reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gratuluje odwagi...ja jestem po drugiej stracie i mam zamiar zaliczyć badanka i odczekać conajmniej pół roku....
możesz mi powiedzieć, czy to gin Wam już pozwolił czy to Twoja decyzja...i naprawdę nie robisz badań.....przepraszam, że pytam, ale ja jestem teraz bardzo przewrażliwiona i chyba bym się nie odważyła tak szybko decydować...zwłaszcza, że mnie trochę lekarze objechali, ze te 4 miesiące, które odczekałam to było za krótko i to mogło być przyczyną tego poronienia....

Śliczny brzuszek....taki zgrabny.....ja też chcę....jejku czy ja się kiedyś doczekam brzuszka?!!!!!!

Dziewczyny...mam gęsty, ciągnący śluz...tzw. kurze białko.....czy to możliwe, żeby to już były dni płodne...dwa tygodnie po zabiegu....czyli za kolejne dwa mogę się spodziewać @?

Buziaczki

Ale naprodukowałyście....jak się nie zasiądzie do kopa co godzinkę...to nie ma mocy żeby za Wami nadążyć.....

Dobranoc moje kochane kobietki.....
Karolcia też mi sie wydaje że nie ma co szukać przyczyny w terminie który odczekałaś od starań. Lekarzom po prostu najlepiej podać taki powód bo innego nie znają a w ten może uwierzysz. I już nie długo i ty brzucha do czekasz.
Cześć kobietki!

Przyznam się szczerze, że dziś nawet Was dobrze ie doczytałam:(

Odebrałam dziś kolejne wyniki mojej tarczycy...i niestety sa gorsze..

TSH już ponad 8
FT4 miesci się w normie ale spadło

a anty TPO ponad 1300 przy normie od 0,00 do 5 z czyms
tak więc trochę się podłamałam, ale teraz przynajmniej wiem, że jednak moja tarczyca nie pracuje dobrze jak mi to probowała wmówić jedna pani doktor endokrynolog. W czwartek mam wizyte u innej pani doktor i wierze że ona mi pomoże...

Przepraszam że dziś tak samolubnie o sobie..
KOchana te wyniki to rzeczywiscie niezłe. Musisz koniecznie jakiegos dobrego lekarza znależść
a u nas :)
byłam u ginka i nic tylko ten człowiek potrafi mnie na maksa podbudować :)
podglądaliśmy dzidzia, rośnie jak na drożdżach, bo ma 1,11mm :) Serduszko ładnie bije ku mojej ogromnej uciesze, jupi.
luteinę mam odstawioną i od dziś łykam już duphaston 2 x 1
dostałam zlecenie na ogrom badań od morfologii, hcv, hbs, toxo, cmv, odczyn combsa, glukozy, badania moczu po usg piersi i usg genetyczne
fiu nieźle mnie to wyniesie, ale wszystko jedno byle z dzidzią było gitas
karta ciąży już oficjalnie założona, więc mogę powiedzieć że jestem ciężarówką :)
kolejna wizyta 2 lutego

no i najważniejsze, dziękuję za kciuki :) zdecydowanie czynią cuda :)
Super ze wszystko dobrze.Poprosimy o jakieś zdjątko

reklama
No właśnie julitko dobry pomysł z tym suwaczkiem tylko ja cholere nie potrafię go tu zamieścic. Może jakies instrukcje. Wiem jestem głupia:-)

Ja już nie mogę się doczekać przyszłego miesiąca i staranek...
Z drugiej strony strasznie się boję, ze moje marzenia prysną w piatek na wizycie u ginki...bo będę się pytać, czy dwa antybiotyki mojego M mają wpływ na nasionka...
Wyczytałam, że to, czy mają zależy od grupy antybiotyków, do jakich należą....
Mam nadzieję, ze te, które M. brał nie wpływają na plemniczki....
Ale coś czuję, ze tak pięknie nie będzie....

julitka:-D:-D wlasnie zobaczylam ze ty tez za 25 dni testujesz :-)
jak juz nie masz fasolki pod seruchem bo cos czuje ze mozes zmiec ;-) zmierz sobie tempke moze jutro cio ?? po @ powinnas miec niska a jak bedzie wysoka to moze akurat :-)
no właśnie miałam Ci to samo napisać :-)ehh, fajowo by było!!!!a temp mierzę codziennie i już przed @ dzień zaczeła spadać i dziś już 36,5 więc się nie łudzę/a ja w moją temp wierzę może nawet bardziej niż w testy, bo przy ciąży jeszcze przed zrobieniem testu powiedziała mi TAK/Ale trudno- teraz falstart był:)zobaczę co powie ginka za tydzień.tak celuję wizytę przed owulacją-może akurat każe iść na USG, albo da jakiś zastrzyk w dupsko;-)
a mam pyt, czy jak któraś z Was brała acard może, to upijała się lampką wina?ja wiem, że on krew rozrzedza, ale to dobry sposób na "załatwienie"się jak ktoś potrzebuje stosunkowo niskim kosztem ;-)

Cześć Kobitki cały dzień chciałam wejść jak naszybciej tu do was:p Byłam u gin podobno najlepszy w woj lubuskim jak któraś mieszka w pobliżu Gorzowa Wlkp to proszę napisać jaki gin jest wporządku bo do swojego jakbym poszła to bym mu wyrwała co nieco nawet myśleć o nim nie chcę bo mi ..........się otwiera;/ Gin dał mi dzisiaj tabletki na wysuszenie pokormu i powiedział że 3 miesiące i możemy znowu starać się o dzidziusia:):):) Mówił że jest teoria że pół roku ale on się w zupełności z tym nie zgadza powiedział że ciało kobiety się szybko regeneruje że mamy siłę i wiarę w sobie i 3 m-ce w zupełności wystarczą dał mi serie skierowań na różne badania;/;/ Pewnie będę miałą obawy przed ich wynikami ale chcę je zrobić bo nieprzeżyłabym znowu utraty mojej cząstki. Film Avatar polecam super byłam dzisiaj rekompensata po wizycie:p Serdecznie was wszystkich pozdrawiam i poczytam co tam u was:) Mój M nalał mi kieliszek winka po 5 miesiącach abstynecji chyba mi się nie zakręci:p Buziole:)

Ewelinka,co Ci będę ściemniać, oczekiwanie na wyniki badań to masakra dla mnie była.ręce się trzęsły i musiałam ziołówki brać, bo bałam się że już mnie wiecej żadne szczęście nie spotka, ale na szczęscie nie było źle.mądrze Ci lekarz powiedział, ze się szybko regeneruje.wsuwaj folik i magnez-ten ostatni podobno ma dobry wpływ na regulację cyklu i ...ku mojemu zaskoczeniu endometrium/nie pamiętam gdzie, ale ostatnio gdzieś taką info wczytałam/.ale wyniki trzeba zrobić nawet dla własnego spokoju.a jakie badania robisz?ja też miałam laktację, malutką i szybko minęła, wiec nie brałam żadnych leków,ale była dla mnie strasznym przeżyciem.a trzy miesiące szybciutko zlecą.nie wierzyłam, jak dziewczyny tu pisały, że będzie szybko.ale teraz z autopsji wiem, że jest.więc "ucha"do góry
Maruszka z chęcią pomogę przy suwaczku:)
Missiiss, tak sobie teraz pomyślałam/głupio zresztą/, że skoro razem testujemy, to czy przy starankach podświadomie nie będę myślała, czy też działacie ;) hi hi;)
Daaa, Skarbie, mam nadzieję, że wieści będą dobre!!!może lepiej nie myśleć za bardzo o tych antybiotykach.jeśli żołnierzyki będą za słabe, to matka natura sama je wyeliminuje i juz.nie stresuj się na zapas-wiem, łatwo mówić, ale bardzo chce dodać Ci otuchy.

Ostatnia edycja:
reklama
Daaa, Skarbie, mam nadzieję, że wieści będą dobre!!!może lepiej nie myśleć za bardzo o tych antybiotykach.jeśli żołnierzyki będą za słabe, to matka natura sama je wyeliminuje i juz.nie stresuj się na zapas-wiem, łatwo mówić, ale bardzo chce dodać Ci otuchy.

mam nadzieję, ze pani doktor powie mi dokładnie to samo :sorry2:

dobry wieczór
przede mną ciężka noc i jeszcze cieższy dzień
powiem tylko tyle że mam nadzieję że moje nerwy byly niepotrzebne a Wasze kciuki pomogły
spokojnej nocy

Pamiętamy, przytulamy i trzymamy kciuki...
Kiedy będziesz mieć wynik badania?

Do góry