reklama
no w Genomie właśnie na skierowanie są terminy dopiero na czerwiec no nic zobaczymy co mi gin powieJa robiłam w klinice z Zabrzu...i też 800 zł płaciłam....
ale po 2 stratach należą się na NFZ.....ale są bardzo odległe terminy.....
Agatko i tu się z tobą zgodzę, diety niestety dają zawsze w łeb jakie by nie były, trzeba kochane na dobre zmienić nawyki żywieniowe i zacząć się ruszać a wtedy na prawdę szybko będą mega efekty. Niestety trzeba zrezygnować ze słodyczy, ziemniaków, chleba białego, bułeczek, używać mniej soli a zacząć zjadać duże ilości warzyw, i przede wszystkim zacząć się odżywiać regularnie i nie dopuszczać do przegłodzenia, w tym tkwi cała magia, zeby jeść i chudnąć Sprawdzone!!
a ja nie widziałam tego reportażu
Kobietka trzymam kciuki
Kasiu myślę cały czas o tobie i przytulam
Katkaa ja zrobiłam: toxo, cytomegalię, odczyn coombsa, cytologię,oprócz tego jeszcze w trakcie ciązy miałam hcv, hbs, gr krwi i rh, url, różyczkę
natomiast zrobiłabym jeszcze na twoim miejscu wymazy na chlamydie, listeriozę, mykoplazme, ureaplazme
badania są w różnych cenach, zależy to od laboratorium, wszystkie te badania możesz już zrobić, chyba że poczekasz aż lekarz ci je zleci, ja musiałam sama na własny koszt wszystkie zrobić, oprócz wymazów, bo ich nie robiłam, dopiero teraz po drugim poronieniu w szpitalu mi zrobili
Ostatnia edycja:
Dziewczyny doczytałam, ale niestety czas już znikac, a teraz do poniedziałku czasu niet, więc będę tylko doczytywać i trzymac kciuki za Was. Buziaki.
ps. słodziutka - wstawiłam pranie wczoraj i pomyłam naczynia, ale nie doczekałam już aż się wypierze, m. rozwieszał pranie, rano zawału dostałam
ps. słodziutka - wstawiłam pranie wczoraj i pomyłam naczynia, ale nie doczekałam już aż się wypierze, m. rozwieszał pranie, rano zawału dostałam
slodziutka_e
Fanka BB :)
Aniu Lilijanna nie dziwię się. Ja mojemu wspaniałemu M zawsze tłumaczę jak wieszać pranie i żeby "strzepnąć" przed powieszeniem a On robi to żeby mnie chyba wkurzyć... Nieźle.. ale stara się.. czasem jak mu się zachce.. a jak nie widzę.. wchodzę i patrzę na powieszone pranie to mnie na echo serca chcą wieźć hihihii Właśnie mu przeczytałam co napisałam - skwitował uśmieszkiem
agu_ska
znalazłam
Ewela - od tego roku już nie trzeba mieć legitymacji ubezpieczeniowej - teraz są comiesięczne wydruki RMUA( czy coś takiego) i one zastępują legitymacje.
Katkaa ja zrobiłam: toxo, cytomegalię, odczyn coombsa, cytologię,oprócz tego jeszcze w trakcie ciązy miałam hcv, hbs, gr krwi i rh, url, różyczkę
natomiast zrobiłabym jeszcze na twoim miejscu wymazy na chlamydie, listeriozę, mykoplazme, ureaplazme
badania są w różnych cenach, zależy to od laboratorium, wszystkie te badania możesz już zrobić, chyba że poczekasz aż lekarz ci je zleci, ja musiałam sama na własny koszt wszystkie zrobić, oprócz wymazów, bo ich nie robiłam, dopiero teraz po drugim poronieniu w szpitalu mi zrobili
A pamiętasz ile kosztowało tak w przyblizeniu toxo, cytomegalia, różyczka? Ok 150zl?
Jesli chodzi o krew to grupe i czynnik rh znam i to z kazdym chyba antygenem bo mialam bardzo dokladne badania, raz ze oddaje honorowo krew a drugi raz ze studiowałam na uniwersytecie medycznym wiec tez byla okazja, na hbv i różyczke mialam szczepienie, jedynie te wymazy by mnie zastanawiały, ale zobacze najpierw co lekarz powie i co karze zrobic.
slodziutka_e
katkaa najelpiej wejdź sobie na https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/badania-po-poronieniu-17666/index25.html i poczytaj dwie, trzy pierwsze strony. Tam starałyśmy się wszystko wyjaśnić. Bo badań jest multum ale to Ty musisz zdecydować jakie chcesz zrobić.
reklama
wstawiłam pranie wczoraj i pomyłam naczynia, ale nie doczekałam już aż się wypierze, m. rozwieszał pranie, rano zawału dostałam
dzieki za przypomnienie, tez mialam pranie robic zeby sie skonczylo jak m wroci bo ma powiesic... no coz trzeba sie oszczedzac