reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

skoro ograniczasz plyny masz nieco z ta nerka to logiczne bedzie ze w moczu pojawia sie bakterie...
swoja droga nie rozumien tego lekarza dlaczego kazal ograniczac....kzdy urolog powie inaczej....ale...ja lekarzem nie jestem

reklama
No Aga,właśnie wiem,że ten odczyn,zagęszczenie to za mało picia.Ale mi kazał ograniczać,bo ta nerka nie da rady.
Tzn. nie do końca.Kazał mi maks. pół szklanki na raz,ale bardzo często,żeby wypłukiwać wszystko.Tylko w moim przypadku pół szklanki powiedzmy co pół godz. to jest jedna któraś co ja piłam.Bo normalnie to ja hektolitry wypijam.Dla mnie pół godz. bez picia to jestem bliska omdlenia.:dry:

Gabi trzymam kciuki za polepszenie wyników
Aga_Ir jak naleśniki?
Sonitko tulam mocno. Każda z nas to przeszła
Wróbelek wytrwałości w odnawianiu
Słodziutka Tobie też cierpliwości do remontu
Kathrin jak samopoczucie?

Ja miałam wczoraj gości ale w nocy znów się rozkleiłam przez co dzisiaj dochodzę do pionu. A do tego rozkłada mnie jakaś choroba.
Wszystkie i każdą z osobna pozdrawiam ciepło i miłego popołudnia życzę

Aga,ale chodzi o to,że ona jest przygnieciona mocno,i jak za dużo płynu na raz,to się tam zatrzyma nie będzie miało jak odpłynąć.Czyli gin ma rację często i mało.Tylko ja zawsze piłam często i dużo.
No nic,bo smęcę.Nie chce dzwonić i przez tel. tyle tłumaczyć.Teraz popije więcej i jutro zrobię posiew i ogólne jeszcze raz.

bedzie dobrze....jesli jedna nerka nie dziala prawidlowo druga wykonuje wieksza prace.....
ja bym sprobowala pij jak wczesniej i powtorzyc badanie za 2-3 dni....na moje oko bedzie lepsze.....a jesli nic sie nie zmieni....to lekarz....
ech,.....mi powiedzieli ze moja nerka jest do przeszczepu....i bylo to 10 lat temu......jak na razie mam obie ....bardziej mi siadaja w ciazy bo wiadomo....ale ogolnie daje rade i nie jest tak zle.....czasem pozytywne myslenie naprawde potrafi czynic cuda

Dzięki Aga.:tak:
Mi się właśnie ograniczenie płynów,jeszcze w ciąży nie wydaje właściwe.
Zresztą gin rozsądnie mówił,ja tylko go nie uświadomiłam,że tak dużo piję.:zawstydzona/y:

Po prostu już mam dosyć:wściekła/y:
Wy się potem dziwicie,że na każdy temat się mądrzę,a ja po prostu wszystkie ciążowe problemy zawsze muszę przerabiać osobiście:dry:

Gabi a może to takie mylenie przyciąga problemy, po za tym zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie a ty będziesz miała dwa rozbrykane bąble w domku, Moja mama ma problemy z nerkami ale to takie naprawdę poważne - trzy razy w tygodniu chodzi na dializy dopóki nie chodziła to lekarz kazał jej dużo pić bo to jest wskazane aby pobudzać nerki do pracy, może lepiej skonsultuj się ze specjalistą...

reklama
Do góry