reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jakos mi smutno jest. Wlasnie przez synia zostalam uswiadomiona ze jutro dzien mamy w przedszkolu i wierszyki beda mówic. I ucieszylam sie bo to radosc,ale zaraz cos mi sie przypomnialo-moja druga kruszyna nigdy nie powie mi takiego wierszyka. To straszne jest. A kolezanka podeslala mi takie opowiadanie.

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić
. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział
. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU"."

reklama
ja na chwilke:)
widze ze pogoda piekna w polsce i wszystkie gdzies sie powybieraly:)u nas tez dzis ladna pogoda i podobno caly przyszly tydzien ma taki byc:)
nooooo.......my sie czujemy bardzo dobrze:) malenstwo skacze jak nie wiem:)i bardzo mnie to cieszy bo wiem ze wszystko w porzadku:) czekam niecierpliwie na kolejna wizyte w szpitalu bo wtedy napewno zrobia mi usg porzadne i bede wiedziec jak tam moje malenstwo ile wazy i wogole:):):):)

no nic
ide
dobranoc:)
do juterka:)

Cześć dziewczynki. Nie nadrabiam zaległości niestety. Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.

Scarlett kochana przytulam mocno. Właśnie w takich sytuacjach człowiek sobie uświadamia co stracił. Ja wreszcie będę przeżywać swój pierwszy Dzień Matki jako mama, ale to też pierwszy Dzień Matki bez mojej mamy i też mi smutno. Już nigdy nie będę mogła jej złożyć życzeń. Moja siostra też ma w szkole przedstawienie z okazji Dnia Matki, nie mówi wierszyka, pani ładnie jej wytłumaczyła, że to dlatego, że bierze udział w konkursie ortograficznym, bo nie chciała, żeby było jej przykro. Niby dziecko, ale pierwsze co to mi o tym mówiła, więc na pewno mimo wszystko to przeżywa. Nikt do niej nie przyjdzie...

Emy, wspieramy Cię wszystkie. Na pewno dasz radę, będą chwile słabości, ale jesteś silną kobietą i przejdziesz przez to, ja w to wierzę.

Mój M jutro wraca do pracy i zostajemy z Ignasiem sami. Mały jest kochany i grzeczny, ryczy tylko przy przebieraniu i kąpaniu.

Wszystkie inne dziewczynki pozdrawiam i ściskam.

Cześć
no ja już swojego wyprawiłam do pracy i siedze sama.
Emy trzymaj się dzielnie
Alla śliczny szkrab
Szafirku życzę odwagi i siły, przyjdzie ten czas że będziesz wiedziała, a może los sam zdecyduje?, wierzę że będzie dobrze
Edytka pewnie wcina gulasz, mniam
Aga Irl fajnie spędziłaś dzień ale prania nie zazdroszczę
Faktycznie pusto tu dziś, wszyscy na dwór wylegli, ja sama byłam na spacerku wokoł jeziora, cisza, spokój ptaszki żabki, wyciszyłam się
Aga Aj liczę że szybko wrócisz na bb i mocno pozdrawiam
Witam nowe koleżanki i pozdrawiam wszystkich, i miłej nocki, moze jeszcze tu zaglądnę

Czesc Wszystkim
Bylismy dzis na komunii i wyszlismy sie przespacerować z moim D. i spotkalismy bociana :-) teraz juz wszystko bedzie dobrze, wierze w to :tak:;-)

witajcie kobietki

Wczoraj byłam w kinie właśnie na Aniołach i Demonach.... fajny film i trzeba go traktowac oczywiście jako film... bez zagłębiania się w jakieś filozoficzne rozmyślanie o wierze....

Dzisiaj byliśmy na rybkach ale cóż.... nie brały:-(

Aguś Irl czekamy na wynik usg... bardzo jestem ciekawa kto mieszka w twoim brzuszku...

Emy kochana wiele sił ci życzę... dobrze że beta spadła, może to będzie juz ostatnia seria.... trzymam kciuki za ciebie... mocno przytulam...

Allaa, Also fajnie że zaglądacie do nas... buziaczki dla maluszków....

miłego wieczoru dla wszystkich

witam
EDYTKO ty zawsze o wszystkich pamiętasz
moje samopoczucie było źle potem lepiej ale teraz chyba znowu źle
nie wiem już co robić nic mi się nie chcę nic mnie nie cieszy
tak bardzo czekałam na ten wyjazd z Wercia nad morze a teraz kiedy został już miesiąc do wyjazdu nie mam ochoty jechać
cos co kiedyś sprawiało przyjemność dziś mnie drażni

ognisko z Wiesiem mówisz-super
nam sie kiedyś taki grilek trafił z R tylko my i działeczka ale to dawno było

EMY kochana dasz radę ja w Ciebie wierzę

przepraszam Was dziewczynki ale moja wena gdzieś sobie poszła jestem i zawsze Was czytam i myśle

dobranoc kochane

ps. EDYTKO czytałam Twojego bloga to co piszesz jest piękne i wzruszające
pomyślałam że może ja zacznę pisać może to pomoże ukoić mój ból

Witam. nie mam jakoś ostatnio natchnienia do pisania więc tylko Was serdecznie pozdrawiam (ale zagladam czytam i jestem na bieżąco) 10 czerwca znowu jadę z małą na kontrolę do poradni i nie wiem czemu ale zaczynam się denerwować - trzymajcie kciuki kochane. Człowiek czasami za dużo czyta w necie a później ma niepotrzebne schizy. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, zresztą patrząc jak się rozwija nie powinnam się denerwować ale........
Buziaczki

Witajcie.
Zaraz zmykam do lozeczka...Jakos mi dzis smutnawo...Moja mam byla mnie odwiedzic na tydzien i juz ja zawiezlismy do ciotki,ktora jutro odwiezie ja na lotnisko...
Moze to glupie,ale dopiero teraz(odkad tu mieszkam)widze jak bardzo tesknie za rodzina...To juz nie to samo.Teraz dzieli nas prawie 1 tys km...i teraz jak jestem w ciazy wole nie ryzykowac podrozy samolotem.
Mam 26 lat-stara d...ze mnie a teskni mi sie czasem jak dziecku.Pewnie sie ze mnie smiejecie..,
Zycze kolorowych snow papa

reklama
Do góry