reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysza dzieki za pamięć:)a co do nie opuszczania was w takim razie w czwartek na pewno zajrzę żeby zobaczyc Twoja dzidzie wiekszą już:)bo poprzsednei zdj widzialam.

a jak tam bardziej zaawansowane ciężaróweczki? :)

dziewczyny a gdzie w wawie mozna pójść i zrobić ureaplasme? bo widze ze rozmawiacie o tym,mi gin nieby mowila ze nie ma co robic.ale ja tez eiwalam zapalenia pecherza nawracające i przedwczesny poród tez pod to odrazu podciągnęłam ,ale gin mowila ,ze to na pewno nie to.wiec odpuscilam.

reklama
Mysza dzieki za pamięć:)a co do nie opuszczania was w takim razie w czwartek na pewno zajrzę żeby zobaczyc Twoja dzidzie wiekszą już:)bo poprzsednei zdj widzialam.
a jak tam bardziej zaawansowane ciężaróweczki? :)
dziewczyny a gdzie w wawie mozna pójść i zrobić ureaplasme? bo widze ze rozmawiacie o tym,mi gin nieby mowila ze nie ma co robic.ale ja tez eiwalam zapalenia pecherza nawracające i przedwczesny poród tez pod to odrazu podciągnęłam ,ale gin mowila ,ze to na pewno nie to.wiec odpuscilam.

U mojego ginka chyba robią...a raczej na pewno.
To jest pod Warszawą w komorowie. Tutaj możesz sprawdzić a najlepiej to zadzwonić, bo może nie wszystko jest wypisane Prywatna Praktyka Lekarska dr Rogiewicza

zaraz obczaje tego gina.ale jeszcze mam pomysł by iść do takiego jednego co mi polecała mama jednego z moich uczniów.chyba wezmę namiar i spróbuję.drogi ale dobry podobno.Moja gin zaganiana, na konsultacje do kogoś innego może warto pójść i przy okazji tą ureaplsme zrobić.zobaczymy,no nic uciekam.
miłego dnia wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
zaraz obczaje tego gina.ale jeszcze mam pomysł by iść do takiego jednego co mi polecała mama jednego z moich uczniów.chyba wezmę namiar i spróbuję.drogi ale dobry podobno.Moja gin zaganiana, na konsultacje do kogoś innego może warto pójść i przy okazji tą ureaplsme zrobić.zobaczymy,no nic uciekam.
miłego dnia wszystkim życzę!

No tego mojego to ja mogę polecić...jest świetny! Też trochę drogi ale do przeżycia. Ma świetny sprzęt, nie kończy wizyty dopóki wszystkiego się nie dowiesz (nie umawia kolejnej pacjentki co 5minut) i umie wszystko fajnie wytłumaczyć. Do tego jest zapobiegliwy i woli dmuchać na zimne, ale też nie z przesadą. Na miejscu jest też laboratorium to można wszystkie badania wykonać. I obsługa na miejscu też super.

Hej dziewczyny.
Dziś zadzwoniłam do gina i zrobi mi urogin, zobaczymy. Zrobiłam też badanie moczu i mam zapalenie.
A co do inseminacji to mam mętlik w głowie. Zapłaciłam dużo za zastrzyki, więc moze zrobię. Moze faktycznie mam słabe pęcherzyki. Mam bardzo nieregularne, długie cykle, problem z progesteronem, a więc i z owulacją. Raz spróbuję i zobaczymy. Jak nie wyjdzie, odpuszczam sobie na jakiś czas. Anetha badałam kariotypy i są ok. Zresztą dziewczyny ja już zrobiłam masę badań i ciągle nic.. mam dosyć!
Ściskam wiosennie.

Ja wpadłam się tylko przywitać...

Ostatnio pokazuję się tylko na Wieściach i kwietniówkach (choć tylko na chwilkę wpadam) -smutno mi że nie mam czasu być na bieżąco z tym co się u Was dzieje:-( ale pamiętam o Was, myślę i kibicuję -w badankach i starankach:tak: i w spełnianiu marzeń -oby już było z górki...

Miłego dnia dziewuszki;-)

Agatko ale ten suwaczek już daleko!!!!!!! jeszcze trochę i kolejny dzidziuś bedzie. ale fajnie

Mysza narazie chyba odpocznę.zobaczę jak @ przyjdzie .ile wyniesie koeljny cykl albo dwa i potem może pomyślę jeszcze o konsultacji z innym ginem.

Annas widzę że u Ciebie zcyklami też nei wesoło.ja w sumie pierwszy raz mam aż tak,ze muszę wywoływać.

Czesc dziewczyny, przepraszam ze tak pytam ale ja jestem totalnie nowa w tej sytuacji i nie bardzo rozumie co ta sa za badanka o ktorych tu mowa, jakie powinnam zaczac robic zeby sprawdzic czy jest cos niedobrego w moim organizmie? Napewno zrobie badanie na progesteron bo podobno cialko zolte bylo niewydolne i na prolaktyne bo mialam pol roku temu podwyzszona (30). Czy jest cos jeszcze co pwinnam zrobic? Co to jest ta Ureaplasma, mykoplasma i chlamydia??? Naprawde w zyciu nawet sie tym nieinteresowalam i nie mam zielonego pojecia. Tu to trzeba sie samemu prosic o jakiekolwiek badania bo w tej cholernej anglii to wszystko jest "normal"... dostaje bialej na ta cala pomoc lekarska. Dziewczyny, jesli ktoras moze mi to jakos wytlumaczyc bylabym wdzieczna.

Hejka
Ja już mam wypis ze szpitala, napisane jest na nim, że jeszcze w ciągu 7 dni mam zrobić USG. W sumie i tak bym szła, bo strasznie niepokoję się, czy wszystko jest ok... Szczególnie po wczorajszych rozmowach na forach o zaśniadach cała drżę :baffled::baffled: I zrobię sobie też kontrolnie beta hcg.
ja na razie nie będę robić żadnych profesjonalnych badań. Zakładam, że ciąża zakończyła się ze względu na przerwanie duphastonu. Zobaczę w kwietniu, co gina doradzi... a póki co nie mam zamiaru się zabezpieczać, nie potrafiłabym, tak bardzo chcę dzidzię :sorry2:zresztą nikt mi nie powiedział z lekarzy, żebyśmy teraz uważali, więc jakby co będzie na kogo zrzucić winę :sorry2: Ale nam bez duphastonu i tak staranka nie szły, więc nie spodziewam się cudów w tym miesiącu.

reklama
Hello:-)
Tak jak myślałam @ przyszła. I znowu ten cykl krótszy niż poprzedni. I bądź babo mądra.
Ediuk pytasz o badania. Dużo rzeczy na ten temat jest na wątku badania po....

Do góry