reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

troche wieksze zdjecie

to ja mam tez dwa w jednym... moj kot wynosi w zebach wszystko co sie da a glownie kapcie, scierki, reczniki, szmatki itd i zabawki oczywiscie, nigdy nie wiadomo gdzie co schowal...

Załączniki

• IMG_0339.jpg
    IMG_0339.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 41
reklama
aleście nagadały o tych plackach i co ja teraz biedna zrobię ;-) dziś pewnie dla odmiany placki ziemniaczane śnić mi się będą ;-)

chyba muszę Was na naszej klasie wytropić skoro tam brzuchy prezentujecie ;-)
a u mnie cosik spodnie się ciasne w pasie robią, chyba pora coś stosownego zakupić :-)

dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie takie uczucie mokrosci ,ja latam co chwile do lazienki mam uczucie jakby cos ze mnie sie lalo:zawstydzona/y:
Anetha :-) u mnie też tak było, przez pierwsze 2 tygodnie od terminu @ myślałam, że zwariuję, bo ciągle było "co tam się dzieje --> kontrola w kibelku".
A teraz te efekty mam zrywami, raz spokój, a raz mokro.

dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie takie uczucie mokrosci ,ja latam co chwile do lazienki mam uczucie jakby cos ze mnie sie lalo:zawstydzona/y:

OOOO kochana Ty zaczekaj -ja sobie maszeruję dzielnie po Warszawie -jak na stolycę przystało głowa wysoko;-) a tu chlusssssssssssssssssst -i zapomnij że 3 wkładki naraz to powstrzymają:-) i głowa w dół i jak kaczka do pierwszeo lepszego kibla zasuwam:eek:

Just79 ja dosć późno zmieniłam zwykłe spodni ena ciążowe i żałuję do dziś:-) są mega boskie mega wygodne i na allegro za grosze -ok 35/40 zł z przesyłką -bo ja nie zapłacę w sklepie 140 tylko za nazwę "ciążowe". Zamówiłam w poniedziałek w środę były:tak: jedne dżinsy -jedne dresowe -tylko na długość nogawe dżinsów patrz bo o ile do płaskiego są ok to do obcasów ciężko...

Pati mój kot lubi się kąpać -ja mu michę z wodą stawiam w wannie i on tam łazi -ale jak był mały to ja uchylony prysznic zostawiałam i on tam właził do mnie i później pachniał wszystkimi płynami i mydłami:-D a jak na toaletce siadał w łazience jak się malowałam to mu ciurkiem odkręcałam wodę i zaglądał do tego otworu gdzie spływała -a z kranu mu między uszy waliła na łeb:-D:-D:-D:-D

Agniesia no coś Ty... nie bojaj sie -oj pójdziemy -sapniemy trzy razy i już:tak:

a o to moj grubas klakier

wiem ze tlusciutki tylko jemu tak skora wisi na brzuchu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i przez to ciagle ma brudny brzuch bo nim smyra po ziemi :zawstydzona/y::sorry:

haha ładnie go utuczyłas, :tak:pewnie leniwy na maxa juz sie zrobił :-D

co do kibelka to ja mam to samo, przy czym patrze,czy zadnej krwi tam nie ma na tych gaciorach :zawstydzona/y:

WItam
nie dam rady przeczytać wszystkiego gorąco was pozdrawiam
U mnie chyba dobrze, wywalczyłam wizytę u gin na środę. Boli mnie brzuch wiec wole żeby zerknęła co się dzieje. Wydaje mi się że w poprzedniej ciaży tak nie bolała. Ale przecież nikt nie powiedział ze będzie tak samo. Zwłaszcza że chce żeby inaczej się skończyła.
Już udało mi się samej zrobić zastrzyk w brzuch, wiec jestem z siebie bardzo dumna.

She a ty umówiłaś sie do gin?

reklama
ojej gabrysia współczuje... to ci się po przedwczesnym porodzie tak zrobilo czy cc mialas? biedna jestes widze :-( ale to nie przeszkadza w kolejnych ciazach tzn nie bedzie przeszkadzac?? ja na wizyte to czekam jak na zbawienie i w ogole si eboje tego usg dowcipnego ale mam nadzieje ze mis ie tam zagoilo i ze to cholerne endometrium sie juz powoli odbudowuje zeby byl okres cholerny... w ogole jak nie przyjdzie mi do konca grudnia to bedzie 10 tygodni ok. to mam isc po tabletki na wywolanie zy nie?? bo niektore dziewczyny pisaly ze po 6 tygodniach od zabiegu lyzeczkowania jak nie bylo okresu to im dawaly tabletki na wywolanie... i juz zglupialam :eek: bo w sumie mam pozniej na 25 stycznia wizyte u specjalisty i woalabym byc juz po okresie bo tak jakby mi przyszlo dostac okres na ta wizyte ktora bedzie kosztowac 300 zl szkoda bybylo zeby mnie nei zbadal usg wszystkiego... :eek::confused2:
Miałam naturalny porod, a później czyścili mnie i szyli ok 1,5h (bo szyjka była pęknięta i ponadrywana zakładanymi w ciązy szwami).
A plastyka szyjki była poto bym mogla donosić ewentualną ciążę, tylko,że nik t nie przypuszczał,że tak źle się wszystko potoczy... I dopiero 18 grudnia dowiem się czy mam jeszcze szansę donosić dzidziusia :sorry:

A czemu myślisz,że nie dostaniesz okresu?
Ja po porodzie dostalam 28 dnia- więc jak w zegarku.
Może tylko się teraz spóźnia - stres, zmartwienia no i zapewne się odbudowuje powoli. poczekaj -bez WYCZEKIWANIA :) Pozytywne myślenie to połowa sukcesu.
Znam domowe sposoby na opóźnienie @, ale na wywołanie nie bardzo...
A jeśli chcesz przyspieszyć gojenie (ale i tym samym o kilka dni opóźnić@) to pij cytryny z miodem - mi gin w szpitalu teraz kazał- właśnie na gojenie ran i bakteriobojczo.

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry