reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
a jakie badania robi się po pierwszej stracie dzidziusia? ile mogą one mniej wiecej kosztowac? i kiedy się je robi? ja nadal sie nie moge dodzwonic do mojego lekarza :( ehh....

Ja robiłam w klinice z Zabrzu...i też 800 zł płaciłam....
ale po 2 stratach należą się na NFZ.....ale są bardzo odległe terminy.....
no w Genomie właśnie na skierowanie są terminy dopiero na czerwiec :( no nic zobaczymy co mi gin powie

Agatko
i tu się z tobą zgodzę, diety niestety dają zawsze w łeb jakie by nie były, trzeba kochane na dobre zmienić nawyki żywieniowe i zacząć się ruszać a wtedy na prawdę szybko będą mega efekty. Niestety trzeba zrezygnować ze słodyczy, ziemniaków, chleba białego, bułeczek, używać mniej soli a zacząć zjadać duże ilości warzyw, i przede wszystkim zacząć się odżywiać regularnie i nie dopuszczać do przegłodzenia, w tym tkwi cała magia, zeby jeść i chudnąć :) Sprawdzone!!

a ja nie widziałam tego reportażu :(

Kobietka trzymam kciuki :)

Kasiu
myślę cały czas o tobie i przytulam

Katkaa ja zrobiłam: toxo, cytomegalię, odczyn coombsa, cytologię,oprócz tego jeszcze w trakcie ciązy miałam hcv, hbs, gr krwi i rh, url, różyczkę
natomiast zrobiłabym jeszcze na twoim miejscu wymazy na chlamydie, listeriozę, mykoplazme, ureaplazme
badania są w różnych cenach, zależy to od laboratorium, wszystkie te badania możesz już zrobić, chyba że poczekasz aż lekarz ci je zleci, ja musiałam sama na własny koszt wszystkie zrobić, oprócz wymazów, bo ich nie robiłam, dopiero teraz po drugim poronieniu w szpitalu mi zrobili

Ostatnia edycja:
Dziewczyny doczytałam, ale niestety czas już znikac, a teraz do poniedziałku czasu niet, więc będę tylko doczytywać i trzymac kciuki za Was. Buziaki.

ps. słodziutka - wstawiłam pranie wczoraj i pomyłam naczynia, ale nie doczekałam już aż się wypierze, m. rozwieszał pranie, rano zawału dostałam :wściekła/y::no::szok:

Aniu Lilijanna nie dziwię się. Ja mojemu wspaniałemu M zawsze tłumaczę jak wieszać pranie i żeby "strzepnąć" przed powieszeniem a On robi to żeby mnie chyba wkurzyć... :wściekła/y::no::angry::laugh2: Nieźle.. ale stara się.. czasem jak mu się zachce.. a jak nie widzę.. wchodzę i patrzę na powieszone pranie to mnie na echo serca chcą wieźć :zawstydzona/y::laugh2: hihihii Właśnie mu przeczytałam co napisałam - skwitował uśmieszkiem :-p

Katkaa ja zrobiłam: toxo, cytomegalię, odczyn coombsa, cytologię,oprócz tego jeszcze w trakcie ciązy miałam hcv, hbs, gr krwi i rh, url, różyczkę
natomiast zrobiłabym jeszcze na twoim miejscu wymazy na chlamydie, listeriozę, mykoplazme, ureaplazme
badania są w różnych cenach, zależy to od laboratorium, wszystkie te badania możesz już zrobić, chyba że poczekasz aż lekarz ci je zleci, ja musiałam sama na własny koszt wszystkie zrobić, oprócz wymazów, bo ich nie robiłam, dopiero teraz po drugim poronieniu w szpitalu mi zrobili

A pamiętasz ile kosztowało tak w przyblizeniu toxo, cytomegalia, różyczka? Ok 150zl?
Jesli chodzi o krew to grupe i czynnik rh znam i to z kazdym chyba antygenem bo mialam bardzo dokladne badania, raz ze oddaje honorowo krew a drugi raz ze studiowałam na uniwersytecie medycznym wiec tez byla okazja, na hbv i różyczke mialam szczepienie, jedynie te wymazy by mnie zastanawiały, ale zobacze najpierw co lekarz powie i co karze zrobic.

reklama
Do góry