reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

oo czyli mamy tutaj pania Dr :-) a jesli moge zapytac z jakiej dziedziny masz tytul? Ja sie zastanawiam czy kiedys w przyszlosci nie bede pisac doktoratu, bo nawet chcialabym wykladac na uczelniach ale jak widze ceny tych studiow to mnie odrzuca, za sama magisterke musze placic ponad 2 tys, za licencjata 1800 wszystko za jeden semestr a za doktora to ani nie mowie bo zawalu dostaniecie... narazie musze skonczyc ten licencjat a potem sie zobaczy
Inżynieria chemiczna. Ja studiowałam dziennie na państwowej uczelni, więc nic za studia nie płaciłam. A na doktoracie to nawet uczelnia mnie płaciła, co prawda nie za wiele ale zawsze coś. W zamian za to prowadzi się zajęcia ze studentami, ale to czysta przyjemność, w dodatku przy okazji zdobywa się nowe doświadczenia.
Ja nie miałam problemu aby amerykańska firma zaakceptowała mój polski dyplom. Mam znajomych na post docu na amerykańskich uczelniach i też nie mieli problemów. Nie wiem jednak jak to jest z akceptacją dyplomów magisterskich.

reklama
a na jakiej uczelni?? bo ja na akademii ekonomicznej to tez panstwowa uczelnia i tez chcialam wykladac po mgr wiec moze z doktoranckimi studiami nie bedzie tak zle :-)

dobra juz ide do wanny

Inżynieria chemiczna

O dżizas:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: gratulejszyn

Ja dziewuszki padam na twarz -to na początku tyle nie spałam... a może i spałam ale tak się źle czułam że nic nie robiłam -a teraz mam powera -latam biegam i mój organizm już mówi dość... więc go posłucham i idę w miękkie poduchy... teraz tylko 2h kokoszenia się i układania do snu -jak mi córka pozwoli to ułożę się jakoś i zasnę:tak:

Kolorowych snów

Agatka, to dobrej i wygodnej nocki dla Was!!
Pati, niezła masakra ;-)
Daa, no to faktycznie skok jest, a jak śluz.kurcze to jakoś wcześnie...chyba że cykle masz krótkie.
Kaira, to łagodnej @

ja też spadam Kochane.mnie też czeka mycie głowy/nie lubie nie lubie/, ale jutro do fryzjera i skracam fryzurkę, albo na krótko zupełnie to będzie łatwiej:)
a jak Ilonka wpadnie, to sprzedajcie jej kopa ode mnie za stwarzanie napięcia

Nie wierzę dobiłam do końca, czytałam czytałam a tu co chwila nowe strony dochodziły plotkary jedne :-D:-D:-D

A ja już jestem po prysznicu, zmiany pościeli i czuję się jak nowo narodzona. Pozbyłam się zarazków, ze zdrówkiem ciut lepiej.
Dziewczyny wrócę na chwilę do tematu poronień i zachowań rodziny od naszych kochanych eM-ów. Moja szwagierka mi powiedziała tak "co się przejmujesz przynajmniej na własnym weselu będziesz mogła wypić" - normalnie po takich wypowiedziach cycki opadają. Jakoś nie mogę jej tego zapomnieć :dry:.
Reszta jego rodziny zachowała się normalnie, tylko jakoś ona jest takim wybrykiem natury. I tak jakoś do dziś się tolerujemy, ale sama z nią nigdy nie zostaję, dla jej własnego bezpieczeństwa :-D:-D:-D

Ilonka miała tą wizytę na 15:30, ale już by mogla jakieś dobre wieści puścić.

Inżynieria chemiczna. Ja studiowałam dziennie na państwowej uczelni, więc nic za studia nie płaciłam. A na doktoracie to nawet uczelnia mnie płaciła, co prawda nie za wiele ale zawsze coś. W zamian za to prowadzi się zajęcia ze studentami, ale to czysta przyjemność, w dodatku przy okazji zdobywa się nowe doświadczenia.
Ja nie miałam problemu aby amerykańska firma zaakceptowała mój polski dyplom. Mam znajomych na post docu na amerykańskich uczelniach i też nie mieli problemów. Nie wiem jednak jak to jest z akceptacją dyplomów magisterskich.

Wow!! :-):-) Ja to humanistka jestem, a z dziedzin przyrodniczo-technicznych, to słabizna... Na szczęście mój M. ma odwrotnie, więc się uzupełniamy ;-);-)

a na jakiej uczelni?? bo ja na akademii ekonomicznej to tez panstwowa uczelnia i tez chcialam wykladac po mgr wiec moze z doktoranckimi studiami nie bedzie tak zle :-)

dobra juz ide do wanny

Pati po studiach zaocznych również możesz starać się o przyjęcie na studia doktoranckie w trybie dziennym, za które nie płacisz :tak::tak:
I bierz się do tej nauki angielskiego, bo Ci się przyda!! ;-);-) Podobno teraz, aby być dopuszczonym do rekrutacji na dokt. musisz posiadać certyfikat z języka obcego :tak::tak:

O dżizas:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: gratulejszyn

Ja dziewuszki padam na twarz -to na początku tyle nie spałam... a może i spałam ale tak się źle czułam że nic nie robiłam -a teraz mam powera -latam biegam i mój organizm już mówi dość... więc go posłucham i idę w miękkie poduchy... teraz tylko 2h kokoszenia się i układania do snu -jak mi córka pozwoli to ułożę się jakoś i zasnę:tak:

Kolorowych snów

Słodkich snów :-)

Nie wierzę dobiłam do końca, czytałam czytałam a tu co chwila nowe strony dochodziły plotkary jedne :-D:-D:-D

A ja już jestem po prysznicu, zmiany pościeli i czuję się jak nowo narodzona. Pozbyłam się zarazków, ze zdrówkiem ciut lepiej.
Dziewczyny wrócę na chwilę do tematu poronień i zachowań rodziny od naszych kochanych eM-ów. Moja szwagierka mi powiedziała tak "co się przejmujesz przynajmniej na własnym weselu będziesz mogła wypić" - normalnie po takich wypowiedziach cycki opadają. Jakoś nie mogę jej tego zapomnieć :dry:.
Reszta jego rodziny zachowała się normalnie, tylko jakoś ona jest takim wybrykiem natury. I tak jakoś do dziś się tolerujemy, ale sama z nią nigdy nie zostaję, dla jej własnego bezpieczeństwa :-D:-D:-D

Ilonka miała tą wizytę na 15:30, ale już by mogla jakieś dobre wieści puścić.
uuu, to nie wiem czy w paszcze bym nie wysunęła za taki tekst.może myślała, że to będzie zabawne i uśmiejesz się po pachy.a ona dzieciata?

reklama
ojej myslalam ze tutaj bedzie juz wiadomosc od ilonki...

daa szczerze a jaz taka inteligenta nie jestem... niestety wybitnych zdolnosci w szybkim uczeniu nie mam, a wkowanie na pamiec dla mnie jest najwieksza kara pod sloncem, ja wole konkrety czyli "cos jest tak a nie inaczej" tak jak w matmie, czy statystyce czy rachunkowsoci, wszystko jasno zwiezle i na temat a nie paplanie o wszystkim i o niczym, bo np po co mi reguka "czek" "weksel" jak jesli na oczy bym dostla taki druk to go nie wypelnie bo nie wiem jak... dla mnie polowa zajec na studiach moglaby odpasc bo wkowanie na pamiec to strata czasu, liczy sie praktyka a nie takie rycie... a angielski to to samo, co mi da takie uczenie sie jak ja tego w praktyce nie stosuje, trudno mi sie tego uczy i tyle... ja na dzienne nie poszlam bo myslalam ze na prace sie zalapie ale narazie to do konkretnych ofert chca ludzi po studiach nawet jesli umia mniej niz ja (kolejny polski paradoks liczy sie papierek a nie wiedza i umiejetnosc)

Do góry