reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć babeczki!

Nie odzywałam się dwa dni i ciężko Was nadrobić!
W sobotę odwiozłam mojego pierworodnego na autobus do Bułgarii, a wczoraj byliśmy pod Krakowem na grillu. Miejsce okazało się nieciekawe ale towarzystwo było ok, tak, że ogólnie było sympatycznie.
Co do staranek, to idą pełną parą , chociaż pozajączkowały mi się obliczenia i owu będzie prawdopodobnie jutro albo w środę, to i tak używamy ile wlezie:-D, bo młodzieży nie ma w domu, więc pełen luz blues.

Widzę, że tutaj jakieś podejrzenia o następne fasolki są na forum! Jankesowa trzymam kciuki!
No i w dalszym ciągu trzymam kciuki za Karolcię:tak:

Kłaczek - współczuję, że przyszła wredota @. Ja myślę, że u nas też nie będzie to takie hop! Na razie cieszymy się sobą, bo mamy wolną chatę i co ma być, to będzie:-D Ja będę się kręcić niespokojnie w okolicach 23 lipca ale coś mi się wierzyć nie chce, żeby się udało za pierwszym strzałem:dry:

Agamati - myślę, że Twój M kiedyś zmieni zdanie:tak: Trzymam kciuki!

A ja jutro wybiorę się na badanka tarczycowe, bo już chlamydię, ureoplasmę, mykoplasmę i wirusa opryszczki wykluczyłam i zostało jedynie to. No i mamy oczywiście to zakichane leniwe wojsko!

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie! Buźka

reklama
Hej kobietki.

Ja dziś miałam kontrole w ZUS-ie, papierka nie dostałam, więc chyba mi nie cofną zasiłku.

karolcia - wiesz, mnie też tak czasem zakuje, ale nie aż tak bardzo że muszę głębokie oddechy wykonywać. Więc może jednak fasolka:)

ilonka26 - ogólnie to czuję się średnio przez te mdłości, teraz jeszcze czasem wymioty. Ale jak już pisałam zniosę wszystko:) Zauważyłam że mojej dzidzi arbuz nie podchodzi, bo jak zjem to zaraz w kibelku ląduje...A ja tak uwielbiam arbuzy:)

agamati - to użyj jakiegoś sposobu i znienacka go zaskocz:)

zjola - działajcie, działajcie:)

Asiu - jak po weselichu????

Pozdrawiam każdą z osobna:)I miłego dzionka życzę!

No na to wygląda że 2:-) tylko to bylby dopiero 4-ty tydzien 5ty dzien z tego co licze wiec za wczesnie na wizyte u ginka bo nic mi pewnie nie bedzie w stanie jeszcze na 100% powiedziec wiec musze troche poczekac z potwierdzeniem, ale druga kreseczka wyrazna wiec przynajmniej tu watpliwosci nie mam :)
Zastanawiam sie tylko czy dobrze licze bo ja mam cykle 35dn wiec z pierwszego dnia ostatniej miesiaczki mi wypada ze to juz 5ydzien 5 dzien, ale tak sie chyba liczy jak ma sie cykle 28dniowe i owulka jest mniej wiecej 14dc a u mnie byla 21dc wiec tydzien pozniej i wydaje mi sie ze moja fasolka bedzie o tydzien mlodsza niz wskazuje OM, ale nie wiem...

Wiolka to szybko Cię ZUS kontrolował.

Katkaa na początku tak się wszystkie ciąże liczy od @, dopiero po usg potem lekarz oblicza wiek dokładniejszy. Moja też jest niby młodsza niż wg @, ale na razie nie zmieniam suwaczka, zobaczę po jutrzejszym usg.

Zjola ważne żeby było przyjemnie, bo to liczenie dni płodnych to tylko w stresy wpędza i starania dłużej trwają.

Dziewczyny z góry przepraszam, że odpisałam tak pokrótce każdej, ale nadrobiłam wszystko i wszystko pamiętam :-p
Kłaczek – wiem, że ćwiczyłaś odstawienie motora i wiem, że dałaś radę i następnym razem też dasz :tak:
Ewelina28 – już jakiś czas zerkam na te słowa w Twoim podpisie i za każdym razem łezka w oku mi się kręci. :-( Ciacho super.

Agnieszka0240 – trzymaj się kochana, mam nadzieję, że Babcia nie cierpi :-(

Ilonka26 – nic na siłę, ciało może jest gotowe, ale głowa też musi, my potrzebowaliśmy roku na podjęcie decyzji, każdy ma swój odpowiedni czas :tak:
Kaira24 – kochana jak tam Ci pierogi wyszły? Ja się zabieram za nie już długi czas i jakoś nie mogę, a przecież żadnej filozofii przy tym nie ma ;-) Odpoczywaj. Tak się cieszę kochana, że dane Ci było usłyszeć serduszko, teraz już co wizytę będziesz je słyszeć, a potem będziesz przystawiać uszko do piersi Marudy i ono nadal będzie bić.

Aniunnia – każda z nas czerpie tutaj tyle nadziei z pozostałych dziewczyn ile potrzebuje by przetrwać :tak:

Lila001 – zrób sobie tylko dobrą listę jakie to badania chcesz zrobić i przede wszystkim warto zrobić ;-) Psina super :-)

Zjola – a co wcale sobie seksu nie mam zamiaru żałować, bo ciąża donoszona, choć jakoś nam nie spieszno by Mała wyszła super wcześniej, niech sobie posiedzi jeszcze, a Rodzice remont skończą :-p

Wiolka_1982 – kurcze od Twojej wieści na forum, miesiąc uciekł, ach pięknie niech uciekają kolejne :-)

Kobietka22 – Ty to masz przeboje z tym swoim organizmem, ach :dry:

Czarna76 – oby Dziewczynki dobrze się bawiły, a Tatuś niech żałuje, że nie spędza z nimi czasu. No mój Skarb już niedługo, nie mogę się doczekać, coraz mniej strachu a coraz więcej radości i podniecenia :tak:

Lina82 – oborę można spalić jak cielaczki będą się paść na łące. Ale się ubawiłam tą anegdotką :-D:-D:-D

EdyśG – ale mi się ten Twój suwaczek podoba jak tak mknie do przodu, mówiłam już? I normalnie cierpnę jak słyszę jak do pracy latasz :blink:

Ewcia3004 – oj oj nadchodzi wielki dzień, ale zleciało ;-)

Agamati1 – cieszę się, że jesteś zadowolona z lekarza, to już połowa sukcesu :tak:

Karolcia81 – spokojnie kochana, GosiaLew odpuściła i zobacz ma Dzidzię pod serduchem, Ty też będziesz mieć, życze Ci tego Małego Cudu jak najszybciej :tak:

Katkaa – no miło ponownie widzieć Twojego nicka, super że wróciłaś i trzymam kciuki ;-)

Monia187 – to wszystko zależy od Ciebie, każda z nas jest indywidualna, każda potrzebuje swojego czasu, jeśli jesteś gotowa spróbuj, jeśli nie poczekaj, może warto jakieś badania zrobić? :-(

Aga2323 – no to prawie zielone światełko macie, super :tak:

Kasiuleczka – trudne daty, każda z nas je ma, mogłybyśmy nimi kalendarz cały wypełnić, ale są też te szczęśliwe i oby tych pojawiało się w naszym życiu jak najwięcej, nie zapominając o tych smutnych :-(

Jankesowa – trzymam kciuki bardzo mocno :tak:

Julitka80 – a powiedz mi Ty leżysz czy urzędujesz? :dry:

Maruszka9 – ale obiecujesz, że będziesz częściej tak? :sorry2:

Dziewczyny trochę czasu mi zajęło napisanie tego co wyżej, co u mnie napisze za chwil parę, najpierw ide sobie zrobić coś bardzo zimnego do picia.

katkaa NO TO NAJMOCNIEJ GRATULUJE!!! i życzę książkowej ciąży :-)
Super wiadomość!

Co do liczenia to na początku zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej @ i to jest termin wg om...a później na usg lekarz określa termin wg usg.
U mnie ze względu na późną owulację ciąża była na początku o tydzień młodsza niż wskazywał termin wg om...ale teraz Szymon pięknie rośnie i już dogoniliśmy pierwszy termin :-)

Jeszcze raz gratuluję! Bardzo się cieszę!

Ostatnia edycja:
Wiolka - oj działamy, działamy! A co sobie będziemy żałować!?

Katkaa - dwie krechy! Zazdraszczam! Trzymam kciuki za udaną ciążę!

GosiaLew - dokładnie tak. Liczenie idzie w kąt, chociaż ja i tak będę wiedziała, że mam owulkę, bo mnie zawsze w boku kłuje. Nie chcę się tylko zbytnio nastawiać na sukces, bo to na ogół przeszkadza. Teraz wymyśliliśmy sobie inny cel - kupno motocykla i zbieramy kasę na to przedsięwzięcie. Tak sobie myślę, że jak będziemy chcieli gdzieś pojechać, to dzidziuś pokrzyżuje nam plany:tak:. Tak to zwykle bywa!

Lilijanko - dobrze, ze jesteś. Brakowało mi Ciebie. Przy remoncie, pewnie z czasem krucho? No rozpakujesz się już niedługo, a seks podobno może to przyspieszyć, tak że lepiej za bardzo nie szalejcie, bo możecie nie zdążyć z remontem! Co do porodu, to nie martw się. Emocje są na ogół pozytywne! Zobaczysz, jak zobaczysz swoją córcię, to zapomnisz o bólu i wszelkich niewygodach!

Mysza - dobrze, że Szymonek rośnie jak na drożdżach! Pozdrowionka

Witam zrobilam test tylko nie z porannego moczu. mam 28 dniowe cykle a dzis 31dc i @ brak ciagniecie w dole brzucha jakies.... zrobilam przed chwila test i co 1 kreska patrze w ulkotke pisze ze 5 min czekac na wynik no to czekam i czekam i co jest cien kreski... jak patrze na test to widze 2 kreche slaba ale widze:szok: zastanawiam sie czy oszlalam i sama sobie ja oczami dorysowuje?? ale nic poczekam na meza i on osadzi co ze mna nie tak....
juz was nadrabiam....

katkaa gratuluję ci

zjola super ze staranka pelna para ida a jak , nie ma co sobie żałować
Lilijanna mnie tez zrob cos do picia bo mnie suszy ze hoho

mysza swietnie ze rosnie.... zobaczysz jaki chlop z niego bedzie

Ostatnia edycja:
reklama
Witam zrobilam test tylko nie z porannego moczu. mam 28 dniowe cykle a dzis 31dc i @ brak ciagniecie w dole brzucha jakies.... zrobilam przed chwila test i co 1 kreska patrze w ulkotke pisze ze 5 min czekac na wynik no to czekam i czekam i co jest cien kreski... jak patrze na test to widze 2 kreche slaba ale widze:szok: zastanawiam sie czy oszlalam i sama sobie ja oczami dorysowuje?? ale nic poczekam na meza i on osadzi co ze mna nie tak....
juz was nadrabiam....

Jak jest cienka blada to na pewno jest fasolka, gratuluję!!!

Do góry