reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się i ja
Ostatnio nie piszę, bo u mnie nic się nie dzieje, pracuję sobie, dni lecą, staranka trwają (akurat mam okres płodny).
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

reklama
Witajcie Kochane!!!
Karolcia dziękuję za przekazanie wiadomości.
Wzieliśmy tutaj jednak komputer więc wpadłam na chwileczkę korzystając z odpoczynku pomiedzy spacerkami...

Tak jak karolcia napisała u mnie wszystko super widziałam wczoraj moją Kruszynkę i słyszałam jej bijace serduszko
Dzidzia mierzy całę 4mm ginek powiedział że ciąża rozwija się wzorowo.
Odebrałam wyniki badań i również są bardzo dobre, więc dalej nie znamy przyczyny wcześniejszej straty.
I jestem taka szczęśliwa bo mam moje małe serduszko nagrane na CD i mogłabym w nieskończoność oglądać.

Dziękuję Wam wszystkim za &&& i miłe słowa!

Kochane napisze Wam jeszcze jakie miałam badania robione, bo kiedyś pytałyście a ja oczywiście nie wiedziałam. Mam teraz część wyników więc napiszę. Piszę tak jak jest to napisane na wyniku żeby czegoś nie przekręcić
P/c przeciw kardiolipinie IgG
P/c przeciw kardiolipinie IgM i te badania wykluczyły zespół antyfosfolipiodowy więc nie będą konieczne zastrzyki których tak się brałam
AntytrombinaIII, TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG
Cytomegalowirus (CMV) przeciwciała IgG i tutaj wyszło że kiedyś chorowałam, ale ginek powiedział ze to było na pewno jeszcze przed ciążą i nie miało żednego wpływu na stratę
Cytomegalowirus (CMV) przeciwciała IgM ujemny

I to by było na tyle...
Następną wizytę mam za 3 tygodnie...i na tą wizytę mam jeszcze zrobić :
HBS, HCV, HIV, WR -> te chyba potrzebne będą do szpitala i powiedział żeby zrobić od razu
i jeszcze Ogólne moczu, Białko w surowicy krwi, glukoza na czczo, Morfologia i K -> ale nie wiem co to oznacza ?!?

No i już po wszystkim :-(. Beta podwyższona 38,60. Dzwoniłam do mojego gina. Kazał mi przyjść w przyszłym tygodniu. Powiedział, że trzeba zastosować tabletki antykoncepcyjne, a potem monitorować poziom hormonów. Z tego co się orientuję, to mogę się pożegnać ze staraniami o ciążę przez najbliższy rok! Zaśniad się potwierdził. Niech to szlag trafi! Jestem załamana. W tym roku w listopadzie skończę 40 lat. Chyba już mogę się pożegnać z marzeniami o dziecku.
Cały mój optymizm diabli wzięli!

No i już po wszystkim :-(. Beta podwyższona 38,60. Dzwoniłam do mojego gina. Kazał mi przyjść w przyszłym tygodniu. Powiedział, że trzeba zastosować tabletki antykoncepcyjne, a potem monitorować poziom hormonów. Z tego co się orientuję, to mogę się pożegnać ze staraniami o ciążę przez najbliższy rok! Zaśniad się potwierdził. Niech to szlag trafi! Jestem załamana. W tym roku w listopadzie skończę 40 lat. Chyba już mogę się pożegnać z marzeniami o dziecku.
Cały mój optymizm diabli wzięli!

Wiesz, ja tez miałam podejrzenie zaśniadu...i zbadali mi bete jeszcze przed zabiegiem...nie pamiętam ile wynosiła, ale napewno ponad 100 (musiałabym sprawdzic na wynikach a mam je w domu)....i powiedzieli, że przy zaśniadzie była by ok 2.000!!!!! Może u Ciebie ta beta to jeszcze pozostałości po ciąży, jeszcze nie doszły do siebie hormonki. Dziwi mnie dlaczego nie pobrali Ci materiału do badania h-p...to podstawa - zwłaszcza przy podejrzeniu zaśniadu..mnie właśnie to badanie wykluczyło zaśniad....choć na wypisie ze szpitala mam wyrażnie napisane : podejrzenie zaśniadu groniastego! Ale jeszcze w szpitalu jak nie znali wyników mi pani dr. tułmaczyła, że zaśniad to nie wyrok, że pół roku starać się nie zajść...i byc pod kontrolą dobrego gina....
Może byś poszła do jeszcze jednego lekarza...zamin się poddasz....może on da Ci więcej nadziei....mnie pomimo tego podjrzenia (na szczęście tylko podejrzenia) bardzo podnosili w szpitalu na duchu....że ten cały zaśniad to ni strasznego....a już na pewno nie mówili o roku bez staranek!!!
Trzymaj się dzielnie...i nie daj sobie nic wmówić bez dodatkowych konsultacji!

http://forum.gazeta.pl/forum/w,11916,19346732,,Zasniad_groniasty.html?v=2

Mysza - fajnie, że jesteś....jeszcze raz gratuluje serduszka pod serduszkiem!!!!!

Ostatnia edycja:
W tym cały problem, że zrobili badanie histopatologiczne i w nim właśnie był podejrzenie o zaśniad. następstwem było zbadanie poziomy hcg. Na pewno będę mądrzejsza we wtorek, kiedy pójdę na wizytę i o wszystko się wypytam. Na razie przez telefon gin mi powiedział, że musi mi przepisać antykoncepcję i tyle wiem. Jak by co skonsultuję się jeszcze z kim innym.
Pozdrawiam

LucyF co u Ciebie?

GosiaLew -aaaa to nie dziwię się że nie masz czasu na bb:-D tak trzymać -jak staranka to staranka;-) a -dobra rada cioci Agaty -przerwy między przytulankami muszą być kilkugodzinne bo inaczej plemniki nie nadążają się produkować:-) ale warto ten międzyczas wykorzystać np na jedzenie i sen:-D;-)

Mysza84 no to wspaniale:-D to teraz masz zadanie -śpiewać, opowiadać bajki, wierszyki;-) żeby dzidziuś mądry był:tak:

Zjola ej ej ej spokojnie!!! bez paniki i histerii proszę!!
po pierwsze nie da się monitorować poziomu hormonów biorąc tabletki anty (no chyba ze chodzi tylko o hcg)
po drugie hcg 38 to nie jest dużo -ważne ze spada - a po stracie hcg może utrzymać się na wyższym poziomie przez dosyć długi czas
po trzecie -nie jest napisane ze starać się można po roku -a po całkowitym spadku hcg -a to może potrwać miesiąc/dwa/trzy -a nie musi to być rok
po czwarte -wcale nie musisz się zgodzić na tabletki anty -dla mnie to jest porażka z założenia bo robi się jeszcze większy bałagan w organizmie...
po piąte zazwyczaj zaśniad uaktywnia się w późnej ciąży

Karolcia masz rację!!! nie ma co wierzyć jednemu lekarzowi który z góry powie -czekać rok brać tabsy. Na łatwiznę chcą iść konowały i mieć z bani:wściekła/y:

Dlaczego Ci lekarze tak mnie wkurzają???!!!

zjolu trzymam kciuki za Twoje zdrowie. Skonsultuj się z innymi lekarzami... powodzenia && :-( ja znowu zdołowany dzień mam, tak na zmianę... ;-(

reklama
Witam w ten śliczny dzień :)

Kasiu tak bardzo się cieszę, że u Was lepiej:-D:-D:-D:-D:-D
Jesteś silną Kobietką i Karolek ma na pewno to po Tobie:tak::tak:

Mysza gratuluję

Agatko, Karolciu
jeszcze chwila i będziecie tuliły swoje córcie w ramionach- jAK TEN CZAS LECI:-):-)

A u mnie- pomału zaczynam się szykować do staranek o drugiego Malucha. Wczoraj robiłam 2 badanka- mają być za tydzień, wizyta u lekarza i jak pozwoli no to zaczynamy. A zaraz po odejściu Maciusia twierdziłam, że przynajmniej dwa lata, ale tak bardzo chcę mieć Dziecko tu na ziemi i przytulić Je w ramiona...
Tak bardzo boli, że Maciusia nie mogłam przytulić:-( i to jak widzę na spacerach kobiety z dziećmi i zaraz nachodzi myśl- ja także bym tak spacerowała:-:)-(
Wiecie- widziałam w tym tygodniu tę dziewczynę co urodziła w 22 tc spacerującą z wózkiem (wolała, aby Mała umarła) - to już w ogóle mnie dobiło. W życiu tak się nie czułam, nawet nie potrafię znaleźć słów, aby napisać co poczułam...
dobra już nie marudzę

Do góry