reklama
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
no kochana musisz liczyc sie niestety z tym ze jak problem z nerka to i wyniki beda niebardzo.....a boli cie jak siusiasz? czy nie masz objawow zadnych?
S
Sonita
Gość
Ciężka sprawa z tymi badaniami moczu, odczyn ph może nawet być zależny od wody, którą się podmywasz.
A nawet jeśli coś z nerkami, to ważne że szybko cokolwiek wykrywasz, więc na pewno będzie ok.
A nawet jeśli coś z nerkami, to ważne że szybko cokolwiek wykrywasz, więc na pewno będzie ok.
Nie mam żadnych objawów.Tylko na usg wyszło,Ukm prawej nerki 1 stopnia.Gin mi kazał,leżeć tylko na lewym boku,żeby nie przygniatać,badanie moczu co kilka dni i pić maks. pół szklanki na raz.Tylko ja zawsze bardzo dużo piłam,niemal non stop.Nigdy problemów z wynikami nie miałam.a teraz jak wypije pół szklanki i mam czekać aż "przeleci" to umieram z pragnienia.Może to wszystko przez to,że jak dla mnie za mało płynów?W ciąży z M tez miałam poszerzona ta nerkę,ale nie pamiętam,żebym płyny ograniczała.Robiłam badania co kilka dni i wsio ok do porodu było.Ratuuunku.
Aga,Ty się na nerkach znasz.Pociesz mnie,bo przecież jeśli będzie źle,to się nawet ciążę rozwiązuje....
Aga,Ty się na nerkach znasz.Pociesz mnie,bo przecież jeśli będzie źle,to się nawet ciążę rozwiązuje....
aga_irlandia
gabi ja na twoim miejscu skoro nie masz zadnych objawow zapalenia pilabym wiecej....pij jak zawsze i nie ograniczaj za kilka dni zrob badanie i zobaczysz....
ja mam problem z prawa nerka i ona nie dziala tak jak trzeba....czasem bardzo duzo pije a nie wydalam.....ale jak widze tylko ze cos mnie juz zaczyna lapac( ide do ubikacji i zrobie tylko troszke sisusiu) to pije duuuzo wiecej......
kwasny odczyn bedziesz miec bo ograniczasz plyny...pij wiecej zobaczuysz....jak bedzie poprawa to bedziesz wiedziec co zrobic jak nie to juz lekarz bedzie musial zdecydowac cos
ja mam problem z prawa nerka i ona nie dziala tak jak trzeba....czasem bardzo duzo pije a nie wydalam.....ale jak widze tylko ze cos mnie juz zaczyna lapac( ide do ubikacji i zrobie tylko troszke sisusiu) to pije duuuzo wiecej......
kwasny odczyn bedziesz miec bo ograniczasz plyny...pij wiecej zobaczuysz....jak bedzie poprawa to bedziesz wiedziec co zrobic jak nie to juz lekarz bedzie musial zdecydowac cos
aga_irlandia
moja nerka np.bardzo reaguje na ocet .....zazwyczaj jak zjem ogorki konserwowe albo takie salatki z octem....przez kilka lat nie jadlam wogole niczego co zawieralo ocet....
aga_irlandia
teraz juz od 3 lat jem ale nie duzo.....aaaa i nerka reaguje na napoje gazowane i moja akurat na pepsi....jesli wypije duzo to nie daje rady jej wydalic.....
reklama
aga_irlandia
gabi.....ja ci mowie ze nie jest zle....pij normalnie duuuzo wody i wyplucz jak najszybciej te bakterie....