reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam kobitki

koti rzeczywiscie strasznie duzo pisania i strasznie duzo sie dzieje.... tak sie zastanawiam czy ekarz mi pozwoli od marca sie starac kurcze mysle juz o tym jak szalona... z reszta widac po suwaczku nawet... dzisiaj zakladam sobie zeszyta z cyklami widze ze po porodzie krwawienie juz znika i zostajke glownie plamki brazowe... wiec zaraz jak zniknie zaczne mierzyc temp i obserwowac sie chce zobaczyc czy owu bedzie czy nie...

a gdzie mozna kupic testy owulacyjne????? bo nigdy ich nie uzywalam a duzo dziewczyn o nich pisze:happy:

tertaz bede siedziala na forum dniami calymi, mam urlop macierzynski 8 tygodni mi przysluguje takze do stycznia... a potem myse ze jak pojde do pracy to mi zleci czas do marca... jesli chodzi jeszcze o ten marzec kurcze boje sie bo jakby sie np udalo juz w marcu w co watpie ale wszystko sie moze zdarzyc to by na slubie byla w 5-6 miesiacu a teraz w takim czasie urodzilam dzidziusia :-( a robimy wesele.. ciezko mi jest odlozyc to dalej jesli lekarz np da zielone, albo sie boje ze bede musiala lezec w szpitalu i wszystko trzebabedzie odwolac... sama mjuz nie wiem w ogole to juz glupieje i zaczynam sobie wlasnie teraz nie radzic z tym ze Antoś odszedł :-:)-( [*] moj skarb najwiekszy :*

reklama
anetha u mnie przed ciaza owulacja byla tak strasznie widoczna ze szok... od 3 miechow sprawdzalam wszystko ale wtedy wiedzialam kiedy mam owulke i akurat sie udalo smiem twierdzic ze przed 2 cykle nie mialam w ogole owulki :zawstydzona/y: a ja bym chciala testy zeby sprawdzic teraz po porodzie czy to co wyczytam sobie z wykresu bedzie sie rownalo krecha na tescie owulacyjnym tylko gdzie je kupic hurtem??

Te testy kuplilam w aptece ok 25 zl 5 szt ale widzialm tez na alegro sa tansze.
Ja jestem 5 miesiecy od poroniienia mialam juz 6 cykli kazdy byl inny.Ale teraz ostatni cykl który trwa widze ze wrocil do normy .lekarz dal nam zielone swiatelko po 3 cyklach.Ale my postanowilismy poczekac .Starmy sie dopiero 1 cykl tak na maxa.
Pozdrawiam

anetha81 dziekuej za odpowiedz. chyab sobie je kupie tak zeby byly do sprawdzenia.... mam nadzieje ze lekarz mi da tez zielone swiatelko po 3 miesiacach a moge sie zapytac czy ty tez mialas przedwczesny porod czy poronilas?? ja urodzilam w 23 tc :-( bo jakos dziwnie zaczela mis ie rozwierac szyjka i to przebiegalo bezobjawowo i potem pecherz plodowy w pochwie ... jesli nei chcesz nie odpowiadaj wiem ze ciezko sie o tym mowi. a i zycze Ci kochana zebys szybko zaciążyla i zeby w twoim brzuszku pojawila sie cudna istotka :tak:

Cześć dziewczyny...
Zajrze do Was później...teraz idę na drugą, słabiutką kawkę do mamusi, bo mój Z jest w pracy,a jak nie wyjdę z domu to się zabiore za porządki bo już mnie powoli zaczyna nosić w domu....a to nie jest wskazane...więc wole spacerek do mamusi....
...czuje się ogólnie dobrze...tylko wyglądam mało atrakcyjnie....włosy mi się cholernie szybko przetłuszczają, że powinnam codziennie myć, a jak mam wyjśc z domu to nie umyje, żeby się nie przeziębić, paznokcie mi się wszytskie połamały, cera zaczyna przypominać nastolatkę...no i zaczynam widzieć brak solarium...i robię się blada, prawie przeźroczysta....taki chodzący koszmarek...dobrze, że mam l-4 to nie muszę się taka ludziom pokazywać....

Buziaki.....

Ja poronilam to był dopiero 6-7 tydzień sam początek ,ale milam zabieg
A przezylismy to zmezem strasznie :(Ale wiem ze bedzie dobrze i u mnie i u ciebie i u wszystkich dziewczyn urodzimy piekne zrowe pociechy
Pozdrawiam
Musze leciec do pracy bo na 10 miilego dnia:)

reklama
Witam, witam!

jak to dobrze, że dziś piąteczek :-)

Missiiss, bardzo Ci współczuję. Jeśli chodzi o Twoje plany sprawdzania owulacji od już od zaraz, to tak sobie myślę, że może lepiej żebyś przynajmniej w tym pierwszym cyklu przed pierwszą @ nie robiła tego, po co Tobie dodatkowe nerwy i stres, wiadomo, że w organizmie w tej chwili masz hormonalną rewolucję i nawet jak w tym pierwszym cyklu nie będzie owulacji to nic się nie stanie, i nic to na przyszłość złego nie oznacza.

miłego dnia :-)

Do góry