reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć babeczki!

Nie odzywałam się dwa dni i ciężko Was nadrobić!
W sobotę odwiozłam mojego pierworodnego na autobus do Bułgarii, a wczoraj byliśmy pod Krakowem na grillu. Miejsce okazało się nieciekawe ale towarzystwo było ok, tak, że ogólnie było sympatycznie.
Co do staranek, to idą pełną parą , chociaż pozajączkowały mi się obliczenia i owu będzie prawdopodobnie jutro albo w środę, to i tak używamy ile wlezie:-D, bo młodzieży nie ma w domu, więc pełen luz blues.

Widzę, że tutaj jakieś podejrzenia o następne fasolki są na forum! Jankesowa trzymam kciuki!
No i w dalszym ciągu trzymam kciuki za Karolcię:tak:

Kłaczek - współczuję, że przyszła wredota @. Ja myślę, że u nas też nie będzie to takie hop! Na razie cieszymy się sobą, bo mamy wolną chatę i co ma być, to będzie:-D Ja będę się kręcić niespokojnie w okolicach 23 lipca ale coś mi się wierzyć nie chce, żeby się udało za pierwszym strzałem:dry:

Agamati - myślę, że Twój M kiedyś zmieni zdanie:tak: Trzymam kciuki!

A ja jutro wybiorę się na badanka tarczycowe, bo już chlamydię, ureoplasmę, mykoplasmę i wirusa opryszczki wykluczyłam i zostało jedynie to. No i mamy oczywiście to zakichane leniwe wojsko!

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie! Buźka

reklama
Hej kobietki.

Ja dziś miałam kontrole w ZUS-ie, papierka nie dostałam, więc chyba mi nie cofną zasiłku.

karolcia - wiesz, mnie też tak czasem zakuje, ale nie aż tak bardzo że muszę głębokie oddechy wykonywać. Więc może jednak fasolka:)

ilonka26 - ogólnie to czuję się średnio przez te mdłości, teraz jeszcze czasem wymioty. Ale jak już pisałam zniosę wszystko:) Zauważyłam że mojej dzidzi arbuz nie podchodzi, bo jak zjem to zaraz w kibelku ląduje...A ja tak uwielbiam arbuzy:)

agamati - to użyj jakiegoś sposobu i znienacka go zaskocz:)

zjola - działajcie, działajcie:)

Asiu - jak po weselichu????

Pozdrawiam każdą z osobna:)I miłego dzionka życzę!

No na to wygląda że 2:-) tylko to bylby dopiero 4-ty tydzien 5ty dzien z tego co licze wiec za wczesnie na wizyte u ginka bo nic mi pewnie nie bedzie w stanie jeszcze na 100% powiedziec wiec musze troche poczekac z potwierdzeniem, ale druga kreseczka wyrazna wiec przynajmniej tu watpliwosci nie mam :)
Zastanawiam sie tylko czy dobrze licze bo ja mam cykle 35dn wiec z pierwszego dnia ostatniej miesiaczki mi wypada ze to juz 5ydzien 5 dzien, ale tak sie chyba liczy jak ma sie cykle 28dniowe i owulka jest mniej wiecej 14dc a u mnie byla 21dc wiec tydzien pozniej i wydaje mi sie ze moja fasolka bedzie o tydzien mlodsza niz wskazuje OM, ale nie wiem...

Wiolka to szybko Cię ZUS kontrolował.

Katkaa na początku tak się wszystkie ciąże liczy od @, dopiero po usg potem lekarz oblicza wiek dokładniejszy. Moja też jest niby młodsza niż wg @, ale na razie nie zmieniam suwaczka, zobaczę po jutrzejszym usg.

Zjola ważne żeby było przyjemnie, bo to liczenie dni płodnych to tylko w stresy wpędza i starania dłużej trwają.

Dziewczyny z góry przepraszam, że odpisałam tak pokrótce każdej, ale nadrobiłam wszystko i wszystko pamiętam :-p
Kłaczek – wiem, że ćwiczyłaś odstawienie motora i wiem, że dałaś radę i następnym razem też dasz :tak:
Ewelina28 – już jakiś czas zerkam na te słowa w Twoim podpisie i za każdym razem łezka w oku mi się kręci. :-( Ciacho super.

Agnieszka0240 – trzymaj się kochana, mam nadzieję, że Babcia nie cierpi :-(

Ilonka26 – nic na siłę, ciało może jest gotowe, ale głowa też musi, my potrzebowaliśmy roku na podjęcie decyzji, każdy ma swój odpowiedni czas :tak:
Kaira24 – kochana jak tam Ci pierogi wyszły? Ja się zabieram za nie już długi czas i jakoś nie mogę, a przecież żadnej filozofii przy tym nie ma ;-) Odpoczywaj. Tak się cieszę kochana, że dane Ci było usłyszeć serduszko, teraz już co wizytę będziesz je słyszeć, a potem będziesz przystawiać uszko do piersi Marudy i ono nadal będzie bić.

Aniunnia – każda z nas czerpie tutaj tyle nadziei z pozostałych dziewczyn ile potrzebuje by przetrwać :tak:

Lila001 – zrób sobie tylko dobrą listę jakie to badania chcesz zrobić i przede wszystkim warto zrobić ;-) Psina super :-)

Zjola – a co wcale sobie seksu nie mam zamiaru żałować, bo ciąża donoszona, choć jakoś nam nie spieszno by Mała wyszła super wcześniej, niech sobie posiedzi jeszcze, a Rodzice remont skończą :-p

Wiolka_1982 – kurcze od Twojej wieści na forum, miesiąc uciekł, ach pięknie niech uciekają kolejne :-)

Kobietka22 – Ty to masz przeboje z tym swoim organizmem, ach :dry:

Czarna76 – oby Dziewczynki dobrze się bawiły, a Tatuś niech żałuje, że nie spędza z nimi czasu. No mój Skarb już niedługo, nie mogę się doczekać, coraz mniej strachu a coraz więcej radości i podniecenia :tak:

Lina82 – oborę można spalić jak cielaczki będą się paść na łące. Ale się ubawiłam tą anegdotką :-D:-D:-D

EdyśG – ale mi się ten Twój suwaczek podoba jak tak mknie do przodu, mówiłam już? I normalnie cierpnę jak słyszę jak do pracy latasz :blink:

Ewcia3004 – oj oj nadchodzi wielki dzień, ale zleciało ;-)

Agamati1 – cieszę się, że jesteś zadowolona z lekarza, to już połowa sukcesu :tak:

Karolcia81 – spokojnie kochana, GosiaLew odpuściła i zobacz ma Dzidzię pod serduchem, Ty też będziesz mieć, życze Ci tego Małego Cudu jak najszybciej :tak:

Katkaa – no miło ponownie widzieć Twojego nicka, super że wróciłaś i trzymam kciuki ;-)

Monia187 – to wszystko zależy od Ciebie, każda z nas jest indywidualna, każda potrzebuje swojego czasu, jeśli jesteś gotowa spróbuj, jeśli nie poczekaj, może warto jakieś badania zrobić? :-(

Aga2323 – no to prawie zielone światełko macie, super :tak:

Kasiuleczka – trudne daty, każda z nas je ma, mogłybyśmy nimi kalendarz cały wypełnić, ale są też te szczęśliwe i oby tych pojawiało się w naszym życiu jak najwięcej, nie zapominając o tych smutnych :-(

Jankesowa – trzymam kciuki bardzo mocno :tak:

Julitka80 – a powiedz mi Ty leżysz czy urzędujesz? :dry:

Maruszka9 – ale obiecujesz, że będziesz częściej tak? :sorry2:

Dziewczyny trochę czasu mi zajęło napisanie tego co wyżej, co u mnie napisze za chwil parę, najpierw ide sobie zrobić coś bardzo zimnego do picia.

katkaa NO TO NAJMOCNIEJ GRATULUJE!!! i życzę książkowej ciąży :-)
Super wiadomość!

Co do liczenia to na początku zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej @ i to jest termin wg om...a później na usg lekarz określa termin wg usg.
U mnie ze względu na późną owulację ciąża była na początku o tydzień młodsza niż wskazywał termin wg om...ale teraz Szymon pięknie rośnie i już dogoniliśmy pierwszy termin :-)

Jeszcze raz gratuluję! Bardzo się cieszę!

Ostatnia edycja:
Wiolka - oj działamy, działamy! A co sobie będziemy żałować!?

Katkaa - dwie krechy! Zazdraszczam! Trzymam kciuki za udaną ciążę!

GosiaLew - dokładnie tak. Liczenie idzie w kąt, chociaż ja i tak będę wiedziała, że mam owulkę, bo mnie zawsze w boku kłuje. Nie chcę się tylko zbytnio nastawiać na sukces, bo to na ogół przeszkadza. Teraz wymyśliliśmy sobie inny cel - kupno motocykla i zbieramy kasę na to przedsięwzięcie. Tak sobie myślę, że jak będziemy chcieli gdzieś pojechać, to dzidziuś pokrzyżuje nam plany:tak:. Tak to zwykle bywa!

Lilijanko - dobrze, ze jesteś. Brakowało mi Ciebie. Przy remoncie, pewnie z czasem krucho? No rozpakujesz się już niedługo, a seks podobno może to przyspieszyć, tak że lepiej za bardzo nie szalejcie, bo możecie nie zdążyć z remontem! Co do porodu, to nie martw się. Emocje są na ogół pozytywne! Zobaczysz, jak zobaczysz swoją córcię, to zapomnisz o bólu i wszelkich niewygodach!

Mysza - dobrze, że Szymonek rośnie jak na drożdżach! Pozdrowionka

Witam zrobilam test tylko nie z porannego moczu. mam 28 dniowe cykle a dzis 31dc i @ brak ciagniecie w dole brzucha jakies.... zrobilam przed chwila test i co 1 kreska patrze w ulkotke pisze ze 5 min czekac na wynik no to czekam i czekam i co jest cien kreski... jak patrze na test to widze 2 kreche slaba ale widze:szok: zastanawiam sie czy oszlalam i sama sobie ja oczami dorysowuje?? ale nic poczekam na meza i on osadzi co ze mna nie tak....
juz was nadrabiam....

katkaa gratuluję ci

zjola super ze staranka pelna para ida a jak , nie ma co sobie żałować
Lilijanna mnie tez zrob cos do picia bo mnie suszy ze hoho

mysza swietnie ze rosnie.... zobaczysz jaki chlop z niego bedzie

Ostatnia edycja:
reklama
Witam zrobilam test tylko nie z porannego moczu. mam 28 dniowe cykle a dzis 31dc i @ brak ciagniecie w dole brzucha jakies.... zrobilam przed chwila test i co 1 kreska patrze w ulkotke pisze ze 5 min czekac na wynik no to czekam i czekam i co jest cien kreski... jak patrze na test to widze 2 kreche slaba ale widze:szok: zastanawiam sie czy oszlalam i sama sobie ja oczami dorysowuje?? ale nic poczekam na meza i on osadzi co ze mna nie tak....
juz was nadrabiam....

Jak jest cienka blada to na pewno jest fasolka, gratuluję!!!

Do góry