychodziła ostra zima i duże mrozy, to nawet pies z łańcucha dostawał miejsce w sieni, o kocie nie wspomnę bo jemu się zawsze udawało nawet "na salonach" zaistnieć. Po prostu wiedzieli że zwierzę będzie cierpieć i czuli się za nie odpowiedzialni. Ale to nie Twoja wina - przecież nie mogłaś wiedzieć.

Ola czy Ty mialas w tej ciazy zakonczonej sukcesem zalozony szef na szyjce? czy byly inne przyczyny straty? ciesze sie ze Ci sie udalo.
Graffa -ja tez mialam podejrzenie slabej szyjki, ale tak naprawde lekarz powiedzial ze to nie jest taka klasyczna slaba szyjka, bo w pierwszej ciazy tez by sie rozwarla za wczesnie,ale tak sie nie stalo.Ja musialam byc indukowana w pierwszej ciazy( dziecko bylo bardzo chore) i szyjka nie otwierala sie przez dwa dni,wiec jakby byla slaba to by zawsze byla slaba. wiec tak naprawde lekarz nie wie,ale w nastepnej ciazy dla pewnosci bede miala zalozony szew tylko ze na szyjce(zaklada sie w 12-14 tygodniu). Czemu masz zalozony szef przezbrzusny? Juz jestes znowu w ciazy czy na razie sie starasz?
anastazja -HCG dobrze Ci rosnie, nie powiedzial Ci lekarz tego. Jesli HCG przyrasta dwuktrotnie w ciagu 48 godzin (a Tobie przyrosla wiecej troche niz 2 razy) to znaczy ze ciaza rozwija sie prawidlowo.Teraz powinni Ci zrobic USG nieglugo zeby sprawdzic czy jest akcja serca. Poza tym z badania HCG trudno jest okreslic wiek ciazy,bo sa bardzo duze rozpietosci. Ja bym si tym nie sugerowala.Wazne ze rosnie prawidlowo!Male jeszcze jest za male zeby macica byla powiekszona-to bedzie dopiero kolo 8 tygodnia(cos takiego mi sie wydaje ale nie wiem do konca,to najlepiej sie lekarza spytac).Jakie masz cykle-bo jesli dlugie to moze byc tak ze ciaza jest mlodsza niz wynika z OM.Poza tym, usg zawsze ma 7 dni bledu(wiec jak podaje np ze ciaza ma 7 tygodni, to tak naprawde moze byc 6 lub 8.dlatego czesto wiek ciazy mierzy sie z OM,chyba ze sa np 2 tygodnie rozbieznosci miedzy usg a OM wtedy bierze sie wiek ciazy z usg. jesli bedzie serce na usg w takim czasie jak pojdziesz, to wszystko jest OK. ale jeszcze raz powtarzam-HCG super rosnie-to bardzo dobry znak!
aniii- pewnie Ci podali antybiotyk profilaktycznie. jesli odeszly Ci wody zawsze podaja antybiotyk,bo jesli nie ma jeszcze infekcji to da sie jeszcze uratowac czasem,ale jak jest to juz nic sie nie da zrobic.Mnie tez wody odeszly,lekarz mi powiedzial ze w takiej sytuacji juz nic sie nie da zrobic.scenariusz niestety jest zawsze taki sam-porod.bardzo zadko da sie cos zaradzic.zobacz jak Ci wyszly inne badania. Mialas jakies bole wczesniej,zanim poszly Ci wody?bo jesli tak to znaczy ze przyczyna bylo zakazenie,ale jesli nie to prawdopodobnie slaba szyjka macicy(tak jak u mnie,ja nie mialam zadnych boli ani nic,po prostu odeszly mi wody a potem porod).jesli jest podejrzenie slabej szyjki macicy,upieraj sie zeby Ci zalozyli szef przy nastepniej ciazy,zeby juz nie doszlo do tragedii.musza Ci zalozyc miedzy 12-14 tyg ciazy.
Do wszystkich dziewczyn-jesli cos was niepokoi, nawet cos co mozecie myslec ze jakas dzdura-dzwoncie do lekarza,oni sa po to zeby pomoc i czasem cos co sie wydaje byc glupota moze byc jakims znakiem ze cos sie zle dzieje.zawsze warto sie upewnic ze wszystko jest w porzadku.trzeba lekarzom siedziec na karku jak sie da,bo po to sa!
Sorry ze wiele pisze tutaj i moze sie troche wymadrzam,ale wiele sie o tym wszystkim naczytalam,bardzo duzo grzebalam w literaturze,naukowej nie naukowej.moglabym chyba doktorat na ten temat napisac hehe

Oj, owieczka... Spróbuj tu siąść na kark lekarzowi. Mają swoje logiczne wyjaśnienia swoich, zupełnie odmiennych niż w Polsce procedur i nie przeskoczysz. I tak mi się śmiać chce że będę mieć dodatkowy scan i konsultację lekarską, z powodów na które w Polsce nikt by nie zwrócił uwagi, a to co w kraju byłoby powodem uznania mojej ciąży za zagrożoną tutaj w ogóle się nie liczy.

Kłaczku - ogólnie to on siedział sobie zawsze koło pieca ,ale wiesz moja teściowa robiła porządki i żeby nigdzie sie sierść nie pokazała to koty wyganiali , teściu skwitował to tekstem "chory był i tyle" i do nikogo nie dociera ,że to żywe stworzenie gdyby to odemnie zależało to bym mu położyła koło pieca jakąś szmate suchą i dała mleczko chociaż żeby siły odzyskał bo sam teść mówił ,że jakiś taki osowiały jest (a jak ma nie być osowiały jak siedział na mrozie w oborze?!) piec jest w osobnym pomieszczeniu i jest tam i tak brudno.Tam tylko pies ma prawo siedzieć w sieni ,ale ten mały ,a duży cały czas przy łańcuchu w budzie siedzi czy zima czy lato.

Owieczko - wcale sie nie wymądrzasz to normalne ,że dzielimy sie radami bo są potrzebne tutaj pisz śmiało.
Robiłaś może jakieś badania?może nie doczytałam.

reklama
owieczka81
anastazja -HCG dobrze Ci rosnie, nie powiedzial Ci lekarz tego. Jesli HCG przyrasta dwuktrotnie w ciagu 48 godzin (a Tobie przyrosla wiecej troche niz 2 razy) to znaczy ze ciaza rozwija sie prawidlowo.

Lekarz jeszcze nie widział wyników:-)Właśnie martwię się tym przyrostem, bo pierwsze badania miałam w czwartek a drugie 4 dni później, powinno chyba trochę więcej być:-(No nic , nie będę się zadręczać - muszę myśleć pozytywnie.Mam cykle długie 30-32 dni, nawet wiem kiedy doszło do zapłodnienia więc by się zgadzał ten 4 tydzień.

isza
- widziałam że dieta od stycznia?może nie będzie potrzebna:-Dkiedy zaczynacie staranka?
kobietka - jak zdrówko? godzina zero coraz bliżej patrząc na suwaczek, ale chyba już trochę działacie?

Do góry